Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 30, 2011 10:21 am

Ааа за писане ... няма out of the box.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Jun 30, 2011 10:33 am

За писане да, щото като тествах оня ден читанката през киндъла и реших да изтегля "Децата на капитан Грант" без бг клавиатура, не ме питай колко 5 минутно скролване падна.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jun 30, 2011 10:51 am

Бтв това за бутоните за прелистване от лявата страна най-много ме кефи, а не съм левичар :)

много често завъртам екрана странично и увеличавам шрифта - по-удобно някакси ми се вижда така
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Jun 30, 2011 11:04 am

Да това също. Не те ограничава при завъртането странично, можеш на ляво, можеш на дясно. От Amazon са си свършили отлично работата.

Отделно от myebook.bg вчера определиха и цената на която ще продават Nook Touch 385 лв. На мен ми се вижда малко височка, но ако някой се е спрял на този модел, вече може безпроблемно да го купи и от тук с гаранция. Иначе цената и на Нуук и на Киндъл е една и съща $139, но когато положението е монополно няма начин.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jun 30, 2011 10:59 pm

Безкрайно тъп въпрос, но не ми се минава през 15 страници тема да гледам писано ли е вече по него.

Как да направя така, че в менюто да имам само името на автора и да трябва да цъкна на него, за да видя кои книги негови са вътре?
And you can't dance with a devil on your back...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Jul 01, 2011 8:07 am

ако говорим за киндъл - най-горния ред на началната страница има sort options:

Showing All 20 Items By Most Recent First

ако цъкнеш бутончето надясно ще ти даде и другите опции за сортиране, една от които е по автор
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 01, 2011 8:37 am

Което не върши никаква работа, щото само ги сортира. Това, което ми трябваше, бяха колекциите, които не можех да използвам, щото още не го бях регистрирал.

Сега всичко е на 6, само по неясна причина не ми даваше да сърчвам думи в A Clash of Kings... Пак се оправих де, но странности някакви...

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Fri Jul 01, 2011 9:02 am

Има и една готина програма Kindle Collection Manager, с която можеш лесно да създаваш/местиш/преименуваш колекции.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 01, 2011 9:37 am

Мерси, ще я чекна :)

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Fri Jul 01, 2011 9:45 am

Аз имам един друг въпрос за колекциите, съответна опция не можах да намеря досега нито в KCM, нито в Calibre, камо ли в самия Киндъл. Ако имам една книга която е част от две колекции - примерно "Замакът на лорд Валантайн", която е част и от "Избрана световна фантастика" на Бард и от "Маджипур" серията, има ли някакъв начин книгата да бъде част и от двете колекции, но да бъде качено само едно копие от нея на устройството?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jul 01, 2011 9:51 am

Mindcrime wrote:Аз имам един друг въпрос за колекциите, съответна опция не можах да намеря досега нито в KCM, нито в Calibre, камо ли в самия Киндъл. Ако имам една книга която е част от две колекции - примерно "Замакът на лорд Валантайн", която е част и от "Избрана световна фантастика" на Бард и от "Маджипур" серията, има ли някакъв начин книгата да бъде част и от двете колекции, но да бъде качено само едно копие от нея на устройството?
да. просто я добавяш.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Fri Jul 01, 2011 7:33 pm

Има ли някакъв начин, нейде, из безумните настройки и плъгини на Calibre, да си настроя да търси корици и метадата за книгите(специално за тези на бг)в определени от мен сайтове, а не в Амазон и Гугъл, щото там не намира никакви? Примерно ей тоя сайт е повече от идеален за тая работа, но никъде не мога да го настроя, като кликна на download cover да търси корица от него.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jul 03, 2011 11:34 pm

Почти съм сигурен, че има такава опция, поне съм я чел в менюъла на калибрето, друг е въпросът дето синкът на калибрето с киндъла откъм метаданни е доста счупен и поне при мен трябва да си изтрия книгата и пак да я сложа, за да сработи...
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jul 04, 2011 12:15 pm

Понеже в крайна сметка и на мен не ми се чака да паднат цените, а и тази седмица ще пътувам мисля да си поръчам един Киндъл днес или утре, та имам няколко въпроса към вас преди да си съставя финално мнението:

1. Има ли смисъл от калъфа с осветление за 135 лева или да си взема някакъв от 60 на Tuff-Luv? (ще го взимам от бг-сайт)
2. Някой има ли впечатления от другия бг-сайт за поръчки - readerbg.com? Че просто на myebook.bg няма хубави калъфи, а на другия дават и протектор + усб зарядно безплатно.
3. Някои да има някакви последни съвети, че иначе налазвам Сандерсън и компания с размах (бтв как е тълковният речник, използваем ли е?)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jul 04, 2011 12:23 pm

1. Не. Според мен изобщо нямаш нужда от калъф, но това е друга тема.
2. Протектора не си го слагай. Все пак контраста и без това не е чак толкова висок. За другите магазини не знам.
3. И още как - перфектен е.

Едит: И още един съвет - не се напивай никога с jagermeister. Не е много по темата ама ще ми благодариш някой ден.