The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Aug 24, 2011 9:51 am

Аз най-после седнах да си догледам и последния сезон на The Tudors.
Наистина останах много доволен от този сериал. Хареса ми атмосферата, харесаха ми костюмите и декорите, хареса ми това изображение на проклетия Хенри VIII, както и начинът, по който бяха представени шестте му съпруги, а най-много ми хареса Кървавата Мери Тюдор. Останаха изненадан от това колко емоционален се получи сериалът. Имаше някои ситуации, за които въобще не очаквах да се трогна, пък в крайна сметка останах без дъх.
Спокойно бих му дал 8.5. И сега се чудя има ли с какво да го заместя…
But goddamn,
you got me in love again

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 24, 2011 3:26 pm

Загледах "Moonlight":
http://www.imdb.com/title/tt0955346/
За момента съм на деветия епизод и вече съжалявам, че е бил спрян. На моменти Мик Сейнт Джон е по-як вампир от Ейнджъл и Спайк, взети заедно. Сериалът има малко общо с Ейнджъл, но далеч не забива толкова в свръхестественото. Често противниците на Мик са хора без никакви специални способности, а освен вампирите, други свръхестествени същества в сериала до момента няма. Не знам, сега не ми се пише подробно, обаче го препоръчвам с чиста съвест. Дано не завърши с клифхенгър.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Aug 24, 2011 3:37 pm

Хехе. Добре дошъл в лагера на феновете. От сега да те предупредя, че нещата се скапват много яко към края. CBS уволниха почти целия екип насред нищото и от 12-ти нататък нещата са зле. Краят е супер претупан.
Язък за потенциала.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 24, 2011 3:42 pm

Yan wrote:CBS уволниха почти целия екип насред нищото и от 12-ти нататък нещата са зле. Краят е супер претупан.
Язък за потенциала.
Жалко. Ще го догледам все пак.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Sep 03, 2011 1:06 pm

Догледах го и ми хареса, въпреки рязката промяна в дванайсетия епизод. Категорично бих го изгледал отново с удоволствие, а и ще потърся други роли на Алекс О`Лафлин, понеже човекът се оказа адски читав актьор. Той играе и главната роля в новия "Хавай 5-0", където също е много готин, впрочем.

Гледах и първия епизод на "Primeval". В описанието на торента в арената пишеше, че към онова време е бил най-скъпият британски сериал или нещо от тоя род. Честно казано, не ми хареса грам. Предвид факта, че нещото е правено за телевизия, ефектите са си много точни, обаче няма абсолютно нищо друго. Нито сценарий, нито герои, нито нищо. Не знам на какво се дължи високата оценка в имдб, а и май не искам да знам. Все още не съм решил дали да му дам още един епизод шанс, или просто да изтрия каквото съм свалил и да забравя за сериала. Някой ще ми каже ли дали си струва?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Tue Sep 06, 2011 12:32 pm

Гледах пилотния епизод на Revenge, един от по интересните сериали, които се задават по-късно този и следващия месец. Историята е някъв опит за съвременна трактовна на Граф Монте Кристо, но с мацка в ролята на Графа. Доста добре ми се видя, е леекинко е възмножно да из-сапунее прекалено, зависи колко смятат да го разтеглят. Актьорите обаче стоят добре на екрана, а мацките са яки

Rentless
Scholar

Post by Rentless » Tue Sep 06, 2011 7:16 pm

Пробвах първия епизод на Treme. HBO си знаят работата. Честно казано не знам с какво мога да го сравня... Може би Mad Men? Във всеки случай доста ми хареса.
Ще се гледа. :wink:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Sep 12, 2011 1:12 pm

Гледах "The Shadow of the North":
http://www.imdb.com/title/tt0913262/
Оказа се, че е втори епизод от неуспешен опит за сериал, затова и го поствам тук.
Всъщност ми допадна. Криминална мистерия и т.н. Страхотни декори, много готино сниман, пък и историята не беше зле. Проблем - при това огромен - се оказаха актьорите. Някак ми е страшно трудно да повярвам, че Роуз от "Доктор Кой" може да бъде успешен борсов агент през 19-ти век, както и че е силна и независима млада жена, и тъй нататък. Трябваше образът да бъде поверен на Мишел Докъри - тя играеше Сюзън в "Дядо Прас" - например. Злодеят пък изглеждаше точно все едно е писан за Марк Шепард, но не са успели да го привлекат да изиграе ролята. Имаше и някакъв тип, който по сценарий трябваше да е способен да омае всяка жена, но го докарваше повече на изморен имитатор на граф Дракула. Има го и Мат Смит, при това в главна роля. Абсолютно същият като сегашния Доктор е, не се различава по нищичко. И т. н.
Все пак не беше зле филмчето.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Sep 16, 2011 10:37 pm

Изгледах снощи пилотния епизод на Ringer - новият сериал на Сара Мишел Гелар... Нищо особено не беше, дори на моменти беше ужасяващо евтин. А аз ТОЛКОВА много исках да ми хареса.
But goddamn,
you got me in love again

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Sep 16, 2011 11:22 pm

Язе зазепах Breaking Bad. Не съм си мислил че ще мога да възприема бащата на Малкълм в друга роля, ама ето на. На половината на първи сезон съм, прогресивно задобрява. Харесва ми че насилието е предадено по начин, който те кара да се чувстваш неудобно, както би се чувствал обикновен човечец вършещ такива неща.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Sep 17, 2011 2:37 am

Аз докато гледах Ringer чаках да почнат да размахват коловете :) В общи линии става, но определено можеше и по интересно да е.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Sep 17, 2011 7:40 am

На 22ри чакам с нетърпение Person of Interest:)

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Sat Sep 17, 2011 11:45 am

А на 25ти почва третия сезон на The Good Wife :yay:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Sep 17, 2011 3:27 pm

Delegat wrote:А на 25ти почва третия сезон на The Good Wife :yay:
Мда, листа с guest stars почна да става ... епичен.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Sep 17, 2011 7:39 pm

И аз го чакам с голямо нетърпение!
But goddamn,
you got me in love again