F1 за нова машина :)

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Wed Sep 14, 2011 5:24 pm

Предимно игри и мултимедиа, чат пат чертане на Autocad :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Sep 14, 2011 8:53 pm

Delegat wrote:Асуса е сякаш по-добрия избор, но пък на НРто картата е със GDDR5.
Което не значи абсолютно нищо. 540 е много по-добра карта от 6490, особено за нови игри. Бтв особено комично е, че Probook-ът идва с Линукс, а не Уин 7 Про. Българска му работа. :lol:

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Sep 15, 2011 1:30 am

Мммм... не :) Точно това не е "българска работа" - по цял свят се случва вече разни фирми да се сещат, че има клиенти, на които биха могли да продадат компютър без Windows на по-ниска цена. А ако го продават със свястно инсталиран Linux (примерно ProBook-ът, който аз си взех преди около месец, дойде с много добре конфигурирано openSUSE - графика, звук, игри, player-и за каквото ти хрумне), всъщност не е толкова страшно :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 15, 2011 8:11 am

Сещат се... от дъжд на вятър. Аз скоро ще си преинсталирам оригиналния 7 Home с нещо пиратско и не толкова орязано, баси дори една xp емулация не поддържа, а кой знае колко от цената ми е бил тоя шитец.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Sep 15, 2011 9:16 am

Roamer wrote:Мммм... не :) Точно това не е "българска работа" - по цял свят се случва вече разни фирми да се сещат, че има клиенти, на които биха могли да продадат компютър без Windows на по-ниска цена. А ако го продават със свястно инсталиран Linux (примерно ProBook-ът, който аз си взех преди около месец, дойде с много добре конфигурирано openSUSE - графика, звук, игри, player-и за каквото ти хрумне), всъщност не е толкова страшно :)
Айде, айде. На всички е пределно ясно, че в БГ повечето компютри се продават така с идеята хората да си пиратстват софтуера, докато се самозаблуждават, че пестят от това. Междувременно фирмите си прибавят парите, които не плащат за Уиндоус лиценз, към margin-а. А бизнес без Уиндоус е особено комична ситуация. Там са всичките основни програми, това се ползва най-масово в корпоративните мрежи. Ако "бизнес употребата" ти е програмиране, разбирам, но сещаш се, че не това далеч не е основният пазар на Probook-овете. За игри пък не ми говори, сещаш се, че тия за Linux са едно голямо нищо за гейм индустрията.

И не знам за целия свят, но поне в САЩ и Канада компютрите се продават за жълти стотинки с или без Win 7. Когато можеш да вземеш лаптоп с i5, 4GB RAM и 500GB HDD за 400 долара, "пестенето" от Уиндоус става доста комично. И без това целият PC пазар се е обезценил до крайно вредна за здравословното му състояние степен. Питайте HP всъщност, знаете как гледат на PC бизнеса си в момента, въпреки че все още са номер едно. Дори Acer се опитват да се преориентират към телефони и таблети, защото там има доста повече зелено. Продукт трябва да се продава не само с цена, а и с иновация и качество (и тук не говоря конкретно за Linux, Win и т.н., а за осезаем общ напредък, какъвто липсва).
Аз скоро ще си преинсталирам оригиналния 7 Home с нещо пиратско и не толкова орязано, баси дори една xp емулация не поддържа, а кой знае колко от цената ми е бил тоя шитец
Wtf? Win 7 Home Premium е най-богатия на екстри стандартен Уин досега, ако не броим че няколко от тях трябва да си ги свалиш безплатно от уебсайта на MS. XP виртуализация, не емулация, е нужна почти само за бизнес софтуер, също както включения domain join. Ако мислиш да пробваш XP Mode за игри, не се хаби. Само ще си изгубиш времето.
Колкото до това колко си платил за Win 7 като част от компютъра ти - най-вероятно около 50 долара.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 15, 2011 1:19 pm

Абе явно ми е трябвало виртуализацията за да си подкарам Канонa скенера стария, който си вършеше чудна работа и са тряя си купя нов скенер защото нямат поддръжка за 7 64, ей само за тва се дразня на хомето ;р 50$ е ок де
Last edited by Xellos on Thu Sep 15, 2011 2:43 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 15, 2011 1:37 pm

Голям проблем е това със скенерите , важи и за скенерите на МФУ-тата.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Sep 15, 2011 6:13 pm

Когато няма драйвери, това си е вина на Canon (и всички останали производители). Ако конкретно този скенер не поддържа 64-bit принципно, XP Mode няма да ти даде 32-битова среда, сложен на комп с Win 7 64-bit. Та ще трябва да избираш - или стар скенер, или повече от 3GB RAM. За всеки случай Win 7 има универсални драйвери за принтери, което се случва за първи път на която и да е платформа.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Sep 15, 2011 6:59 pm

Не знам на кого е вината и не се вълнувам - въпроса е че клиенти купуват машини над 1000 лева и установяват че могат да им ползват скенера (никой не си е направил труда да направи драйвери за седмицата макар че принтерските драйвери ги има - върви разбирай логиката). Крайния резултат са разправии докато Xerox и Canon си чешат топките.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 15, 2011 7:18 pm

Еми тряя си продават новия хардуер, скенери не се сменят иначе често. Хммм некви опции за портабъл ХП дали има свестни?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Sep 15, 2011 8:03 pm

Xellos wrote:Еми тряя си продават новия хардуер, скенери не се сменят иначе често. Хммм некви опции за портабъл ХП дали има свестни?
Зимаш nlite и твориш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 15, 2011 8:14 pm

Мързи ме да чета, пък и с тва чудо само съм добавял, че немаше флопи, драйвери за сатата до са, кой знае кви ще ги забъркам. :oops:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Sep 16, 2011 4:09 pm

@Delegat

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/3203/

Това ти е новата машина :)

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Sep 16, 2011 4:25 pm

Хехе яко :lol:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Dec 07, 2011 6:37 pm

Имам си нова кутия. Намерих я на супер bargain price. Компа ми се очертава сериозно зверче - вече имам място за sli та ще се погрижа. А от ей такова пентиумче на 100 го отглеждам.

Edit: Кутията е http://www.corsair.com/carbide-series-5 ... -case.html белия вариант. Нечовешки яка изглежда и имах късмета да е внесена на нормалните и пари.