Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Fri Oct 07, 2011 12:52 pm

Да, така е. Както и да го смяташ, 109 USD (+VAT), 99 EUR или 89 GBP, цената си е около 200 лв. Но и .de и .co.uk пренасочват към .com за международни доставки на киндъл.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Sat Oct 08, 2011 10:15 am

Копирам си поста от myebook.bg
Братята поляци са открили метод чрез който към Киндъл могат да бъдат добавяни всякакви езици които да работят през TTS функцията на устройството. Единственото което е нужно за да има TTS и на български е да бъдат намерени суровите файлове на бг и да бъдат добавени към Киндъла както е указано.
За мода
http://www.mobileread.com/forums/showth ... p?t=129250
Демо на TTS на български
http://www.innoetics.com/index.php?opti ... 83&lang=en

Някой който е по наясно с TTS може ли да даде повече инфо от къде могат да бъдат намерени въпросните файлове?

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Sat Oct 08, 2011 1:14 pm

Е, на мен за български и испански ми са терзанията... Примирих се, че испанско-български речник няма да имам. Остава варианта с платения испанско-английски речник, само че, може ли да си го купя от сайта на амазон, а речника - локално?

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Oct 08, 2011 10:55 pm

Сдобих се и аз с Киндъл 3 Wi-Fi :) Че даже и новата на Стивънсън взех за подарък:)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 09, 2011 12:22 pm

Hi Jennifer,

Kindle Touch will support pinch-to-zoom with .PDF files.

Best Regards,

Trevor L.
Amazon Kindle Customer Service
Sounds cool но нещо съм скептичен. Щяха да го рекламират повече... Очевидно Кобо рийдърът се справя безкрайно добре с ПДФи бтв... pinch zoom + panning - всичко, което искат и от киндъла. Ще ме накарат да премисля :)
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 12, 2011 3:31 pm

:!: Полезно:
www.edepot-bg.com

Вчера един познат се похвали, че си е купил Киндъл през този сайт. За Киндъл 3 говорим, без специални оферти. До Варна му излязло 292 лв., получавал се с гаранция, с всичко. Пак е по-скъпо, отколкото някой да ти го донесе, но пък е по-евтино от 330-340 лв., както се продават масово.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Oct 12, 2011 4:37 pm

Марфе, много благодаря!

Тъй като вече съм решила да си взема Киндъл 3, тъкмо тези дни бях седнала да смятам как най-евтино да ми излезе машинката :)

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Nov 15, 2011 7:17 pm

Тия дни поръчах киндъл за една приятелка да й го нося зимата, та имах шанс да поразгледам и да сравня с моя рийдър. От тези най-евтините - по $79, с много малкото бутони. Доста е симпатичен, като цяло мисля, че си струва много, особено на тая цена.

Но в същото време със задоволство установих, че последният модел на Сони е много напред. Не знам как е Киндъл Тъч, вероятно е по-добре да се прави сравнение с него по-скоро, но Сони предлага твърде много повече благинки от най-евтиния модел на Амазон. Някой с Тъч да сподели как се държи тъчът? Зуум това онова? При Сони има доста читав зуум, прелистването става супер удобно с леко движение на пръста по екрана, сравнително лесно може да се прескача на по-далечни страници, като за рийдър. Има доста яки функцийки освен това, които май киндъл няма. Като например да ти кропне автоматично пдф-те, така че да няма бели полети отстрани на текста. Не, че не може човек да си го направи на компютъра за около 30 секунди, ама все пак. Освен това има функция за разделяне на екрана на няколко колони и прелистването става в тая последователност:

13 или
24

135
246

(т.е. раделя страницата на 4 или 6 части)
Доста яка идея, понеже прави четенето на много научни книги/статии възможно. Като се добави и възможността за обръщане на картината под 90-градусов ъгъл, се получава повишена функционалност. За около месец ползване вече съм изчел 5-6 учебника и куп статии на машината. Има и разни други яки благинки като доста красиви менюта, показване на корицата на четената в момента книга като скрийнсейвър и други подобни.

Има няколко сериозни недостатъка, за съжаление. Иначе бих го препоръчал на всеки. Единият е оформлението. На мен определено ми стои по-грозен от предишните модели (но пък те бяха много яки наистина, така че това не е много сериозно оплакване, понеже сам по себе си моделът не е грозен изобщо). Вместо солиден як метал имаме пластмаса, което е плюс от гледна точка на теглото (100 грама, почти не се усеща), но пък аз лично май предпочитах предишния вариант. Разбираемо, предвид, че Сони смъкнаха цените от около $300 на $150. Най ме дразни обаче, че самата пластмаса не е матова като при киндълите, а отразява. Което е доста неприятно. Самият екран се държи много добре, не отстъпва на киндълите, но, ако ти свети нещо под неподходящ ъгъл, пластмасата отразява доста. Другият сериозен проблем е, че тъчът има някакъв бъг. Не се случва много често, но не е и пренебрежително рядко, за да не дразни. От време на време тъч функцията забива и можеш да ползваш само копчетата, с които дори не можеш да изключиш напълно машината. Решението при мен е: reset + shut down от бутоните долу и машината се рестартира. Отнема около минута. Случва ми се около веднъж на седмица някъде, макар че аз чета по много, понеже го ползвам за какво ли не. Четох в нета, че и други имат същия проблем.

Та това са моите отзиви за новото Сони. Като цяло съм много доволен. Ако не бяха изброените минуси, щях да обръщам с плам всички в правата вяра, ама, уви :?
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 15, 2011 9:41 pm

Сашко, я обясни как зумът се различава от тоя на Киндълите? Има ли пинч-зууминг (като на телефоните) или напразно се надявам на такива екстри? Започвам да се замислям :)
This is it. Ground zero.

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Nov 15, 2011 10:52 pm

Пинч-зуум е, да. Естествено, не може да се сравнява със зуума на телефони и таблети заради рифрешването. Т.е. ако постоянно ти се налага да зуумваш, докато четеш, няма да ти особено удобно, но дребните неща определено можеш да ги видиш добре. Киндълите май нямат такава опция?

Ей тука има някакво дълго ревю. Не съм го гледал и нямам звук в момента, но после ще го прегледам и аз да видя дали съвпада с моите впечатления:

http://www.youtube.com/watch?v=oUJGCSHcnOs

Жоре, в момента Сони моделът май е намален на 130 долара на сайта им ;) Иначе зимата ми напомни да го донеса да си поиграеш, ако не си взел решение още.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 15, 2011 10:55 pm

Звучи супер, понеже до февруари едва ли ще имам пари за харчене :)
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Tue Nov 15, 2011 11:47 pm

Моето Киндълче 3ка е вече тук, чакам да го освободят от митницата, за да ида да си го взема :)

Цялото удоволствие с все мита, доставки, пререгистрация на киндъла на мое име и бляблябля, ми излиза красивата сума от 214 лв :)

Веднага щом го докопам ще пиша повече :wink:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Nov 17, 2011 6:59 pm

Поръчах си и аз! Живот и здраве, другия месец трябва да го сграбча в треперещите си ръце. Леле как нямам търпение само! :)

Уук.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Nov 18, 2011 11:00 am

Марфе, през eDepot ли? :D

Моя вчера пристигна, направо получих съсцебиене от вълнение!

Чистак-новичък, запечатан, без драскотинка по него. Заредих си го вечерта, вързах се към мойта мрежа, регистрирах си го през уай-фито, и вече имам валидна гаранция, и даже си натоварих 5-6 книжки в .тхт формат, чете ги без никъв проблем!!!

Умирам си от кеф!
И цялото удоволствие за 200 и няколко лв!!!!!!!!!
Днеска ми седи на бюрото и през минутка-две го галя с поглед :lol:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Nov 18, 2011 11:16 am

Мне, през приятели аз. :) Честито!

Уук.