Къде го намеси фашизма?Vash wrote:Случаят с Норвегия определено показва, че го има. И въобще не е първия.
Трагедията в Норвегия и християнският фундаментализъм
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Ъм, терористът е фашист. Виж му клипчето в youtube и виж колко малко се различава от нещата, които е написал Цайса в първия пост. Освен това е написал 1500 страници ферман, описвайки идеологията си. И е общувал с чуждестранни крайнодесни организации, дискутирайки освен други неща и тактики за сплашване, които смята за успешни.
"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
- Zeiss_optik
- Arcanist
А-а-а-а - съвсем не всичко, което определя себе си като "дясно" или "радикално" е фашистко.Vash wrote:Случаят с Норвегия ясно показва, че го има. И въобще не е първият.
Още повече - този тип доста отдавна е напуснал политическата организация, в която е членувал. И определено не е фашист. Най-малко заради това, че целта на фашизма е да обедини, а не да търси различия. Впрочем - такива са и символите ни - фасцисът в Италия и снопът стрели - в Испания.
Общувал бил... А да е общувал с фалангисти? Или с "Фуерса Нуева? Или поне с Блас Пиняр?
(щото аз общувам с тях - често)
Hemos pasado!
Ивайло, целите на фашизма, комунизма, излямизма и вероятно фройдизма (това повече в името на сравнението, отколкото сериозно) са били съвсем почтени и добронамерени първоначално. Въпросът е, че след това се израждат. Или се сблъскват с реалността и дават лош контакт. И доколкото това става масово, тези идеологии започват да се отъждествяват повече с новите идеи, добавени към тях, отколкото с първоначалните - по-скоро с практиката, а не с теорията си.
А БПЦ е онази институция, която освен гей-браковете заклейми и Мадона и обясни, че заради нея била станала кървава катастрофа. Тя е и онази институция, която се разпищя до небесата за една от най-фентъзи, сладките и смислени скулптури, която беше правена с държавни пари последните години в България - чешмата с драконите във Варна. Месец по-късно свещеник на същата тази църква освети един бетонен член в лицето на паметника на фалоса, издигнат от Партията на българските мъже на обществено място във Варна, където всички дечица да могат да му се дивят. Не знам, може би това са някви превъртели изключения, ама доста се събраха и все на високи места.
Иначе жалко за хората, които е убил. Четох разкази на оцелели и беше нечовешко
А БПЦ е онази институция, която освен гей-браковете заклейми и Мадона и обясни, че заради нея била станала кървава катастрофа. Тя е и онази институция, която се разпищя до небесата за една от най-фентъзи, сладките и смислени скулптури, която беше правена с държавни пари последните години в България - чешмата с драконите във Варна. Месец по-късно свещеник на същата тази църква освети един бетонен член в лицето на паметника на фалоса, издигнат от Партията на българските мъже на обществено място във Варна, където всички дечица да могат да му се дивят. Не знам, може би това са някви превъртели изключения, ама доста се събраха и все на високи места.
Иначе жалко за хората, които е убил. Четох разкази на оцелели и беше нечовешко

I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- Zeiss_optik
- Arcanist
- Interpreter
- Forsaken
Е, Милена не казва за всички. Но в клира си има и странни личности де, като навсякъде. Познавам един ръкоположен, който е и екзорсист по съвместителство, и беше водач на бръснатите глави по едно време. Отец Гелеменов се казва 

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
Бе то достатъчно е да споменем пловдивското Николай, та няма що да ходим чак до Гелеменов.
На мен логиката, дето добрата БПЦ, клеймяща гейове и поддържаща правата вяра, не можела да роди подобен психопат, ми убягва. Гелеменов и Николай например са си баш подобни психопати, само дето още не са си усъвършенствали мерника. Засега само кълнат и анатемосват, но аз вярвам в потенциала им. Имат бъдеще тези момци, особено Николай. Макар че и варненският Киро не лъже. Пък и още доста, за които се сещам без засилване.
Въпросното наци, както вече беше изтъкнато, е зле. На човек, който е зле, му дай пушка в ръцете, пък после той ще намери обяснение що е изтребил всичко, което мърда, няма проблеми. Въобще, това фанатизмът си е страшна работа. Не говоря за фундаментализъм в случая. Фанатикът, като ти се запени, по-добре да те няма, щото няма значение в какво точно е фанатизиран. Може да има отклонения и да предпочита МacOS пред Windows. Като нищо такова нахълтва в обородуван с уинодуски компютри офис и избива де когото завари там. Може в нещо друго да се изразява фанатизмът му. Накрая обаче си имаме масакър.
На мен логиката, дето добрата БПЦ, клеймяща гейове и поддържаща правата вяра, не можела да роди подобен психопат, ми убягва. Гелеменов и Николай например са си баш подобни психопати, само дето още не са си усъвършенствали мерника. Засега само кълнат и анатемосват, но аз вярвам в потенциала им. Имат бъдеще тези момци, особено Николай. Макар че и варненският Киро не лъже. Пък и още доста, за които се сещам без засилване.
Въпросното наци, както вече беше изтъкнато, е зле. На човек, който е зле, му дай пушка в ръцете, пък после той ще намери обяснение що е изтребил всичко, което мърда, няма проблеми. Въобще, това фанатизмът си е страшна работа. Не говоря за фундаментализъм в случая. Фанатикът, като ти се запени, по-добре да те няма, щото няма значение в какво точно е фанатизиран. Може да има отклонения и да предпочита МacOS пред Windows. Като нищо такова нахълтва в обородуван с уинодуски компютри офис и избива де когото завари там. Може в нещо друго да се изразява фанатизмът му. Накрая обаче си имаме масакър.
Ивайло, това може само да ме радва. Но защо тогава църквата не вдигна поне една стотна от шума за чешмата (или за Мадона) за това, че измамник се представя за духовно лице и освещава(!) неприлични фигурки?
Бтв, атентаторът е бикл протестант, но и е критикувал протестантската църква, та не е ясно доколко е християнин и доколко е просто фундаменталист...
Бтв, атентаторът е бикл протестант, но и е критикувал протестантската църква, та не е ясно доколко е християнин и доколко е просто фундаменталист...
I don't wanna die
Powered by Андерш БрейвикИзобщо не мразя мюсюлманите, признавам, че има страхотни мюсюлмани в Европа и дори съм имал приятели мюсюлмани, но това не означава, че приемам присъствието на исляма в Европа.
Мюсюлманите, които не се асимилират 100% до 2020 г., ще бъдат депортирани веднага щом вземем властта. (...) Макар да признавам, че съм отвратен от сегашната ситуация, по-скоро бих казал, че ме движи любовта ми към Европа, европейската култура и всички европейци. Не съм против многообразието, но това не означава, че подкрепям геноцида срещу собствената ми култура и народ. (...) Напълно неприемливо е как САЩ и режимите в Западна Европа бомбардираха сръбските ни братя. Всичко, което сърбите искаха, бе да отблъснат исляма, като прогонят албанците в Албания...
Ма нали и на вас ви звучи познато?
- RRSunknown
- Elder God
"Кръстоносеца" си постигна перфектно целта - всички медии са се напълнинили с информация за филмчетата, манифестите и идеите му и хората ги четат да видят за какво става дума. По голяма реклама от това няма как да има - и още раздухва.
1% да му прочете 1500 страничния манифест и да се съгласи с него - значи е привлякъл към каузата си хора.
1% да му прочете 1500 страничния манифест и да се съгласи с него - значи е привлякъл към каузата си хора.
Мале... Мила. Коментарите в Дневник.
- RRSunknown
- Elder God
Марфиета, знам колко ти се иска фанатизмът по МакОс и Уин да роди подобни изродщини като тази, обаче за беда, фактите са такива:
Този случай ще остане като христоматиен пример за това как християнският фундаментализъм по нищо не се отличава от мюсюлманския. И как докато има организирана религия, ще има и такива трагедии.11 юни "Днес се молих за първи път от много дълго време. Обясних на Господ, че освен ако той не иска марксистко-ислямистки съюз и ислямско превземане на Европа, което ще унищожи напълно християнството през следващите 100 години, той трябва да направи така, че бойците, биещи се за върховенството на християнството в Европа победят."
Да, и освен това играл на Dragon Age II, че и на други. Айде стига простотии. Тоя е толкова зле, че дори не може да си набележи "правилно" мишените. Щото в евровизия участвала конгоанска емигрантка, примерно, и Европа щяла да бъде завладяна от марксистко-ислямистки съюз, дай да ида и да разстрелям колкото успея там руси норвежчета в детски лагер.