The manga topic
- ProxyFantasy
- Paragon
Последните две неща които прочетох бяха Соул Ийтър и Шингеки но Кьоужин
За първото мога да кажа, че невероятно ме грабна и имаше епичния чарактър дивелопмънт, битките бяха велики, героите различни и оригинални, абе перфе направо.
А за второто просто шедиовър! Смеска между готин сейнен и епичен шошен. Том 4 е бил на първо място по продажби в япония за кво си говорим.. ^^
За първото мога да кажа, че невероятно ме грабна и имаше епичния чарактър дивелопмънт, битките бяха велики, героите различни и оригинални, абе перфе направо.
А за второто просто шедиовър! Смеска между готин сейнен и епичен шошен. Том 4 е бил на първо място по продажби в япония за кво си говорим.. ^^
Хайде и аз да се изкажа.
След години пауза (май последното ми беше 20-th century boys...мегаяко заглавие) се стегнах и изчетох преведеното от Mahou Sensei Negima (заради мизерната доза на анимето - на година по лъжичка).
Гигантски дози фенсървис, смесени по абсолютно небалансиран начин с гигански дози екъшн. Идиотски туистове, претоварени кулминации, излишно нагнитане на напрежението, рекапи сложени на най-неподходящи места, copy-past диалози, прочувствени mamoru речи...да, типичен шонен
.
Това за което го следя е красивата графика, интересните магически битки, епичната митология и сложната топология на реалния, магическия и симулираните светове из които се разхождат героите. За тези неща авторите са хвърлили големи креативни усилия и рисърч.

След години пауза (май последното ми беше 20-th century boys...мегаяко заглавие) се стегнах и изчетох преведеното от Mahou Sensei Negima (заради мизерната доза на анимето - на година по лъжичка).
Гигантски дози фенсървис, смесени по абсолютно небалансиран начин с гигански дози екъшн. Идиотски туистове, претоварени кулминации, излишно нагнитане на напрежението, рекапи сложени на най-неподходящи места, copy-past диалози, прочувствени mamoru речи...да, типичен шонен

Това за което го следя е красивата графика, интересните магически битки, епичната митология и сложната топология на реалния, магическия и симулираните светове из които се разхождат героите. За тези неща авторите са хвърлили големи креативни усилия и рисърч.
- ProxyFantasy
- Paragon
Почнах да чета корейския шедиовър Шин Анги Онши....епично! Много оригинално, арта е неописуем, историите са ненатоварващи и малко извратени малко по мойте вкусове, протагониста е животно и е опериран от морални ценности, първата история бях като втф....изобщо не го очакваш...ии да първия протагонист от доста време на сам, който не е просто девствен идиот, ами като му се отдаде вазможност праска яко :Д. Ундърграунд епик сейнен измерим само с Ганц и Берсерк!
- ProxyFantasy
- Paragon
Ау, кръв и секс - ще взема да я погледна. Аз сега чакам от месец и нещо да излезе нова глава Инишъл Ди, че сме на някъв зловещ клифхенгър и ми иде да почна да вия вече. Защо не го събват по-бързо бе???
Гинтамата също не я събват - видях някъде картинка от чаптър, в който Гинтоки се напива до безсъзнание и се събужда гол до някого в някво чуждо легло. 3 чаптъра има до него, а от юни месец нищо ново преведено няма. АААААААААААААААААААРГХ!!!!!!!
Трябва да погледна кво става и с Вагабонда...
Гинтамата също не я събват - видях някъде картинка от чаптър, в който Гинтоки се напива до безсъзнание и се събужда гол до някого в някво чуждо легло. 3 чаптъра има до него, а от юни месец нищо ново преведено няма. АААААААААААААААААААРГХ!!!!!!!
Трябва да погледна кво става и с Вагабонда...
Преведени са последните глави на Мушиши мангата - http://www.mangareader.net/mushishi/20
След 3 безсънни нощи прочетох Хана Йори Данго мангата (за втори път), която е ТОЛКОВА по-яка от анимето.
Определено е най-доброто шоджо, попадало ми някога. Персонажите са помитащи - нема по-добри в шоджо света. То това си е на ниво джосей като поведение и развитие на керъктърите. Има някои мега досадни и мелодраматични моменти обаче:
- учениците в гимназията се шият масово. Явно през 90-те японската нация все още е правела секс - сега вече не прави, незнайно що.
- мъжкият лийд е безпрекословно най-гениалния такъв в тази медия. Може би Зоро от ОП ако някога се влюби до умопомрачение ще се държи по тоя начин. Или пък не. Цукаса, Цукаса, как те измислиха такъв бе, мамин!
- имаме зачатъци на ИСТИНСКА еманципация при главния женски персонаж. Явно и това течение се е споминало нейде по трасето и се е изродило в ритардед цундере клишето.
- страничните персонажи и те са страшно яки. Един от тях даже си го освидетелстваха като аутист - даже нямаше нужда аз да го правя. Ебаси, що повечето аутисти в тоя жанр не са такива???
- НЯМАШЕ БУНКАСАЙ!!!!!!!!!!!!!!
- НЯМАШЕ СВЕТИ ВАЛЕНТИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 0_0
- НЯМАШЕ СВЕТИ ВАЛЕНТИН И БУНКАСАЙ, КОПЕЛЕТААААААААААА!!!!!!!!!
- с много напъване, може да се каже, че имаше нещо като Коледа, училищна екскурзия и плаж. Ама и там нямаше нищо общо с рециклата, който ни се рециклира в жанра през последните години.
- артът е много готин и никога няма да мога да спра да точа лиги по Цукаса, Нишикадо и Акира.
ЗАЩО НЕ ПРАВЯТ ВЕЧЕ ТАКИВА ШОДЖОТА??? Кво става с тая Япония в 21 век, че не може да произведе една свястна гимназиална любовна история вече??? Какво за Бога се е объркало с японските ученици и ученички И ЗАЩО???
Ще ходя да си намеря още манги от тая Йоко Камио - дано и те да са толкова яки.
Определено е най-доброто шоджо, попадало ми някога. Персонажите са помитащи - нема по-добри в шоджо света. То това си е на ниво джосей като поведение и развитие на керъктърите. Има някои мега досадни и мелодраматични моменти обаче:
- учениците в гимназията се шият масово. Явно през 90-те японската нация все още е правела секс - сега вече не прави, незнайно що.
- мъжкият лийд е безпрекословно най-гениалния такъв в тази медия. Може би Зоро от ОП ако някога се влюби до умопомрачение ще се държи по тоя начин. Или пък не. Цукаса, Цукаса, как те измислиха такъв бе, мамин!
- имаме зачатъци на ИСТИНСКА еманципация при главния женски персонаж. Явно и това течение се е споминало нейде по трасето и се е изродило в ритардед цундере клишето.
- страничните персонажи и те са страшно яки. Един от тях даже си го освидетелстваха като аутист - даже нямаше нужда аз да го правя. Ебаси, що повечето аутисти в тоя жанр не са такива???
- НЯМАШЕ БУНКАСАЙ!!!!!!!!!!!!!!
- НЯМАШЕ СВЕТИ ВАЛЕНТИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- 0_0
- НЯМАШЕ СВЕТИ ВАЛЕНТИН И БУНКАСАЙ, КОПЕЛЕТААААААААААА!!!!!!!!!
- с много напъване, може да се каже, че имаше нещо като Коледа, училищна екскурзия и плаж. Ама и там нямаше нищо общо с рециклата, който ни се рециклира в жанра през последните години.
- артът е много готин и никога няма да мога да спра да точа лиги по Цукаса, Нишикадо и Акира.
ЗАЩО НЕ ПРАВЯТ ВЕЧЕ ТАКИВА ШОДЖОТА??? Кво става с тая Япония в 21 век, че не може да произведе една свястна гимназиална любовна история вече??? Какво за Бога се е объркало с японските ученици и ученички И ЗАЩО???
Ще ходя да си намеря още манги от тая Йоко Камио - дано и те да са толкова яки.
Зачетох Шин Ангьо Онши и засега ми тъпее доволно. Некви сълзи се леят постоянно, мацката гледа като теле в железница и фенсървис дизайнът й ми е скучен, артът е от оня леко хаотичния, дето прави битките неприятни за четене и главният герой се изчерпа в рамките на 7те чаптъра, които прочетох. И като кървавица не ми предлага кой знае кво.
Ще се подобри ли нататък или да го дропя?
Ще се подобри ли нататък или да го дропя?
Зачетох Orange Rode дето уж се води мегакласика.
Нито ме впечатлява арта, нито сюжета, нито ретро атмосферата (а аз съм фен), нито елементарния хумор на тема "любовен триъгълник".
Може би заглавието още не се е развихрило (прочел съм само два тома), ама въобще не е мой тип.
Некадърно нарисуваната мангата на Sailor Moon ме кефеше повече с духа си отколкото това.
Нито ме впечатлява арта, нито сюжета, нито ретро атмосферата (а аз съм фен), нито елементарния хумор на тема "любовен триъгълник".
Може би заглавието още не се е развихрило (прочел съм само два тома), ама въобще не е мой тип.
Некадърно нарисуваната мангата на Sailor Moon ме кефеше повече с духа си отколкото това.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”