Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jul 21, 2011 6:22 pm

Споко, няма да се оправи...според мен Gosick не е от твоите анимета...ако не си се hook-нала по визията, не очаквай кой знае какво от сюжета.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 21, 2011 6:42 pm

Мда, дроп. Бекграундите са доста красиви, но дизайна на персонажите е под всякаква критика. Ако персонажите бяха яки, нямаше да ме интересува колко малоумни са врътките в хаоса на госу рорито, а те са много малоумни. Почти колкото концепцията за госу рори - Шерлок Холмс с някъв японски маморващ путьо като Уотсън. Уви, тия двамцата не могат да ми задържат интереса и за секунда.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 22, 2011 12:19 am

Лагуната вече я има с 576р в НяяТорентс. Който е с лемав комп като моя или не му се теглят гигабайти да скача.
Edit: Някой може да каже че финала беше твърде сладникав но за мен беше правилен. Все пак по-слаб сезон, тоест 7,5/10 :arrow: 8 в анимелиста. Ако някой изтегли тоя торент който споменах да има наум че има доста пунктуационни и вероятно смислови грешки, но на мен ми се гледаше твърде много. :P
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jul 22, 2011 9:42 am

Amelia
но дизайна на персонажите е под всякаква критика
Не съм съгласен :lol: :lol: :lol:
Просто ти не харесваш самите персонажи...дизайнът си е супер подходящ за кретените каквито са героите (а видя ли прическата на баткото на Викторика :lol: ...познай кой е виновен за нея...).
Както и да е, не очаквах да ти хареса.

Claymore47_Fen
Лагуната вече я има с 576р
Всъщност това е от 2-3 дни. Аз както казах ще чакам по-свестен превод.

Appleseed XIII - впечатление от един епизод. Още в трейлъра, керъктър дизайнът ми стана противен. Принципно имам голяма толерантност към грозни 3D герои и примерно тези във Freedom, Norageki и дори Appleseed филмите не ми правят впечатление. За жалост "артистичният избор" тук страшно ме дразни, а жестовете и мимиките из изглеждат страшно дървени. Имам чувството, че или гледам stop animation с кукли, или PC игра от началото на века. Битките са тромави и почти хаотични, голяма част от действието става извън кадър...за разлика от добре замислените и балетно хореографирани изпълнения във филмите. В допълнение някои от локациите са с ужасни цветове и дизайн. Сюжетът е някакъв generic в стил вторият филм и засега не обещава нищо интересно.
Иначе е дръпната голяма работа - тонове архитектура, механичен дизайн, полигони, текстури, обикновен 2D арт, маса референции към целия гръцки пантеон от богове и пр. и пр. Но вече споменатите опростявания в къръктър дизайна и движенията на героите, незадоволителните битки и скучният сюжет не ми харесват.
Друго нещо, което ме дразни е гласът на Дюнан. Същото сею страшно ме кефи примерно в Arakawa Under the Bridge, като Nino, но тук играта и е елементарна и са я накарали да мрънка и да се лигави по адски противен начин...т.е. обвинявам за това режисьора, защото самата акjриса ми харесва на доста други места.
Дроп.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jul 23, 2011 5:18 am

alshu wrote:Amelia
но дизайна на персонажите е под всякаква критика
Не съм съгласен :lol: :lol: :lol:
Просто ти не харесваш самите персонажи...дизайнът си е супер подходящ за кретените каквито са героите (а видя ли прическата на баткото на Викторика :lol: ...познай кой е виновен за нея...).
Както и да е, не очаквах да ти хареса.
По-скоро това да не харесам персонажите се дължи до голяма степен на абсолютно деривативния им и безличен дизайн. С насилен кавайнес при женската. После вече взеха да се наслагват и неща от поведението им. Резултатът беше, че на края на втори епизод имаме клифхенгър, в който гръмнаха някъв пистолет към главния герой, а аз така и не си пуснах трети да видя дали е жив, щото изобщо не ми пука...

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sun Jul 24, 2011 12:21 am

Аре да не отварям дума за деривативен дизайн в твои любими анимета, че ще стане досадно :lol: :lol: :lol: ...за мен керъктър дизайнът в Gosick си е супер и просто на теб не ти харесва...а освен протагонистите има и други герои. Дори да ти е омразна Викторика, а Куджо скучен и за останалите ще кажеш, че са "нарисувани под всякаква критика"? :lol:

Апропо, дело са на http://myanimelist.net/people/8531/Kawamoto_Toshihiro има интересни заглавия в списъка му. :lol:

Мен ме кефи цялата работа от всички отдели, които са се занимавали по виждащото се на екрана в Gosick.
Сега не казвам, че трябва да те кефи и теб, ама не си ли малко строга с това "под всякаква критика"? Не можеше ли просто да изкажеш "несъгласие с артистичния избор" :lol: :lol: :lol: .
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jul 24, 2011 12:33 am

Мога, ама не искам. Политическата коректност ис фор пусис. :lol:

Иначе отвори тема за дизайните - той форумът е за това. Аз по принцип кльопам и деривативни дизайни, стига около тях да има нещо, за което да се захване човек. :lol:

Иначе, да и останалите персонажи ми бяха досадни, а нещастника с косата ми изглеждаше като някакъв продукт на много силен творчески запек... Тоя пич определено се е справял по-добре в други анимета.

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jul 24, 2011 10:50 am

Абе аз по въпроса подкремям Амелия с две ръци, макар и 9 пръста щото все пак успях да изгледам началото и края да не съм капо :mrgreen: Ама пак де въпрос на какво се търси де, нема лошо който му харесва изобщо.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jul 25, 2011 10:15 am

За керъктър дизайна на Gosick.
Мисълта ми беше следната - отиват продуцентът и режисьорът при керъктър дизайнера и му казват "Нарисувай ни сега едно супер-тсундере, мега-блонди, гига-лоли..." и пичът според мен се е справил...Уважението ми идва за това, че е успял да вкара толкова много простотия на едно място.
Пък и обичам някои прекалени неща :lol: :lol: :lol: .

Апропо, инспекторът когато е с нормална прическа е симпатяга (показват го един-два пъти)...абсурдността на ситуацията и историята на самата прическа (обяснена е по-натам) ме кефят...

За политическата коректност не ми пука, но за мен изразът "нарисувани под всякаква критика" означава - нарисувани с изкълчена китка в безлунна нощ с тъп предмет :lol: , а работата не е некадърна или претупана, хората са постигнали точно образите, които са търсили. Т.е. буквално артистичният им избор е извън вашия вкус, а не ставна дума за "творчески запек" (по-скоро кокаинова over доза :lol:)...това има начин се изрази и по невъзпитан и политически некоректен начин, щом държите...просто не съм несъгласен с ключов момент в разсъжданията ви, а не че критикувам как сте ги изразили :lol: :lol: :lol: .

Изгледах 5-та серия от продължението на Black Lagoon-ата...цялата OVA е типична проява на ...ъъъ..."творчески запек" :lol: :lol: :lol:
Почва интересно, въвлича интересни герои (като изключим maid-като и Гарсия-кун които са адски противни, всички останали са сладури: Мистър Чанг, Балалайка, малката "Капоейра" maid-ка, тайванската убийца, шофьорът и, чистачката с моторната резачка, ЦРУ монахинята, барманът на "Жлътия флаг", членове на "Черната Лагуна" и пр.), но краят е лошо скалъпен и абсолютно нелогичен. Ценните неща в Black Lagoon винаги са били екшънът и атмосферата, а не историята, но тук всичко завърши наистина много малоумно, маса хора бяха избити напразно, а поредната "безотказна схема" на Рок беше пълен провал (е, поне си получиха парите 8-) ). Имаше и маса досадни мотивиращи речи, монолози и декларации.
Най-голямото ми разочарование - ролята на Балалайка в историята беше кратка и тъпа :? :? :? .
Екшънът беше добър, но някак малко...особено във 2-ри и 5-ти епизод. То дори в 5-ти бих го нарекъл, не екшън а "красиво нарисувани сцени, на хора, които се промъкват нощем в джунглата" :lol: :lol: :lol: .
Общо взето - нищо особено, имаше и 2-3 намигвания за феновете на поредицата, но толкоз...аз го гледах заради шарените картинки и съм горе-долу доволен...но успях да намразя Роберта и Гарсия-кун още повече...
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Jul 25, 2011 10:35 am

То на Gosick character design-a да му беше проблема, щеше да е хубаво. Аз изгледах някак пет епизода защото ми се видя красиво, пък и обичам мистерии, но въпросните бяха безумно постни, а главният герой толкова безличен, че все едно е излязъл от типичен харем сериал.

Сега гледам Shiki - принципно не си падам много по истории с вампири, но това нещо има невероятна атмосфера и направо ме залепя за екрана. Дано не го окепазят по-нататък.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jul 25, 2011 11:37 am

Да, Gosick си е глупаво, загадките са мизерни, а Куджо-кун е тъпак на квадрат и си остава такъв до края...
Далаверата е, че аз го гледах заради картинките (oversaturation на всичко), които страшно ми харесаха...сега излиза, че и тях не трябвало да ги харесвам :lol: :lol: :lol: .

А пък междувременно никой не наплю убер-мега-хипер кичът който беше визията на Star Driver...пак аниме на Bones...дори май отнесе похвали. :shock:

Тук не се заяждам с нечие конкретно мнение, а се чудя на масовите представи...в смисъл - такава е реакцията не само на Amelia и Xellos, а още на доста други хора...
Кво стаа ве? Аз ли съм изкукал окончателно? :shock:
Last edited by alshu on Mon Jul 25, 2011 1:19 pm, edited 1 time in total.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jul 25, 2011 11:44 am

Мне, просто въпрос на вкус :) Аз например не го гледам въпросното, но не защото не ми харесва арта, ами защото като четох за какво става въпрос нещо не ме грабна.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Jul 25, 2011 4:28 pm

Като див фен на Сtar Driver мога да ти кажа, че то напълно нарочно е толкова over the top. И това всъщност е част от самата му характеристика.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jul 25, 2011 5:43 pm

Тъй де, в Star Drive е нарочно, а в Gosick запек...мухахаха...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 25, 2011 5:49 pm

@алшу
Е, не е нужно да се чувстваш длъжен да си съгласен с нас. :lol:

Хора секви, вкусове секви. Няма прав и крив тука.

Ние хванахме Гасараки, щото Александър изведнъж прирева за него. След два епизода си пуснахме GitS:SAC 2nd Gig, щото ни се прищя да видим това от Гасараки направено както трябва, и сега сме му почти на края. А после може да си пуснем Ева, пак по същата причина. Аз мисля да се опитам да си изгледам Гасаракито все пак - ще му дам втори шанс.

Oui. Je suis garbage.