Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...
Moderator: Moridin
Не съм чел предложението, макар че и по вестниците го има, но звучи разумно. Проблемът е, че ще стане като всичко друго у нас. Аз примерно не съм ходил на профилактичен преглед, откакто станаха задължителни. Което не пречи на личната ми лекарка (която не съм виждал) да ми ги отбелязва като проведени в здравната книжка.
Ще кажете, че сам съм си виновен. Аз не се оплаквам, а просто посочвам, че няма никаква пречка да не си водиш детето на профилактичен преглед, а той да се отчита като извършен.
Ще кажете, че сам съм си виновен. Аз не се оплаквам, а просто посочвам, че няма никаква пречка да не си водиш детето на профилактичен преглед, а той да се отчита като извършен.
- The Dragon
- Elder God
- Lubimetz13
- Mistborn
D: D: D:Morwen wrote:http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/08/0 ... ent-newest
Ще дават помощи само срещу имунизации и профилактични прегледи на децата. Обаче коментарите отдолу са епични...
Ето затова не чета вестници онлайн - защото винаги съществува гъделът да скролнеш надолу... където те очаква океан от комплексарщина, най-отявлен и гнусен расизъм, агресивно невежество, налудничави конспиративни теории и пр. помия. Отчайващо е просто D:
-
- Misting
- Zeiss_optik
- Arcanist
... а като си помислиш, че в кюпа на тия 95% са и онези, от които зависи самото съществуване на Интернет - става наистина лошо!kalendarut_ska4a wrote:Това значи да не се радваме на 95 % от хората тук. Мани тия глупостиRentless wrote:Което води до една добра идея... достъп до Интернет да се дава само на хора които са минали психологически преглед.

Hemos pasado!
- JaimeLannister
- Forsaken
- Moridin
- Global Moderator
Дума..Lubimetz13 wrote:D: D: D:Morwen wrote:http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/08/0 ... ent-newest
Ще дават помощи само срещу имунизации и профилактични прегледи на децата. Обаче коментарите отдолу са епични...
Ето затова не чета вестници онлайн - защото винаги съществува гъделът да скролнеш надолу... където те очаква океан от комплексарщина, най-отявлен и гнусен расизъм, агресивно невежество, налудничави конспиративни теории и пр. помия. Отчайващо е просто D:
This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
Вчера си припомних що принципно не купувам плодове и зеленчуци от пазарите и що келешите там трябва да умрат.
Дори да подминем очевидния факт, че на целия пазар нямаше и един касов апарат, нищо, че са задължени да издават белжки, но при следния развой на събитията как да пазариш от там?
Сценка едно - "Може ли да ни дадете торбичка да си изберем нектарини?"
"Не, аз ги избирам!"
Сценка две - "Можем ли да си изберем..." "Не!"
Сценка три - "Можем ли да си подберем плодовете?" "Не, аз ги избирам"
"ОК, ходете се шибайте някъде"
Що за малоумно поведение да отказваш на клиента си да си избере сам стоката, за която ще ти даде пари? Все едно като си купуваш дрехи или техника продавача да ти каже: "Не не можеш да си избереш какво да вземеш, каквото аз ти дам това ще е."
И после ще ми реват келешите, че евтино им изкупували стоката. Мрете, малоумници такива...
Дори да подминем очевидния факт, че на целия пазар нямаше и един касов апарат, нищо, че са задължени да издават белжки, но при следния развой на събитията как да пазариш от там?
Сценка едно - "Може ли да ни дадете торбичка да си изберем нектарини?"
"Не, аз ги избирам!"
Сценка две - "Можем ли да си изберем..." "Не!"
Сценка три - "Можем ли да си подберем плодовете?" "Не, аз ги избирам"
"ОК, ходете се шибайте някъде"
Що за малоумно поведение да отказваш на клиента си да си избере сам стоката, за която ще ти даде пари? Все едно като си купуваш дрехи или техника продавача да ти каже: "Не не можеш да си избереш какво да вземеш, каквото аз ти дам това ще е."
И после ще ми реват келешите, че евтино им изкупували стоката. Мрете, малоумници такива...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
- tigermaster
- Elder God
Преди време с баща ми ходехме да пазаруваме за някакъв празник. Не помня вече, май беше за рождения ден на сестра ми. Въпросът е, че се натоварихме с какво ли не. Отиваме и да купим зеленчуци на пазара на "Красно село". Спираме пред една сергия за картофи. Баща ми, естествено, поиска да си ги подбере. Онзи вика:
-Не, не може! - с все удивителната, между другото.
-Защо пък да не може?
-'щото аз ги слагам, зат'ва! Ти к'во си мислиш бе, че за осемдесе' стотинки ше 'земеш само хубави картови ли?!
При което баща ми културно му каза да ходи да се гръмне и отидохме на друга сергия. Този малоумник повече не го видях там, между другото. Ако е прогонил и останалите си клиенти по тоя начин...
-Не, не може! - с все удивителната, между другото.
-Защо пък да не може?
-'щото аз ги слагам, зат'ва! Ти к'во си мислиш бе, че за осемдесе' стотинки ше 'земеш само хубави картови ли?!
При което баща ми културно му каза да ходи да се гръмне и отидохме на друга сергия. Този малоумник повече не го видях там, между другото. Ако е прогонил и останалите си клиенти по тоя начин...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Нектарините бяха пример. За всичко, което продават реакцията е тая. А на тоя пазар специално имаше и бая производители. Келешлъка си е повсеместен. Което не значи, че няма изключения.bsb wrote:По пазарите в София почти няма производители. Хайде, да не правя обобщения, но поне на този до нас са единици. Така че не виждам връзката между поведението на продавачите и изкупните цени. На всичкото отгоре по това време на годината въпросните нектарини почти сигурно не са от България.
Правилата на бордгейминга: