Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jul 19, 2011 4:16 pm

Ок, изгледах си последните 2 епизода на Deadman Wonderland и втф беше този край :shock: Направо нямам думи. Не можаха ли да го направят някакъв нормален брой епизоди, та поне малко от малко да се разнищи историята, амаха!
От новите сериали ми привлече вниманието това Dantalian no Shoka и то заради сеютата главно, ахаха :) А да, и Номер 6 също. Но реално не съм преслушала всичко, та ще видим.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 19, 2011 9:34 pm

Мдаааа Deadman Wonderland-a е баси фейла въпреки якото начало дизайн и опънинг :(. Пълен провал като история. :(
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 19, 2011 9:46 pm

Абе има ли некво аниме последните година-две, дето на мен би ми харесало? Че аз тотално съм излязъл от обръщение...
And you can't dance with a devil on your back...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 20, 2011 3:04 am

Добре бе, как може да ме е такъв мързел да гледам к'вото и да е? :( Това е болест някаква. Почнах още миналата година Бек още не съм го изгледал. Сега почнах Оуран Хост Клуба - и него не съм изгледал. Трябва ми нещо върло гениално като ЕВА, ГИТС: САК или Serial Experiments Lain че да се задвижа отново.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 20, 2011 4:37 am

Оуран е пъти по-як от Лейн :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Подозирам и Бек.
And you can't dance with a devil on your back...

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jul 20, 2011 10:36 am

Roland
Абе има ли некво аниме последните година-две, дето на мен би ми харесало?
Wow, ти принципно имаш някакви свръхвисоки (спрямо моите) стандарти. Аз не се сещам за такова заглавие...по-скоро Amelia ще знае...пък и то си зависи в настроение за какво си...
Примерно през 2010-та за мен най-открояващото се беше Katanagatari. Формата му е странна - почти детински керъктър дизайн, а сюжетът и диалозите някаква смес между класически и съвременен японски театър...тук-таме някой аниме slapstick гег.
Мен цялото това безкрайно чесане на езици, ме изкефи много, но примерно Amelia не го хареса толкова и въпреки, че оцени оригиналността, нещо не беше доволна от съдържанието на тези безкрайни дрънканици :lol: .
За 2011-та май Steins;Gate, ама то още излиза.

Claymore47_Fen
Добре бе, как може да ме е такъв мързел да гледам к'вото и да е?
Или си "прегорял" и ти трябва малко почивка или просто в момента не си в настроение за Beck и Oruan.
Пробвай някой драстично различен жанр. (Аз така правя в подобни ситуации...ето в момента съм ударил паузата на Majin Tantei-а, докато ми дойде кефа за него...пък вчера отново подхванах зарязания
Yondemasu yo, Azazel-san)

Изгледах две серии от Kamisama No Memochou. Първата беше двойна и може да се каже, че съм изгледал материал, като за три серии :lol: .
Първото което забелязах е, че заглавието е фрашкано с идиотски и откровено абсурдни идеи.
В това аниме е голяма гордост да си NEET. Маса хора твърдят, че са такива въпреки че деюре не са: примерно милитари нърдът е студент, а пък главната героиня заработва достатъчно пари от детективската си дейност, щом може да си позволи всичките тези климатици, компютри и камери, но пак твърди че е NEET. (Полезен социален съвет - NEET сега е модно!)
Друг тъпизъм: главният герой е стандартният безличен лузър...животът му е толкова скучен, че с радост приема, когато го набъркват в каши, товарят с работа (естествено без заплащане) и го правят част полу-криминални схеми. (Полезен социален съвет - остави се да те командва банда от непознати откачалници! Те знаят какво е добро за теб.)
Трети тъпизъм: Якудза са външно отблъскващи, но всъщност симпатични и добри хора. (Полезен социален съвет - стани приятел с Якудза!)
Списъкът е доста дълъг, пък и не съм сигурен, че ще ми достави удоволствие да го съставям.
За главна героиня имаме n-тото за годината лоли тсундере детектив. Тя процедира малко в стил Неро Улф (за който не е чел книгите на Рекс Стаут - http://en.wikipedia.org/wiki/Nero_Wolfe) - притежава добре оборудвана и защитена централа, в която събира нужната информация, а мръсната детективска работа се върши от маса второстепенни и тясно специализирани агенти. И точно като Неро Улф в кулминацията отива лично и разкрива убиеца...което не е особено убедителна hikikomori проява.
За главен герой имаме типичния лузър и rookie детектив, който постоянно мрънка "В какво ме забъркахте?", но няма достатъчно воля да се чупи.
Т.е. клише, върху клише, върху клише...навързани по такъв абсурден начин, че с глупостта си ми напомня за безумният премайз на Angel Beats - чистилище във форма на гимназия, всеки втори размахва огнестрелно оръжие, всеки трети е член на дамска рок група...
Визуално шоуто е много добре - страхотни бекграунди, страхотни анимации. Е, керътър дизайнът не ме кефи, но е пипнат.
Определено е скъпа и качествена продукция...което кара абсурдният сюжет да изпъкне още по-зле. Къде са дремали продуцентите и ТВ шефовете? Как може толкова пари да се излеят в такава идиотия?
Загадките (т.е. ядрото на шоуто) не ме кефят, пробутват някакъв тъп лоли фенсървис...не намирам достатъчно причини за да следя шоуто. Дроп.

Ro-Kyu-Bu - толкова е дебилно, че не смятам да описвам какво не ми харесва в него (май всичко). Подозирам, че и таргет аудиторията му: феновете на лоликон ечи + спорт :shock: няма да са доволни от него. Дроп.
Last edited by alshu on Wed Jul 20, 2011 12:12 pm, edited 2 times in total.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Wed Jul 20, 2011 10:43 am

Xellos wrote:Мдаааа Deadman Wonderland-a е баси фейла въпреки якото начало дизайн и опънинг :(. Пълен провал като история. :(
Мангата я прочетох на един дъх...Щом е па чак такъв фейл треа го гледам тва аниме..рофл :Ддд

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 20, 2011 10:52 am

Аз пък ще видя мангата ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Jul 20, 2011 11:26 am

В интерес на истината аз само хубави неща четох за мангата, съответно хората не са много доволни от начина, по който се разви анимето. Мен реално ме изкефи, но накрая беше толкова ръшнато всичко, че не е истина. Ако не мислят да правят втори сезон, ще е супер тъпо.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 20, 2011 2:41 pm

alshu wrote:

Claymore47_Fen
Добре бе, как може да ме е такъв мързел да гледам к'вото и да е?
Или си "прегорял" и ти трябва малко почивка или просто в момента не си в настроение за Beck и Oruan.
Няма как да съм прегорял като не съм гледал нищо от 3 месеца. Бях почнал Иппо и го изгледах до 20 серия, спрях го. Гледах два епизода от HOTD - спрях го. :roll: Това е някаква болест, пак казвам. Въпреки че мога да пробвам FLCL. :unsure: Кратичко и шашаво доколкото разбирам.

А ако има някой луд който да ги е гледал, може ли да каже какво е положението при Блийч филмите. Не съм гледал анимето само АМВ-та, чел съм мангата и ми е интересно дали предлагат добри битки и фенсървис.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jul 20, 2011 4:28 pm

Ми "прегарянето" си е чисто персонално усещане и не е синоним на "претоварване". Може би до сега все си попадал на неща, които са показвали нещо ново за теб, а сега всяко започнато заглавие ти звучи познато...
Може би става дума и за вкус...примерно аз никога не бих започнал Ippo-то, Oruan-а и Beck, не се заглавия за мен. (Последното съм го чел на манга и ми харесва в тази форма...като аниме би ме дразнило.)
Не смятам, че това са безспорни универсални шедьоври, които трябва да харесат на всеки. Защо ти приемаш нехаресването им е болест?
(Апропо, от какво е съкратено HOTD?)

FLCL е много готино...но да пукна ако знам дали си в настроение за него и дори дали харесваш такъв хумор...малко е специфичен.

Т.е. само ти можеш да намериш "твоето" аниме. Просто си търсиш, без да се пресилваш и без да смяташ че N месеца без интензивно гледане на аниме означава, че са се изчерпали всички хубави заглавия. Има толкова разнообразни неща, има толкова разнообразни жанрове и поджанрове, че ти е бедна фантазията.

Често ми се е случвало следното - заглеждам прехвалено заглавие...не намирам нещата, които са ми препоръчали в него, дропвам го. Години по-късно му хвърлям поглед и откривам, че силата на заглавието на съвсем друго място и е трябвало да го гледам със съвсем други очи, че дори ми става любимо заглавие. (Примерно Bakemonogatari.) Това е така защото 50% от хората не могат да изразят правилно какво харесват в заглавието, а другите 50% харесват в него неща за които на мен не ми пука :lol:

Т.е. търси ама не отделяй голямо внимание на разни ревюта или сравнения в MAL да кажем...които примерно слага знак за равенство между Lucky Star и Clannad. А то едното е приятна гавра с отаку-културата, а другото е училищна трагикомедия със свръхестествени елементи, направена да се подмазва точно на тези отакута...т.е. едва ли не антипод.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Jul 20, 2011 5:24 pm

Bleach филмите са доста прилични, осoбено Fade to Black. Като цяло още от същото, само че извън историята на мангата.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Jul 20, 2011 9:28 pm

alshu wrote: (Апропо, от какво е съкратено HOTD?)
High School of The Dead. Изпуснах едно s. :mrgreen: Единственият завършен аниме сериал от тая година всъщност ми е Kemonozume. Courtesy of Amelia. :beer:

Едит: Опатках два епизода на FLCL. Тъй като и аз не знам к'во да кажа ще кажа просто БРУТАЛНО.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jul 21, 2011 9:34 am

High School of The Dead. Изпуснах едно s.
То също не е моя тип заглавия.

Вчера наваксах няколко ongoing неща...просто не мога да спра да се кефя на Nichijou, всяка серия ме зарежда с положителна енергия. Steins;Gate - хубава серия, но нещо или смениха кодеците или качеството е ужасно...как мразя когато дойде някоя мания по нови кодеци и пак е време за update...на моето PC това е малко проблемно. Ще чакам нова версия на KMPlayer и CoreAVC. Иначе ако трябва да слагам нов пакет (примерно на CCCP), ще трябва и да преинсталирам Windows-а :evil: .
Kamisama Dolls 3-та серия - голяма тъпня е, но ме забавлява...най-вече с MOE-вщините със сетричката и с някоя и друга добре представена екшън сцена (всъщност анимацията в тях е доста пестелива, но сторибордовете им са така хитро замислени, че оставаш с впечатлението за нещо мащабно...радва ме това - минимални усилия, максимален ефект).
Най-накрая добра серия за Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou - 3-ти.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 21, 2011 5:52 pm

Аз хванах Госик и съм отвратена от госу рорито с лулата в главната роля, безличния и сайдкик и доста дебилните детективщини до тоя момент. Ще го погледам до 6ти епизод и ако не се оправи ще го дропя.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.