One Piece - сапунките могат да са добри

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 18, 2011 7:35 pm

Стигнах брата на Луфи - другите как се размазаха като разбраха че имал брат който е по-як от него :)
Чопър го представиха много добре- момента в който се опитват да го хапнат в началото беше безценен, бабката докторица си я бива отвсякъде.

Компенсира за безумния тъпизъм с човека свещ и групичката ритарди около него преди това.

Не можах да разбера само как преминават от едното море в другото с тази система която показаха пътя винаги е еднопосочен към Grand Line :shock:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 18, 2011 8:38 pm

Eee, стига беееееее. Покрай човека-свещ имаше пич, на който му гърмяха сополите!!!
Аз поначало много си го обичам арка с великаните - там и Зоро имаше гениалния момент, в който почти си отряза краката върху тортата. И после застана в героична поза, за да може дори като си отива от тоя свят да го направи както трябва. Ебати идиота! И как си ги мереха със Санджи... :lol:

А Ейс е толкова як, особено в първите си появи... Епохален пич, с едно от най-красивите умения и един от най-яките дизайни.

Ти добре напредваш - гледам, стигнал си до Арабаста арка вече.

А за влизането в Гранд Лайн - той е обграден от морета (Calm Belts), в които няма вятър и течения и са пълни с чудовища и следователно не могат да се преплуват. Та за да се стигне до него, трябва да се влезе през Red Line масива, през Reverse Mountain, където 4те морета текат по някви ръкави нагоре и отнасят корабите в 5ти ръкав, който стига до Гранд Лайн:
Spoiler: show
Image

Ей така изглежда света с Гранд Лайн и Ред Лайн:
Image

Морето Гранд Лайн им е на Екватора, както казах, обградено от Calm Belts. А сухоземния масив Ред Лайн им е като Гринуичкия меридиан. Двете се пресичат в две точки - едната е Reverse Mountain, другата е след Шабаоди Архипелага, при Мариджоа. Така светът се разделя на 4 четвъртини от кълбо, които са всъщност 4те океана. А Гранд Лайн се разделя от Ред Лайн на 2 части - Paradise и New World. Като колкото по-надалече стигаш в него, толкова по-изродски и опасен става. Нашите сега са на път да влязат в New World вече, където се предполага да е неквата бясна мания.

А за преминаването между различните морета - има си трикове. Силните пичове поначало могат да си кръстосват през Гранд Лайн и да си излизат от него дори през Калм Белтс - ако имат кораб, който да се задвижва от някъв двигател. Там ако могат да се оправят с чудовищата, няма да им е проблем да минат. Маринките отдавна са открили начини да минават през Калм Белтс безопасно. А може да има и други изходи към океаните по сушата - през Ред Лайн примерно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 18, 2011 8:49 pm

За съжаление боя на великаните и смешното пийване на чай на Санджи във восъчната къщичка ми се убиха тотално в гнусното момиченце с четката , още по-гнусна патка с чадърчето и лимоновия десен и баш-гнусния тотално нелеп свещар. Да не забравяме и къртицата с пижама и лешояда с пилотка шапка. Някой може и да го кефят тези дизайни но на мен ми дойде прекалено теле тъбис. Пък и оная ездитна патка с шапката........

Иначе ясно ми е че някави яки пичове ще могат да минават дирекшън от Изток в Юг ама как по дяволите минават от East Blue в West Blue примерно ?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 18, 2011 10:17 pm

През Ред Лайн предполагам.

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jul 18, 2011 10:37 pm

Мен много си ме кефеха цялата дружина с номерцата :D А Санджи докато говореше по телефона с Крокодайла, щях да се попикая от смях :lol: Много обичам Зоро, ама и Санджи е уникален :) А Ейс като заспиваше докато ядеше, лооол, пълен кретен :rofl: Баси, ще взема да си ги прецъквам накрая епизодите, точно сега където си такъв екшън як се почва :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 18, 2011 10:45 pm

Санджи е велик. Аз понякога го обичам повече от Зоро.

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 18, 2011 10:51 pm

Мен най ме радват Усопп и Чопър засега .

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jul 18, 2011 10:57 pm

И двамата са култови, няма спор :) Зоро и Санджи това :) Иначе всички ги обичам, до един са страхотни :) Много любими моменти са ми, когато Луфи имитира Зоро или Санджи, изобщо той заедно с Узоп и Чопър са големи лапета, умирам да се хиля с тях. Не знам дали има манга/аниме, на които да съм се смяла толкова :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 18, 2011 11:10 pm

Аз си прецъквам са любими моменти няколко дена :).

Арабаста е поне двойно излишно дълга ама аре става. Mr. 2 Bon Kurei кооолко е гениален особено гласа му и после за Франки... Фокси може се прескачат спокойно. Навароне поне 5 пъти съм го прецъквал.

Мене Санджи си ми е любимец, доколкото изобщо мога да ги сравнявам де, всеки е изверг по свой си начин.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 18, 2011 11:16 pm

Б.т.в. на Мен Арлонг акулата, Дон Криг и Бъги клоуна ми харесаха сто пъти повече като врази отколкото свещаря и компания клоуните. Особено гея балерина ме издразни с тъпизми. Поне докъдето стигнах вкараха безумно якия смоукър 8-)

Кога ще намерят следващия от екипажа ?

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jul 18, 2011 11:20 pm

Скоро, скоро :).

Аз съм са на следващия накама, той вече е нема такова произведение на изкуството :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 18, 2011 11:24 pm

Скоро. На края на Арабаста арка.
Иначе номер 2 може и да ти хареса нататък - доста е як. На мен Бъги ми е доста по-тъп примерно.
Но тея идиотизми са си типични за ОП - то не се взима насериозно и всичките му персонажи са кретени (с малки изключения).

Арлонг продължава да ми е от любимите гадове.

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jul 18, 2011 11:28 pm

Okama-waaay! Бон-чан е пич(ка)! Много готин персонаж :) Всъщност повечето лошковци са си много яки, с някои малки изключения де. Арлонг никак не ме кефи, но виж гусин Крокодил мноого даже 8-)
А, да, само да отбележа, че Смоукър много ме кефи и мен :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 18, 2011 11:42 pm

Забравих да похваля оня с ГОЛЕМИЯ МЕЧ (тм) на който Шанкс му бил равен !!!

Признавам си нямах идея че Луфи има брат който е само помощник на предполагаемо още по як капитан.

Интересно какво стана с двамата келеши кандидат маринци - бях ги забравил вече като се оказа че си намериха някъкъв Гандалф да ги учи.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 18, 2011 11:53 pm

Михок ли бееееее? На Зоро центъра на вселената!!!
Мега як е, мегаааааа! Нямам търпение да им видя финалната битка със Зоро - ще е унищожително гениална. Двамата убитаци маринци ще ги видиш нататък. Появяват се за кратко, сигурно ще се появят пак.
Last edited by Amelia on Mon Jul 18, 2011 11:55 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.