Malazan Book of the Fallen, Part II
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- Interpreter
- Forsaken
В какво точно са прави?Devoted of Slaanesh wrote:Ха ха, ми прави са хората - кориците в БГ масово не струват, а колко книги на английски съм искал да взема само зарад и тях ...
Блогът е интересен, но пичът спокойно можеше да е показал оригиналната корица на "Tor". Нашите издатели просто купуват правата на корицата като част от копирайта. И честно казано, клишето "екзотично гадно = бългериън" на мен взе да ми става досадно.That's the actual original American cover art, which was so horrendous that even Tor - who pay actual money to Darrell K. Sweet for his work, remember - couldn't stomach it and ditched it. But for some reason it was inflicted on innocent Bulgarian readers instead. What did the Bulgarians ever do to Tor to deserve such harsh treatment?
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- Interpreter
- Forsaken
Точно тази не ми хареса. Доколкото помня кн. тяло, от което превеждах беше с по-добрата корица, която е показана и в "Амазон". Някои от "Колелото" също не ми харесаха, но нямам думата там. Впрочем, кориците ги оформят "Мегахром". Защо избират понякога по-лошия вариант, дали за да си спестят пари - не знам.
За друго реагирах, но както и да е.
За друго реагирах, но както и да е.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Не разбрах дали съм те засегнал нещо, ако е така извинявам се. А като фен на фантастиката и фентъзито от над 23 години и с почти всичко излязло от тези жанрове на български в библиотеката ми, съм на мнение че на 95 % от книгите офрмлението и кориците са потресаващи. Но това си е мое мнение. Не знам дали си имал време да видиш някои от кориците на Песен за огън и лед по света. Ако ли не ето линк: http://georgerrmartin.com/gallery/thrones.html
Някакво инфо за 10-тия малазан на български? Бард мълчат, надявам се, че скоро ще излезе. Започнах прочит на първите 9 и на второ четене ми се изясняват неща които съм пропуснал, детайли които са важни за историята като цяло. И и придават приятен привкус 

Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.
- Interpreter
- Forsaken
- RRSunknown
- Elder God
Е ще разбереш основното, ама все пак са свързани и то доста. Особено 9-та дето е пряко продължение на 7-ма.RRSunknown wrote:Ако прочета само девета и десета след като съм чел последно шеста ще разбера ли за какво става дума или всичко е свързано със седма и осма?
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.
- RRSunknown
- Elder God
Ако си фен на Ледер, 7-ма много ще те изкефи, там се развиват сюжетни линии които са важни за историята като цяло, в осма също има мега авжни събития на Даруджистах и за Аномандър които няма да обяснявам тука че са си Биг Спойлер.RRSunknown wrote:Е значи ще пропусна с мощ, така и не успях да видя дори корицата на седма .
Абе въобще... не прескачай, чети

- RRSunknown
- Elder God