The Comics Topic
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Имаше хора, които пишеха за тях по-назад в страниците. Аз наскоро видях, че на Амазон има пълно издание на всичките Blacksad (т.е. и трите истории) и си го взех, просто артът и историята на първата издадена част на български много ми харесаха.
Ако се интересуваш от алтернативни комикси силно ти препоръчвам да пробваш каквото и да е на Vertigo - мнооого са далеч от класическите Марвел американски неща, които може би те отблъскват. Ако те интересува - драсни да ти препоръчам това-онова.
Иначе откъм френски комикси аз лично се размазвам много на Астерикс - наскоро си ги допълних и тях до край, има убер попадения
Ако се интересуваш от алтернативни комикси силно ти препоръчвам да пробваш каквото и да е на Vertigo - мнооого са далеч от класическите Марвел американски неща, които може би те отблъскват. Ако те интересува - драсни да ти препоръчам това-онова.
Иначе откъм френски комикси аз лично се размазвам много на Астерикс - наскоро си ги допълних и тях до край, има убер попадения

- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Попрочетох някакви неща тия дни и да драсна малко впечатления:
1. X-Necrosha aka "yet another x-men crossover" (много е забавно как преди Меся комплекс не е имало мутантски кросоувър с години, а сега за около 3 години има над 5...). Като цяло ми хареса, артът беше убийствен, особено на Екс-Форс (пичът там като не рисува прекалено тъмно се получава омазващо). Историята беше класически екс-мен с леко по-тъмен нюанс, без да е нещо особено впечатляващо.
2. Second Coming aka "кросоувърЪТ" - баси откъде да започна. Прочетените около 30 ТПБ-та хардкавъри и пейпърбеци предистория определено се оправдаха с тази история. За който не знае - Второто пришествие е краят на историята за първото мутантско раждане от M-day насам (разказана в Messiah Complex, Messiah War и още много тпб-та, които имат влияние по един или друг начин). Убийствен арт, убиййствен финал (буквално, двама от особено главните герои гушват букета за доста време). Силно препоръчвам на всеки Екс-Мен фен, Роланд особено ще го оцени на максимум.
1. X-Necrosha aka "yet another x-men crossover" (много е забавно как преди Меся комплекс не е имало мутантски кросоувър с години, а сега за около 3 години има над 5...). Като цяло ми хареса, артът беше убийствен, особено на Екс-Форс (пичът там като не рисува прекалено тъмно се получава омазващо). Историята беше класически екс-мен с леко по-тъмен нюанс, без да е нещо особено впечатляващо.
2. Second Coming aka "кросоувърЪТ" - баси откъде да започна. Прочетените около 30 ТПБ-та хардкавъри и пейпърбеци предистория определено се оправдаха с тази история. За който не знае - Второто пришествие е краят на историята за първото мутантско раждане от M-day насам (разказана в Messiah Complex, Messiah War и още много тпб-та, които имат влияние по един или друг начин). Убийствен арт, убиййствен финал (буквално, двама от особено главните герои гушват букета за доста време). Силно препоръчвам на всеки Екс-Мен фен, Роланд особено ще го оцени на максимум.
Еми виж ги в Уикипедия, там на всяка комикс-поредица си има много удобна секция за collected editions и там пише какво се включва къде, удобно е.
Иначе - ако се зарибиш наистина да проследиш историята до Второто Пришествие - задължителните неща преди него са Messiah War (за да видиш какво се случва с Бишъп, иначе е силно уотевър), utopia X и nation X. Manifest Destiny е почти изцяло филъри, които макар и доста яки имат малко до никакво отношение към основната история. Последното важи и за X-Men Legacy tpbs, за които писах по-горе.
Иначе аз прочетох The Boys Vol. 8: Highland Laddie и Fables Vol. 15: Rose Red. Първата беше ужасно слаба, защото се занимава със странстванията на Wee Hughie в Шотландия и родния му град на фона на доста жалка история с наркотици и заради ужасните диалози с шотландски акцент и нулев смисъл. И да, Гарт Енис фейлва масивно с този волюм, дано в деветия да се помръдне най-после тая история.
Фейбълс 15 беше много як - обичайните страхотен диалог и арт както винаги си бяха на ниво, а и като размер беше доста голям - все пак включва брой 100 на Фейбълс, който е около 80тина страници (може и повече да е).
Иначе - ако се зарибиш наистина да проследиш историята до Второто Пришествие - задължителните неща преди него са Messiah War (за да видиш какво се случва с Бишъп, иначе е силно уотевър), utopia X и nation X. Manifest Destiny е почти изцяло филъри, които макар и доста яки имат малко до никакво отношение към основната история. Последното важи и за X-Men Legacy tpbs, за които писах по-горе.
Иначе аз прочетох The Boys Vol. 8: Highland Laddie и Fables Vol. 15: Rose Red. Първата беше ужасно слаба, защото се занимава със странстванията на Wee Hughie в Шотландия и родния му град на фона на доста жалка история с наркотици и заради ужасните диалози с шотландски акцент и нулев смисъл. И да, Гарт Енис фейлва масивно с този волюм, дано в деветия да се помръдне най-после тая история.
Фейбълс 15 беше много як - обичайните страхотен диалог и арт както винаги си бяха на ниво, а и като размер беше доста голям - все пак включва брой 100 на Фейбълс, който е около 80тина страници (може и повече да е).
- Spoiler: show
- comics_ross
- Merchant
Fables със сигурност е най-любимият ми комикс. Това е форума, в който авторът и част от художниците и екипа пишат:
http://www.clockworkstorybook.net/forum ... d86444a80e
Има страшно много инсайд инфо, което може да се прочете и така историята става още по-добра. В поредицата няма нищо случайно. Дори и най-невзрачните и случайни на пръв поглед персонажи всъщност имат своята роля
От дете чета страшно много приказки, а покрай този комикс прочетох още стотици
http://www.clockworkstorybook.net/forum ... d86444a80e
Има страшно много инсайд инфо, което може да се прочете и така историята става още по-добра. В поредицата няма нищо случайно. Дори и най-невзрачните и случайни на пръв поглед персонажи всъщност имат своята роля

От дете чета страшно много приказки, а покрай този комикс прочетох още стотици

Подхванах поредицата от 2008-ма за Booster Gold.
Адски забавно и geek ориентирано е. Ако не друго идиотията, помпозността и идеализма на главния герой превръща заглавието в смесица между time travel soap opera и sitcom. Комедийното дуо Booster/Skeets е велико и вкарва страшни майтапи точно в най-напрегнатите екшън сцени. Имената им неслучайно звучат малко като Wooster и Jeeves. Отношенията им са доста сходни, с тази разлика, че все пак Skeets не е такъв мощен Éminence grise, а истинският мозък на тайфата е Rip Hunter.
Аз съм абсолютен лаик в света на DC (примерно имам само бегла представа за различните личности стоящи зад Blue Beetle, принципно знам какво се случва в Killer Joke, познавам по физиономия Jonah Hex
и пр.) затова този комикс ми идва доста общообразователно и ми светка лампата за много събития и герои в 52-ката (дори този термин го научих от тук).
Адски забавно и geek ориентирано е. Ако не друго идиотията, помпозността и идеализма на главния герой превръща заглавието в смесица между time travel soap opera и sitcom. Комедийното дуо Booster/Skeets е велико и вкарва страшни майтапи точно в най-напрегнатите екшън сцени. Имената им неслучайно звучат малко като Wooster и Jeeves. Отношенията им са доста сходни, с тази разлика, че все пак Skeets не е такъв мощен Éminence grise, а истинският мозък на тайфата е Rip Hunter.
Аз съм абсолютен лаик в света на DC (примерно имам само бегла представа за различните личности стоящи зад Blue Beetle, принципно знам какво се случва в Killer Joke, познавам по физиономия Jonah Hex

The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Чудя се, дали това е най-правилното място за този линк, но не токрих в Books Forum аналог на темата "Филмови бъзици"...
http://www.cracked.com/article_19537_th ... atman.html
http://www.cracked.com/article_19537_th ... atman.html
There are two kinds of people in this world: People who look at Batman and say, "Yes, Batman, hooray, forever, erection, Batman, badass, terrific!" and people who look at Batman and say, "Yeah, I see what people like about Batman, but wouldn't he be better if I ruined him?"
This article is about that second group.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
Междо другото DC Universe Online Live игрицата никак не е лоша в безплатната си част, само не си избирайте Wonder Woman за ментор 
Аз наваксвам в момента с The Darkness, и просто не мога да ги оставя. Твърде яко са нарисувани, да не говорим за епиката, цинизма и пищните форми

Аз наваксвам в момента с The Darkness, и просто не мога да ги оставя. Твърде яко са нарисувани, да не говорим за епиката, цинизма и пищните форми

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Току що изчетох Avengers: The Children's Crusade - епична минисерия от 9 броя, в която The Young Avengers търсят Уанда Максимоф. Един куп масивни промени, страхотно добре написана история и един майлстоун, който никой друг тук не би го вълнувал. Плюс - разкошен арт. Препоръчвам горещо.
And you can't dance with a devil on your back...
Нещо средно между книга и комикс: Diary of a Wimpy Kid.
Печатното издание (не съвпадало с онлайн версията) било посрещнато много благосклонно от критиката и публиката. Засега се забавлявам, доста е приятно.
Печатното издание (не съвпадало с онлайн версията) било посрещнато много благосклонно от критиката и публиката. Засега се забавлявам, доста е приятно.
- Dr. Horrible
- Forsaken
И мен много ме кефи Avengers: The Children's Crusade, супер хубаво е направена минисерията. С някакъв зверски интерес го четях, хем излизаше по един брой на два месеца. Обожавам Алената, тя ми един от най-любимите персонажи в марвел вселената и се зарадвам, че се завърна в публикациите с толкова яка арка. Дано се позадържи... Пък от известно време в Avengers върнаха и истинския оригинален Вижън, така че имам надежда за голямо семейно събиране.
Иначе артът си е доста готин, макар лицата да са еднакви. Но все пак радва окото супер много.
Някакви впечатления от Avengers vs. X-men?
На мен ми допаднаха първите два броя, ама ми се иска останалите десет да са по-яки.

Иначе артът си е доста готин, макар лицата да са еднакви. Но все пак радва окото супер много.
Някакви впечатления от Avengers vs. X-men?
На мен ми допаднаха първите два броя, ама ми се иска останалите десет да са по-яки.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Ъъъ... не се очертава такова в обозримо бъдеще, за справка - Avengers 24.1 и особено AvX #0.Dr. Horrible wrote:Пък от известно време в Avengers върнаха и истинския оригинален Вижън, така че имам надежда за голямо семейно събиране.![]()

Children's Crusade по-скоро ми допадна, главно защото доколкото можа коригира Бендисовите простотии от Авенджърс Дизасембълд, макар че последният епизод ми беше бая ВТФ и разводнен, ама издателско влияние все пак, че е навързана с основното събитие на годината. Или Алън Хайнбърг е решил, че ако той не може да си играе с Авенджърския комсомол, никой друг не трябва, и си троши играчките.
Въпросното основно събитие пък засега не ме впечатлява. Бендис пише с гъза си - мързеливо, разтеглено, с тъпи диалози и абсурдно повърхностни охарактеризирания и мотивации на основни персонажи. Абе Бендис в team book, обичайното. То се взима, за да гледаме кютеци, не за смислена история.
Нямам надежди и за другите сценаристи - издателското влияние пак ще си каже думата според мен (като в Схизмата от иначе кадърния Джейсън Аарън, където Скот и Логан бяха грандиозно о-ВТФ-кани, а превръщането на Хелфайър клуба в детска градина не ми се коментира, то вероятно е по инициатива на Аарън, де, ама му се чудя на акъла).
Двете най-свестни мутантски заглавия за мен в момента са X-Factor на Питър Дейвид - човекът осма поредна година държи високо ниво

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля