Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Fri Jul 22, 2011 7:52 am

Все повече се убеждавам, че името на темата си казва всичко.....Абсурдистан.... тва никъде другаде по света немое се случи.... Бойко си праи квото му душа иска .....

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jul 24, 2011 6:32 am

А в Норвегистан някакъв нацист-християнин си е спретнал ебати кървавата баня... Да не каже някой, че само арабите си имат фундаменталисти.

Бтв "Norway's police website said the suspect is currently charged with breaking paragraph 147a of the penal code -- a terrorism offense, with a maximum sentence of 21 years"

Законът в Норвегия е малко мека Мария...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jul 24, 2011 5:40 pm

http://dnes.dir.bg/news/aetz-Germania-t ... 22578?nt=6

Идиот ме роди, Гюнтер ме кръсти ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jul 25, 2011 1:13 pm

http://dnes.dir.bg/news/ministerstvo-va ... 27241?nt=4

Някой може ли да го разтълкува това? Логиката зад подобни действия.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Jul 25, 2011 1:23 pm

Дори е още по странно, нали уж наште признаха бунтовниците. Или нещо от сорта.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 25, 2011 1:32 pm

Това, което се случва през последните часове в либийското посолство няма нищо общо с решението на МВнР да отнеме акредитацията на съветника по консулските въпроси на Либия в България и да го помоли да напусне страната ни в рамките на 24 часа, каза министърът на външните работи Николай Младенов, цитиран от БТА. По думите на Младенов, решението на ведомството за дипломата се базира на дейности, които са в несъответствие с Виенската конвенция и дипломатическия статут, който той има в България, извършени до момента и през последните месеци.
:neutral: И аз не вдявам. Така де, ако има достатъчна основателна причина да обявиш висш дипломат от чужда държава за персона нон грата, не трябва ли там да си обосновеш решението, нещо?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jul 25, 2011 1:47 pm

Не трябва да ги обосноваваме пред Либия. Но това не значи че МВНР не трябва да ги обоснове пред България.

Абсурда е, че ако сме признали бунтовниците - този го пращаме на сигурна смърт, ако не сме - то тогава защо подкрепяме кампанията в Либия. WTF?

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Mon Jul 25, 2011 3:46 pm

Хмм, това в норвегия ми напомня една манга....Ганц...Главния герой излезе на площада в Шинджуко и почна да стреля на месо....изби масата хора...
Тва го казах за да подскажа, че това е измислено от фантазията на най-бъгавата нация в света...И всъщност се оказва, че това се превръща в реалност...какъв бъгав свят живеем....Той поне искаше да влезе в ганц...Ами норвежеца....за кеф ли го прави? Пфффф болни хора...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 25, 2011 3:48 pm

Млъкни.

Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 25, 2011 6:58 pm

А бе, попаднах на нещо чудновато. ЦИК отказали регистрацията на инициативния комитет, издигащ кандидатурите на Кунева и Любомир Христов за президентските избори. Странното е, че началото на регистрацията за президентски избори официално е обявено за... пети август. А инициативният комитет дори е свикал пресконференция за утре, че да се оплаче колко са поругани.

Уук.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Jul 25, 2011 7:15 pm

Не знам за решенията на ЦИК-а, но към кандидатите за президент нямаше ли изискване за уседналост - т.е да са живяли там колкото трябва в последните години у нас? Щото за Куневата имам съмнения, че мн мн може и да не покрива някакво такова изискване.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Jul 27, 2011 9:53 am

Сериозно, вече се измарям да живея в това общество по този начин. Всичко правим по някакъв странен, безмислен начин.

Случаят от вчера - както всяка година от 01.08 спират топлата вода за поредните профилактики и подмени на тръби. Понеже ми е писнало от три седмични подплаквания с канчета, пък и съм в процес на дребни ремонтчета из къщи реших, че е крайно време да купя един бойлер който да бъде алтернатива на "променливата" Топлофикация.

Та спирам се на марка, отивам на сайта на производителя, цък, списък с on-line дистрибутори(нали сме в 21 в. няма да търча по магазини),избор на бойлера, доставака - еди коя си улица, етаж, апртамент. Извършвам плащането на момента и съм доволен, бойлера е купен, платен предварително, мястото за доставка уточнено.

Като човек който, от време на време има изблика да си мисли, че живее в нормална държава, на другият ден си тръгвам по мои задачи и оставям майка ми в къщи да чака бойлера. Да ама не! Към 11:15 ми звънят от фирмата дистрибутор "Добър ден", "Добър ден", "Ние за бойлера, ще дойде между 12:00 и 18:00". Ок казвам, в къщи има човек звъннете на звънеца, ще ви отворят входната врата апартамента е на 3 етаж, асансьор няма. Не че ми беше някакво страшно неочаквано, но отговора "Аааа ние не качваме по апартаментите, шофьорът е само дистрибутор-куриер леко ме хвърли в тъча :neutral: . Ем хубаво, казвам аз, как си мислите, че във вторник мога да си позволя да вися от 12:00 до 18:00 в къщи само щото ви мързи да качите един 22 кг. пакет три етажа? Не може. Хубаво. Прибирам се и чакам. Дистрибутор-куриера пристига към 13:30 пльосва ми любезно кашона пред кооперацията, аз го качвам точно за 45 секунди до горе и трябва всичко да е наред.

Да ама не, втори дубъл. Оня вече ще си ходи, "Чакай къде е касовата бележка?"(тъп поглед)"Ми няма", "Е как така няма?", "Нали имаш гаранционна карта":cry: . Ай ся, трябва да сядам да му обяснявам, че ако туй чудо се развали в сервиза искат гаранционна карта и касова бележка. Хубаво, щял сега да ходи до офиса да види какво става и после щял да мине да ми остави. Естествено не дойде.
Изводът - вчера си загубих половин ден с доставката, днес ще трябва да изгубя още някой и друг час да звъня по телефони, да се срещам някъде си с разни дистрибутор-куриери за да се сдобия и с документ, че аджеба тва нещо съм го купил и платил.

Нямаше да ми пука кой знае колко от тоя случай, но той не е изолиран - 80% от бизнеса в България се прави по тоя безумен, хаотичен начин. Всички могат да реват против Бойко Борисов, ама проблема не е в него, а найстина е в "матрияла". Щото сами се ***** в **** и даже не знаем що го правиме.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 27, 2011 11:26 am

Каква марка беше бойлера?

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Jul 27, 2011 11:44 am

Tesy. Дистрибутор-куриерите electron.bg.

Zee
Adept

Post by Zee » Wed Jul 27, 2011 11:54 am

Повечето фирми доставят само до входа на блока - гаден номер, когато става дума за хладилник или пералня. Но с подходяща банкнота може и да бъдат убедени.
От това, което съм чувала за бойлерите Теси, гаранционната карта може често да ти влиза в употреба.