Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 25, 2011 5:51 pm

Ох, изринах тия две седмици ОП. Ся се чудя кво да подхвана... зема Наруто да видя ко стаа последо гледах
Spoiler: show
Итачи
как си зе.

Абе, бях загледал по едно време доста отдавна една идиотщина мистична с един фотограф дето като снимаше се едно гърмеше с базука, някой се сеща как се казва?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Jul 25, 2011 7:37 pm

Speed Grapher.
Иначе Наруто си нямаш на идея колко нещо си изпуснал след смъртта на
Spoiler: show
Итачи
. Подхващай.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 25, 2011 9:16 pm

А да мерси туй било.
Абе прилични работи чувам за него ше го прегледам тамън се е понатрупало начи. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Jul 26, 2011 12:32 am

Свърших FLCL. Много объркано и яко с много рефрънси. Като за аниме с такава тематика ми се струва че имаше доста яки и зрели взаимоотношения между героите, които просто не бяха развити, за жалост. Само заради това и факта че няма още от него ( :mrgreen: ) вместо 10 му давам 9, със своята "компетентност". :P Сега вече по-сериозно ще подхвана Хост Клуба.

П.П. http://www.flclw.com/images/hidden/mamimi.htm

П.П.2 Колко серии всъщност е GTO? Изгледах първи епизод, много е яко! Ама в чисето има само 6 серии, толкова ли е?

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 27, 2011 12:51 am

Имам си нова аниме либофф, достойна да стои до Serial Experiments Lain, GitS, GitS:SAC, Code Geass и EVA!! GTO!!! Дори като гледах Code Geass гледах по 4 серии макс, докато днес изкльопах 8 на Онизука! На моменти е прекалено драматично но иначе перфектно уцелва баланса сериозно/комедийно. За пръв път след Бибопа и P&SG се смея на аниме с глас. Е, и на Оурана се кефя и се смея но то е пародия на женски жанр все пак, та не може да е толкова яко. Пък и то върви на по-малки порции, докато това мога да го гледам всеки ден! Бива ли да е толкова яко!!!!!!! :cry:

П.П. как може да си няма тема ве? :shock:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Jul 27, 2011 1:30 am

Мии, защото го обсъждахме по някое си време, ама в някоя от всички теми, а защо не сме направили отделна, кой знае :roll:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 27, 2011 2:22 am

Ми направи му тема на Онизуката бе. Ние тук май сме много влюбени в него повечето. Той е един от мъжете на живота ми просто...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jul 27, 2011 9:50 am

Claymore47_Fen, ако GTO-то те кефи, хващай мангата, тя е мегаепична, мегакретения. Съмнявам се анимето да предава и малка част от историята (не че съм го гледал)...после има и prequel и пр.

Днес реших да си причиня Trigun The Movie...ТВ-то го мразя, но теоретично филмът може да се окаже различeн...Абе гледа ми се нещо единично, защото напоследък тези безкрайно разточени и сериализирани истории почват да ми додяват.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 27, 2011 11:07 pm

Измаратонствах Speedgrapher-a за два дена, много добро анименцето се оказа като цяло. :thumbsup:

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jul 28, 2011 10:49 am

Изгледах Trigun: Badlands Rumble.
Доста ми хареса.
Излиза че 2010 е била силна годината за аниме филмите. До тук ми правят добро впечатление: Mobile Suit Gundam 00 The Movie: A Wakening of the Trailblazer, Suzumiya Haruhi no Shoushitsu, Gintama: Shinyaku Benizakura-hen, Uchuu Show e Youkoso, Macross Frontier: Itsuwari no Utahime и Trigun: Badlands Rumble. Който и филм да загледам от нея, от който и да е френчайз (независимо дали любим или не) все кеф :shock: .
Не съм голям фен на Trigun. Не че е лошо, но комбинацията между кретенски хумор и мегатежка драма ми беше скучна (а явно е най-любимата черта на феновете му :lol: ). Главният герой ми е доста антипатичен. Ако има някой, който да ми е симпатичен в Trigun това е "отчето" Wolfwood.
Въпреки студените ми чувства към Trigun TV, филмът Badlands Rumble ми допадна много.
Заглавието има всичко от което се нуждае един sci-fi western: як upgrade на графиката (но е запазен общият вид), тонове престрелки, екзотични пушкала, преследвания, комедийни скечове, кръчмарски сбивания, тонове bounty hunters-ка сволач (всеки с уникална грозна мутра, дрипави дрехи, крив нож, пушкало и потрошено возило) и тонове интересен механичен дизайн и превозни средства.
Сюжетът не е нищо особено и е в стил по-ранните серии от TV-то, но не ме дразни като тях и се преглъща заради тупаниците и стънтовете. За съжаление бяха сложили една досадна lone sexy gunman героиня, а и любимките ми Meryl и Milly почти не бяха важни за историята. Антагонистите бяха интересни кретени, особено Gasback.
Имаше нещо странно в керъктър дизайна. Всички нови герои бяха много готино и подходяща нарисувани...докато дизайнът на оригиналните герои: Vash, Wolfwood, Meryl и Milly беше някак размит, не толкова подчертан и определено се различаваше от този на останалите. :shock:
Музиката - не си спомням и един мотив, но беше подходяща за western обстановката.
Какво ми хареса най-много:
- Голямото количество герои и най-вече отрепките, outlaw-овете и bounty hunter-ите, кой от кой по-екзотични и по-големи идиоти.
- Екшънсцените са много. Може би не са грандиозни, но са добре замислени и добре storyboad-дирани.
- Механичните устройства и превозните средства.
- Background-тите може да не са чак толкова много, но са готини и подходящи.
- Wolfwood е ултимативният badass.
- Gasback е имба отвсякъде. Хем е физически як, хем оръжията му са абсолютен overkill.
Поредното аниме което не харесвам като сюжет, но чиято графика и анимации са достатъчно готини, че да го пренебрегна.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jul 28, 2011 7:09 pm

Мдаа Тригъна е велик под всякаква форма :metal:

Свалям си някаква антика M.D. Geist, пък да видим кво ше излезе.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jul 29, 2011 9:11 am

M.D. Geist - от него имам някакви не особено положителни спомени (от времето когато по кабеларките даваха пиратски декриптираната Sci-Fi Chanel...там загледах и Ninja Scroll за първи път, та всичко останало ми тъпееше...)...като прибавим и вече морално остарялата графика...

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Aug 01, 2011 9:48 am

Изгледах пилота на новите ThunderCats - хареса ми много. Излиза, че май сериите почват да се излъчват редовно, защото имаше анонс за следващия петък.

Защо пиша тук за него, а не във форума за ТВ серии?
1. Там темата ще се изгуби защото едва ли има толкова фенова на анимацията.
2. Заглавието си е и парче аниме защото се прави от Studio 4°C (колко необичайно комерсиален продукт за тях :shock: ).

Историята естествено не е нищо върховно, а диалозите са си направо тъпи...обаче графиката и анимациите са много готини, а светът и митологията на шоуто са богати и обширни (е, в продължение на 130 стари серии сигурно са натрупали доста материал).
Кефи ме и друго - няма го задължителният trope, че по-якият доведен брат, който не наследява трона е в дъното на заговора. Tygra си е пич и подозирам, че той ще забърше Cheetara още преди Lion-O да разбере за какво става дума. :lol:
Злодеите са с badass дизайн и ползват badass оръжия и mech-ове.

VA-овете са все познати, особено Will Friedle...е, гласът му на Lion-O е по-скоро в стил Terry McGinnis (aka Batman Of The Future) отколкото в стил Ron Stoppable.

Препоръчвам HD копието защото е с по-ярки и наситени цветове...не че няма артефакти и други проблеми, но е по-добро от мърлявото SD, а силата на това шоу е в шарените картинки.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Aug 01, 2011 1:04 pm

Изгледах първият Блийч филм. Мех. Беше читаво, ама някакси очаквах по-зрелищни битки. Нямаше фенсървис, който за такива заглавия е задължителен. Като цяло бива. 6/10

Гледах и първи епизод на Macross Zero. Хареса ми, но сякаш нещо ми пречеше да му се накефя докрай. Нещо в екшъна или какво, не знам. Ще видим с втори епизод какво ще стане.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Aug 02, 2011 9:50 am

Изгледах Sora No Woto :shock:.
Не знам какво ме накара...мазохизъм, що ли? Е, картинките са шарени и сеютата са все звездни...но са им дали идиотски роли.
нещо, което ми беше любопитно - защото героините приличаха толкова на тези от K-ON :shock: . Различни студия, различни екипи, каква беше тази плагиатщина? Трябваше ли да означава нещо?
Естествено, не получих отговор :lol: .
Друго любопитно нещо беше колко сбъркано е измислен светът на Sora No Woto: японци говорещи на японски и използващи йени като валута...но пишещи на френски и живеещи в старинна европейска обстановка. Противниците им бяха индийци, които говорят на немски и се водят за "римляни" :lol: :lol: :lol: .
Да не отварям дума за сбъркани религиозни облекла, нехарактерни фестивали, каменни сгради, които отвътре изглеждат, като запусната съвременна японска гимназия и пр. и пр.
В бонус епизода показаха и карта на света. Според мен приличаше на картата на Япония. Може и да греша, но ме мързи да проверявам.

Пълен бъркоч - това ми беше най-големият кеф: да видя до къде може да стигне кретенията на шоуто :lol: :lol: :lol:

ПП
Относно ongoing аниметата, които следя...нещо не ми харесва на къде отиват вторият сезон на Baka Test-ото...много слабо за сега :cry: Иначе другите си вървят прилично.