През последните десетина години от време на време се сещам за една песен, която преди двайсетина години си бях записал от радиото — от Top 40 Country Songs на Voice of America или по-точно VoA Europe (ех, а бяхме млади…

). Песента ми беше станала почти любима, но едно време нямаше на практика никакъв начин да разбера кой я изпълнява или дори как се казва, ако имах само парче от текста и не познавах никой, който да я разпознае.
Е, сега вече времената са други — и днес най-накрая реших да се опитам все пак да намеря хубавата стара песен за търговете със страхотната имитация на водещ търгове. Оказа се, че все пак не е толкова лесно — вече не си спомнях нито едно парче от текста, имах само спомени за това как звучеше припевът и че песента все пак се водеше кънтри. Все пак след няколко различни търсения и упорито преравяне на страници с резултати… успях да я намеря!
Песента се казва „The Auctioneer“ и изпълнението, което аз си спомням, е
това на Leroy Vandyke. Самият текст не е нещо особено — едно момче иска да се научи да говори като водещ търгове и с времето успява; интересното в тази песен е самото изпълнение — прологът, припевите и епилогът.
Е, не казвам, че трябва да я харесате; просто ми се искаше да споделя, че от половин-един час насам ми е едно такова весело и усмихнато, защото си слушам една от любимите си песни от гимназиалните времена
ПП. А сега като стана дума за връщане години минали назад — някой може ли да ми каже дали някъде online може да се намери списък с годишните „лозунги“ на VoA Europe през годините? Тези, които мога да си спомня, са „The place to be in ninety-three“ и „Music and more in ninety-four“ — а знам, че имаше и още, но съм ги позабравил

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.