Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jul 04, 2011 9:17 am

Дааа бе...:lol:

Апропо, това горе го казах ей така на бъзик...знам за какво става дума, просто не харесвам самото аниме.

От гаврите на Host-ска тема ме кефят само тези в Gintama...заради поредните идиотско-неадекватни превъплъщения на Гинтоки, Шинпачи и Кагура.

Приключих Moyashimon. Приятно сериалче. Всичики герои бяха големи откачалки.
Е, може би малко прекалиха с les yay фенсървиса...

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Jul 04, 2011 12:28 pm

Със les yay НИКОГА не можеш да прекалиш. :P 8-)

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jul 04, 2011 1:33 pm

Можеш...ако е сложен на неподходящо място, отклонява вниманието в тъпа посока или проваля тона/атмосферата на конкретна сцена.
Понякога този японски подход "изсипи всичко на което се кефи съответния тип публика на едно място" ми лази по нервите. Получава се някакъв "чалга" ефект.
Трябваха ми години, за да се науча да им игнорвам j-pop изродщините, но гейплотейшънът още ме хвърля в ярост.

Когато някой от героите проявява гей склонности, които са важна част от сюжета, примерно травеститът Hana от Tokyo Godfathers, yuri-то Kuroko от Toaru Majutsu no Index и Toaru Kagaku no Railgun или martial art педалът от Bus Game, употребата му е правилна и на място. Това са герои с дълбочина и сложно минало.
Kuroko дори ми е в топ 10 аниме герои и топ 10 сеюта, а les yay-овете и с Misaka (i.e. Railgun-ката) и въобще фенсървисът са интегрална част от Toaru шоуто.

В Moyashimon имаме такъв герой - Kei, който отива в Токио точно, за да си травеститства на воля. Такава е мотивацията му.
Това обаче, как Aoi и Hazuki преспаха заради афродизиаците на професора и как Haruka удари една сосна целувка на Aoi си беше напълно безцелен фенсървис.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 04, 2011 9:03 pm

Да, Мояшимон яко го прецакват с травеститлъка и фенсървиса. Толкова беше ненужно.
Аз вече почти нищо не помня от това аниме...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Mon Jul 04, 2011 9:34 pm

Аз помня единствено как говореше с микробите.

Едит: Изгледах 3 епизода от Pani Poni Dash! - интересна пародия е.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jul 05, 2011 9:14 am

Почнаха да излизат преводите на заглавията от новия сезон.
Съответно аз ще ви досаждам с впечатленията ми за тях
:lol:

Ikoku Meiro no Croisee The Animation - не се оказа това, което очаквах.
Артът не е да кажем на нивото на Gosick, а историята не ме грабна: малко японско момиченце се учи да живее в Париж...съответно трябва да свикне да не закача всичко по пътя си с кимоното и да отвикне да се кланя всеки през всеки 5 минути.
Дроп след един епизод.

Sacred Seven - това ми изглежда прекалено безумно, за да си правя труда да го следя...и е на светлинни години от жанра мека, за каквото е обявено...
Дроп след един епизод.

Nurarihyon no Mago: Sennen Makyou - за съжаление скука, като първи сезон.
За сега ще се следи.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jul 05, 2011 10:02 am

На Sacred Seven само му изгледах трейлъра и никой не може да ме накара да го гледам, нъц!
Аз пък в последно време гледам едно бейзболно сериалче Ookiku Furikabutte, всъщност сега започнах втори сезон :) Забавно е, главният герой е много смешен, а и не само той :) За съжаление са само 2 сезона, като вторият е само 13 епизода :(
Ааа, да, изгледахме и С (Алексис, и ти, нали ?) - краят ми беше малко никакъв, а и имам чувството, че не всичко успях да схвана (изтъпявам ли или да :roll: ), но си струваше гледането, идеята е доста оригинална според мен. Най-любим момент - когато започнеха да говорят на английски :lol:

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Jul 05, 2011 11:32 am

Мда, изгледах и аз С, ама последният еп беше много в джаза. За разбиране - разбрах какво стана, ама ми беше тъпо, как го свършиха. Прекалено беше набързо и в голяма част обезсмисли всичко, показано до този момент.

На Sacred Seven му се каня, защото е на Sunrise и е мека и т.н. Вероятно ще е по мой вкус, но аз не подхващам нов сезон, докато няма поне 3-4 епизода от сериалите. На база 1 еп рядко се изгражда стабилно мение.

БТВ, Мушу, ако си падаш по спортно аниме, на мен сред абсолютните ми фаворити са One Outs, Major и Cross Game. Последното е много slice of life и малко спорт между другото. И всичките, впрочем, са за бейзбол. На Oofuri му се точа отдавна, ще трябва да го изгледам.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jul 05, 2011 11:40 am

Major може да се каже, че съм го гледала, поне на 80%, покрай мъжото :) One Outs е изтеглено, но не е подхванато още, това другото ще го видя също :)
Оокикуто ще ти хареса, има толкова много BL моменти, че да се бяха хванали да го направят yaoi направо :lol: Под моменти разбирай главно реплики, де, ама щом и на моя мъж чак му направо впечатление, смятай :mrgreen:

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jul 05, 2011 1:01 pm

Alexis
На Sacred Seven му се каня, защото е на Sunrise и е мека и т.н.
Sunrise не е гаранция за качество...няма да почвам да плюя по разни заглавия, които се радват на голяма почит тук, но да кажем Sora wo Kakeru Shoujo е пример за тотално омазана високобюджетна sci-fi продукция...същият екип стои и зад Sacred Seven :lol: :lol: :lol:
Естествено Sunrise има много добри неща и дори е най-любимото ми студио (Bebop, Gintama, City Hunter и пр. и пр.)...но това конкретно заглавие понамирисва.

Апорпо, мека-та е само една и я пилотира второстепенен герой...главният сблъсък е между хора със спецялни сили в стил Scryed и оживели статуи.
Историята се развива в една гимназия и за удобство част от действащите лица трябваше да се трансферират там като ученици :shock: ...а чрез подкупи да си уредят водещите места в ученическия съвет :shock:
Имаме и армия от maid-ки :lol:.
Т.е. тагът mecha трябва да е доста зад таговете sci-fi, fantasy, school life и maids.

Поне за мен това не е никаква мека...в най-добрият случай, просто съдържа минимални мека елементи. Екшънът е много, но е примерно под нивото на Mai-Hime...ако не и дори още по-зле.
До тук ми звучи точно, като Sora wo Kakeru Shoujo с по-малко лигня...но и с по-малко механичен дизайн...
Last edited by alshu on Tue Jul 05, 2011 2:47 pm, edited 1 time in total.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jul 05, 2011 1:09 pm

На мен ми беше достатъчно да видя главната героиня, за да се откажа 8-)

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jul 05, 2011 7:34 pm

Sunrise не е гаранция за качество...няма да почвам да плюя по разни заглавия, които се радват на голяма почит тук, но да кажем Sora wo Kakeru Shoujo е пример за тотално омазана високобюджетна sci-fi продукция...същият екип стои и зад Sacred Seven
Sora wo Kakeru Shoujo ми хареса, но не защото беше качествено, а защото беше от типа "so bad it's good". Пък и фенсървисът си го биваше. Те Сънрайз май не се взимат много насериозно напоследък.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jul 06, 2011 10:10 am

Приключи Gosick.
Много красиво сериалче.

Да има го този момент, че част от загадките в крайна сметка се оказаха доста нелогична плетеница от събития (особено тази с Коко Роз...дето излиза, че пичът е убил двойницата на жена си, без да разбере :shock: ...бахти, колко кьорав трябва да си?), а и Куджо-кун беше адски дразнещ с неговото "Викт...Викторикааа, Викторикааа, Викторикааа..." до безкрайност.

Всичко останало обаче е страхотно!
Страхотна графика: безброй локации, безброй герои, безброй костюми (някои от героите, като Викторика имат богат гардероб, други, като Куджо по-беден) и безброй превозни средства (влакове, кораби, мотоциклети, карети и пр.).
Страхотна анимация.
Страхотна музика.
Страхотна игра на voice actor-ите (без онова гадно "Викторикааа" на Куджо). Сеюто на главната героиня имаше убийствени изпълнения.
Историята също беше интересна въпреки понякога странните криминални пъзели.
Мистериозна атмосфера, алтернативна история, романтични тръпки, местни легенди, мрачни кули, лабиринти, тайнствени механизми, правителствени заговори и пр.
Малко попрекалиха с мелодрамата в последните два епизода. 23-ти ми се видя бая скучен, а боят между Корделия и маркиз дьо Блоа - смехотворен.
Последният епизод обаче оправи нещата...и обясни някои от тайните.

Интро анимацията изисква специално внимание. Според мен тя е произведение на изкуството! Образите са семпли и пестеливо анимирани, но са толкова красиви и стилни, съдържат толкова орнаменти и символизъм и обяснява толкова неща за микрокосмоса на Gosick...просто трябва да си види.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Jul 08, 2011 11:19 pm

Сериозно, две седмици и два дена... кога ще го преведат тоя епизод на Black Lagoon, мамицата им?

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jul 11, 2011 10:18 am

Mayo Chiki - Впечатления от един епизод. Стандартна ечи, садо-мазо комедийка. Не е за мен. Дроп.

Mawaru Penguin Drum - Впечатления от един епизод. Опитва се да бъде прекалено много неща едновременно...хем драма, хем комедия, хем...абе някаква кичозна смес от жанрове, която не ме радва.
Иначе визуално е интересно. Дроп.

Nyanpire - евтино и елементарно. Всъщност аутрото, което скандализира всички с простотията и кича си е най-ценното нещо в него. :grin:
Още не сме навлезли в историята и може би не мога да го оценя "по достойнство"...обаче - дроп. :mrgreen:

Usagi Drop - Впечатления от един епизод. Хареса ми. Драма, обаче предадена човешки и интересно. Ще се гледа нататък.

Blood-C - Впечатления от един епизод. Хареса ми. Това нещо трябва да се гледа задължително в HD. Адски стилно, интересна игра с ограничени гами цветове (примерно училищните униформи са в черно и червено) и добра анимация.
Семплият керътър дизайн определено ме кефи.
Историята не изглежда нещо оригинално, но може би ще е добър фон за екшъна, драмата и туистовете, които предстоят.
Не виждам нищо общо с Blood и Blood+ (с което не съм добре запознат, така че наблюдението може да е грешно) освен името на главната героиня и музикалните мотиви.
Едно нещо не ми хареса...Сая пропя :shock: ...това реклама за музикалната кариера на сеюто ли беше? :grin:

Накратко - харесаха ми точно заглавия, които най-малко очаквах.

Baka to Test to Shokanju 2 - Първата серия ми се стори малко скучна. Предишният сезон и OVA-то бяха по-яки.
Надявам се това да е временно отстъпление.

Загледах нещо по-старо,
Majin Tantei Nougami Neuro - Това се оказа комедийка с елементи на детективско разследване и малко хорор. Ще го гледам въпреки, че не е нещо особено. Изглежда ми като смес между Balzebub (постоянни ебавки с демоничните сили и приложението им във всекидневния живот) и Detective Conan (пъзелите са сходни - логични, но понякога доста непрактични, локациите са много сходни има и един герой, който се е хоро реплика на Кайто Кид...може би Majin Tantei не се бъзика само с DC, а с клишетата в meitantei жанра).