Кой левъл сте между другото ?
но от време на време те пуска срещу такива, които мене ме разкатават, ако не върна трудност и то по много cheesy начин. Примерно Bandit Chieft с щит.
Това и аз го забелязах. Спригантите (дръвчетата) са лесни с огън.
Кой левъл стигнахте ?
Кое точно бъркам за смитинга - според вас ако левълваш с него и всички останали левълват е по-добре отколкото ако левълвам с оръжия/броня и след това наблегна сериозно на смитинга (който обаче вече не вдига левъли)?
Трябва да си видя бронята но със сигурност е над 400 (джуджешка - накована с 60 смитинг и енчантната за тежка броня).
И ако само още един куест ме изпрати в поредният триждипроклет дънджън/пещера, направо я зарязвам
Стоиш в първия град, самоограничил се , изпълняваш безкрайните рандъм куести и хулиш без да си помирисал Колежа, Гилдията на крадците и Тъмното братство ? Гилдията на файтърите какво очакваш от нея освен сеч ? (прочее и там има безкрайни куести на случаен пинцип извън основната линия).
Цялата гражданска война, с която се сблъскваш във всеки град под някаква форма, е доста интересна, а още не съм решил дали да се присъединя към империята или щормплащовете. После имаш и всякакви по-малки уникални задачи (уникални, сиреч не случайно генерираните "ходи убий моб Х в зона У"), които в по-голямата си част са интересни, като някои дори предлагат алтернативни решения. Като цяло, света и историите - малки и големи - са интересни.
Интерфейса пък е толкова нелеп аргумент вече...
Има бързи клавиши ,за това че не сте разучили не е виновна играта.
Малко копи пейст от други форуми мои мнения:
WOW фактора го има тотално - половин час съм гледал водопадите в Marath. Дървото на живота в Елдербейн също ми удари ченето в земята. Има уникални, неповторяеми гледки - трябва да се намерят- дерзайте.
Има три гигански промени в сравнение с Обливиън
1. Цялата система на развитие е претърпяла тотална промяна и вече просто нито има смисъл да гриндиш нито е лесно да го направиш а пърковете променят фундаментално геймплея и просто няма как да развиеш всичко защото изчислих че за вземеш всички пъркове трябва да си 170 левъл което и теоретично е невъзможно в играта.
2. NPC-тата са оправени - колкото бяха гнусни, еднообразни и безлични в Обливиън толкова са разнообразни и личности тук.
3. Всички дънджъни са различни, уникални и не се повтарят като в Обливиън и не на последно място - от всеки по сериозен излизаш с ново умение което дава чуство на постижение.
Един съвет - не бързайте да си хабите перковете веднага щом вдигнете левъл.
Перковете са страшно много - нивата не чак толкова и в момента изчислих че ще мога да максна само 3 дървета със скилове, едно да го докарам наполовина и другите 2-3 да им вкарам по 2 точки. А максването на дърво е много ценно - Примерно последния пърк на щита променя коренно играта. С оръжията е малко на хаос колко ще искаш да вкараш защото са разцепили специализациите на брадви, мечове и боздугани - всеки с по 3 пърка, а отделно има и за две оръжия едновременно, но се убедих че променят нещата фундаментално. Особено пърка който взех последно - позволява ти докато тичаш да изпълниш двоен критикъл хит автоматичен - което значи че убивам магьосниците от раз, докато досега ме мачкаха - дори да се засилех към тях им вземах малко.
И на всичкото отгоре на 35 левъл стамината пак свършва с 2-3 удара нищо че съм наблягал на нея .
Нещо което адски ме кефи системата за раздаване на куести - вместо даден куест да е закован към дадено място играта предглежда къде си ходил и дава такъв дънджън който се намира на място където не си ходил и така те стимулира да експлорваш.
Да не говоря в гилдиите как има една камара тежки избори и как ти опсигуряват куести и сериозни награди дори след като ги минеш. В гилдията на крадците например - нон стоп ти осигуряват куести за печалба които не са скриптирани предварително.
И на всичкото отгоре има куест кукички - докато изпълнявах един куест за намиране на една вещица (уникален бос и урод се оказа) намерих при нея камъка на една богиня който ми стартира нейния куест, който пък ме заведе на съвсем друго място - и така, така.
Да не говоря за емоцията да отидеш към куест само за чуеш оная епичната музика от трейлъра и да видиш как нескриптиран дракон се спуска над селото в което разпитваш за посоката и почне масов бой при който дракони гори къщи и хора, десетина стражи го стрелят , жените бягат с децата а ти се катериш по покрива да го удариш в гръб.
Или за това да станеш върколак или вампир- което отключва съвсем уникални умения, куести и геймплей.
Или да поръчаш на барда да ти изпее метъл песен посветена специално на теб.
Мамка му - дори може да се ожениш за всяко едно NPC в играта и дори получаваш лют бонус за всяко преспиване с жена си. (не се натрупва обаче).
Опитах се изпълня един от началните куести - да намеря един кинжал за едно дърво в Whiterun, отивам аз и супер весел си бера гъбки и свиря, по едно време както си вървя и шат - някъкъв файърбал в главата ми. Тръгнах да бия вещиците, избих ги - гледам стрелката на куееста - тръгвам по един мост - и като ме запукаха едни огньове - с 3 удара умрях. Лоадвам стар сейв - стигам пак там - засилвам се - гледам някъкъв урод срещу мен - докато го ударя - файърбали и умрях. На третия път отивам - Берсеркър - и го убих с 3 удара и един поушън.
Бахти историята. На книга берсеркъра не дава чак толкова - уж дава 50% по малко щета и 50% щета за теб.
Няколко такива случки имах - имаше един куест - целия дънджън умира с по два удара - двама случайни гейтаци с двъръчни мечове не само че нищо не им вземах ами ме размазваха с по 3-4 удара през блока ! (70 блок да напомня) на щита ми с 96 защита!. Като стигнах боса - стая с пет човека - умряха с по два удара.
Как стават тия неща не знам.
Една пума веднъж ме уби с 3 удара, като лоаднах я убих аз с два удара същата че и нищо не ми взе?
Та да се върна на куеста с дървото - намерих един камък там който се оказа камъка на Меридия (една от драедрик богините), отидох до статуята и ми дадоха много култов куест в който трябва да настройваш едни светлинни лъчи в едно подземие, с изключително корав бос който три пъти се преражда в разни форми и накрая излязох с най-якия възможен меч който съм намирал - Dawnbringer - 110 щета, едноръчен, като убиеш ъндед експлодира 10 метра с магия срещу ъндеди. И на всичкото отгоре докато говори с теб Меридия те издига високо във въздуха и можеш да си летиш и да гледаш почти целия Скайрим от птичи поглед.
А споменатово дърво ме пратиха да му изрежа сока със специалната кама - дървото е в една ултра красива пещера която се намира до едно езера с гореща вода и гейзери но докато стигна до него дракон нападна близкото село и споннтанто го бих като се катерих по едни покриви да го стигна.
Докато се връщах ме нападна някъкъв асасин, и използвах момента да тествам драконовия вик за усмиряване на животни в резултат на което мечката стръвница която ме гонеше положи с лапи кандидат асасина.
Такива ми ти работи - затова ме кефи тая игра

Живея си е нея в момента.