Евровизия

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Mar 02, 2005 2:04 pm

Аз самият конкурс за Евровизия не съм го гледала, но разбрах какво е станало. Снощи, в Господарите, за първи път чух песента на Кафе, Лорейн. Честно казано, за първи път чух и песента на Руслан Мъйнов, но приликата е толкова голяма и ушеизбождаща, че направо щях да падна, когато един от членовете на Кафе, помолен да коментира, каза нещо от сорта "Ами да, вярно, има малка прилика, ама съвсем малко, в 2-3 тона". Аха-ха, и това го казва професионален музикант. :twisted: Или е абсолютен музикален инвалид, или е нагъл лъжец. Тази вечер ще кажат коя е третата композиция, но от това, което чух снощи, ми се струва, че е изпълнение на тромпет и тъй като този инструмент е най-характерен за джаза, сигурно е от някое джаз парче.
Ако някой гледа Господарите тази вечер, моля утре да напише чие е това изпълнение от '99, че аз няма да мога да ги гледам.
А Слави може и да е забравил как звучи тази песен на Руслан, все пак 2001 си беше отдавна и колко песни са минали през Слави...
pulled out

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Mar 02, 2005 2:16 pm

Или Руслан да е забравил собствената си песен... Хайде, хайде, и Слави е една мизерия, не е истина!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Mar 02, 2005 2:23 pm

Ам че е мизерия, да, така е, аз не казвам друго. Но, ако беше познал песента, смяташ ли, че щеше да си мълчи, а? За Руслан нищо не казвам, защото него нищо не го питаха. Въобще не го видях в Господарите да дава коментар. Защо не се обажда той, не знам. Може би защото и неговата песен е "малко" крадена, като се вземе предвид композицията от '99, за която се спомена снощи.
pulled out

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Apr 08, 2005 11:53 pm

Да повърна :P темата на върха.

Днес си изтеглих и чух песните на другите европейски държави, които ще участват в конкурса Eurovision.

Има някои много хубави неща, въпреки че като цяло нивото е сравнително ниско. Явно не само нас ни е хванала творческата липса.

Албания - "Пее" някаква девойка Ledina Celo, при това ужасно фалшиво. А песента прилича на нещо средно между Глория/Рени/Ивана от родните.

Андора - Пее жена, на испански. Песента не е лоша, но е леко еднообразна и ... с нищо чак толкова впечатлителна.

Австрия - Ето това беше страхотна изненада за мен. Песента, представяща Австрия, родината на Моцарт :P, е латино! При това адски сполучливо, много живо, забавно и приятно. Една от любимите ми песни и не само заради личните ми пристрастия към латиното.

Беларус - Ужасна песен, изпълнява жена с ужасен маниер на пеене... бррр... а песента си е едно голямо клише.

Белгия - Песента изпълнява Nuno Resende на френски и повярвайте ми прави го страхотно. Песента е много красива, романтична балада, с много заряд. Още един от личните ми фаворити. Засега станаха два заедно с латиното от Австрия :shock:.

Босна и Херцеговина - Ето това е една типична като за Евровизия песен, по мое мнение. Бърза, динамична, танцувална (ритъм джайв). В общи линии ми хареса и се нарежда сред любимците ми.

България - ...

Хърватска - Не лоша песен, може би с интересен аранжимент. Но общо взето е най-подходяща като за концерт на Орлин Горанов.

Кипър - Песен в типичния за последните дискотечни хитове стил - тупц, тупц + странно ориенталско подпяване (в случая не е баш, но си е точно дискотечен хит).

Дания - Приятна песен и отново доста подходяща за Евровизия, според мен. Ако не друго поне може да те накара да си тактуваш.

Естония - Ето това също беше изненада. Парчето е в стил песните на Аврил Лавин, май се водеше punk and ska или нещо такова. Леко стандартна песен във всички случаи :///, поне не ме впечатли кой знае колко.

Финландия - Отново пее мъж, изпълнението е добро. Песента е сравнително бавна - китари, пиано, мъжки беквокали, не много настоятелни ударни ;)... Никак не е лоша, сега като си я слушам за втори път.

Франция - Голямо разочарование... Бях доста заинтересована братята французи, какво ще покажат, но... Всъщност кво се кося, всеки знае, че франсетата не слушат правилната музика и са съвсем сбъркани...

Македония - Абе като че ли не е по-скучна от Лорейн на Каффе, но определено е по-динамична и май доста по-подходяща за Евровизия. А наблъскали са гайди и тъпани...

Германия - По някакъв начин ми напомня на песните на Гуен Стефани. Не знам що, може би гласът... Песента е хубава, но не прекалено.

Гърция - Представена от нежната половинка на дует Антик Елена. Песента се казва My number one и отново напомня за източния полъх в дискотечната музика.

Унгария - Песента много ми хареса. Номер 4 в личните ми фаворити.

Исландия - Ами, какво да кажа за тази песен. Все едно е извадена от МТВ... стандартна е.

Ирландия - По мое мнение и тази песен е доста стандартна и клиширана, да не говорим, че жената пее завидно фалшиво на места. Но е по-хубава от исландската...

Изрел - Ето тази песен силно ми напомня на аниме ендингите. Изпълнява жена и... ами страшно е хубава песента. Номер 5 за мен.

Латвия - Много красива и мелодична песен, напомня за творенията на бой бандите. Изпълняват двама мъже Walters & Kazha. Номер 6 :).

Ливан - Изпълнява жена. А песента напомня за пилотна към ОСТ-о на някой анимационен филм. Доста е хубава --> номер 7 за мен въпреки насила вмъкнатите ориенталски тупц-тупц по едно време.

Литва - Little by Little и Laura and the Lovers в силно стандартната си песен...

Малта - Любовна песен от Малта, ха!? Песента е хубавка, бавна, в стила (ако не бъркам) r&b. Уви, слушали сме доста такива.

Молдова - :shock::shock::shock: Бързо, палаво и с много жица? WTF?

Монако - Умряла балада на френски... кво ви разправях аз за французите, а?!

Холандия - Е, тази звучи толкова автентично американски... Има тембъра на цветнокожа, не я знам такава ли е, но го докарва много добре... Всъщност песента не е лоша, но сме ги слушали много такива по МТВ.

Норвегия - Поредната песен в стил popular rock. Доста ми хареса. Номер 8 в личната класация.

Полша - Въх!... Акордеонче и ритъмче тип казачок.

Португалия - Тук отново приковах ушо с внимание, но отново останах разочарована. Песента е по-хубава от френската, но не впечатлява с нищо. Е, има доста хубав припев - Amare, amareeee...

Румъния - Изненадващо, песента звучи съвсем като да е правена я в Америка, я някъде в Западна Европа. И което е факт - песента е по-добра от Лорейн, много.

Русия - Скукааа... и фалшиво.

Сърбия и Черна гора - Никакви експерименти да се копира от Запада, песента е съвсем в традицията на съвременните сръбски песни :). Доста ми хареса всъщност. Номер 9.

Словения - Страхотна изненада. Не знаех, че в Словения се прави такава хубава музика. Пее някой си Omar Naber, песента се казва Stop. Сравнително бавна е, но има много силен заряд в изпълнението и звученето като цяло. Номер 10.

Испания - Пускам си го това и тръгвам трескаво да прочета дали случайно не изпълняват ОНЕЗИ от Las Ketchup. Оказа се, че са някакви си Son de Sol и вярвайте ми, звучат ТОЧНО като Las Ketchup. Песничката обаче радва много и затова е номер 11.

Швеция - Та братята по стандарт на живот шведи ще се представят с песен "Las Vegas", изпълнена от Martin Stenmarck, който и да е той... Наистина им съчувствам, знаете ли...

Швейцария - Отново сърцеразтрошаваща балада с женски вокал и китари. Скука...

Турция - Ами, турска песен, какво да я описвам. Не сте ли слушали Таркан, Сертаб Еренер? И все пак ми хареса, та :arrow: 12.

Украйна - Тая година нямат шанс просто, с този политически хип-хоп. Малко ми напомни и на "Нас не дагонят" (или там както трябва да се пише) на Тату.

UK - Поредния дискотечен хит... Май най-типичният дотук.

Ако някой прояви желание мога да ги кача някъде песничките или пък само тези, които са ми харесали :D
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat Apr 09, 2005 8:07 am

Аз определено проявявам интерес да ги чуя, така че или ги качи или дай линк, pls.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Apr 09, 2005 11:54 am

Ето тук съм ги качила :arrow: Евровизия
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sat Apr 09, 2005 12:14 pm

Благодаря, гледам, че даже и Лорейн си качила, то кой ли ще поиска да я чуе :P
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Apr 09, 2005 2:38 pm

Ще ми е интересно да напишеш кои са ти харесали, след като ги чуеш.

А Лорейн си беше в торент файлчето и не съм си играла да я махам - upload-нах цялата директория.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Apr 09, 2005 4:41 pm

Аз чух само началните като ги даваха по телевизията и горе-долу съм съгласен с изключение на белгийската - според мен беше абсолютно безлична боза :) певческите способности не мога да коментирам. Андорската май не беше лоша.
This is it. Ground zero.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Apr 09, 2005 7:19 pm

Ами, не беше лоша и белгийската не беше лоша, просто приятни песнички, нищо чак толкова особено. Тези, които на мен ми харесаха съм си ги отбелязала. Още се възхищавам на хубавото австрийско латино :P
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Apr 11, 2005 9:44 am

Ами аз изслушах въпросната австрийска песничка, и честно казано, много трудно бих я класифицирал като "латино". Не отричам, припева има латино елементи (освен че се пее на испански). Но това не е достатъчно да се каже, че стилът е латино. Съдейки по ритъма (а не по използваните инструменти), стилът е по-скоро типичния за австрийската духова музика. Това не значи, че песента е лоша, просто не е латино. Освен това, припева се пее на английски. Ако има проблем относно стиловете, ето тук мога да дам много добър пример за класическо латино:

http://free.datacom.bg/browse/zhivik/Om ... de%20Amor/

Тези, които бяха на концерта миналия месец, могат да потвърдят.

Edit: А, и съм съгласен, че в Словения се прави страшно добра музика. Това тук е само един пример, смятам че стилът на тази група ще допадне на пишещите тук далеч повече, отколкото този в Евровизия :)

http://free.datacom.bg/browse/zhivik/siddharta/Rh-/
This signature is not yet rated

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Apr 11, 2005 10:45 am

Добре де, съгласна съм, че не е ТОЧНО латино, но има такива елементи и това беше стилът, който ми се видя най-близък, за да класифицирам песента.

А австрийска духова музика не съм имала удоволствието да слушам, съответно не смятах, че може да прилича на това :) и затова като слушах се изненадах, колко приятно е.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tiaiel
E'lir

Post by Tiaiel » Tue Apr 12, 2005 10:24 am

мм сега слушам песничките //само тези,които Илейн препоръча, мързеше ме да тегля всичките :) //
Австрийската - това "Айларипи",което се чуваше беше доста забавно,но като цяло не ми допадна особено
Белгийската - Балада,не знам,не ми направи голямо впечатление
Босна и Херцеговина - тази беше супер сладка,много забавна, динамична - определено е много хубава,но едва ли ще спечели
Финландия - влюбих се в тази песен,страхотна е,дотук тя е любимец
Унгарската - инструмента в началото флейта ли беше?На мен на такова ми заприлича,както и да е - и тази е много приятна,ама много много приятна :lol:
Израел - толкова бях предубедена като я пуснах тази песен,че не е истина(не ми понася иврит),но пък ми хареса невероятно много,(а аз взех да повтарям прекалено много "много" :) )
Естония - хих,певицата има много сладък акцент,,но наистина напомня Аврил
Латвия - тази песен ми е странно позната,особено един момент,в който вокалът извива глас,както и да е,де - не знаех,че латвийците правят толкова хубава музика
Ливанската - оставя едно приятно чувство след себе си
Новрегия - това защо ми напомни старите дискове с рок на баща ми :)
Испания - хаха,ама това наистина звучи като Лас Кетчуп, непритенциозно е - весело едно такова
Словения - брх,прекалено бавно,не знам,никак не ми допадна
Сърбия и Черна гора - една от малкото,която се пее на родния език,хубава е
Турция - бу рим-рими-лей ъм и това напомни Лас Кетчуп
Има нещо в съществуването на черна дупка в съседство,което води до безсънни нощи.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Apr 14, 2005 10:07 am

Ами общо взето нивото не е кой-знае какво - като че ли само тази австрийска песничка е по-свежа. А, имаше и някакъв молдовски пънк, който звучеше по-веселяшки. Повечето песни, за съжаление, са си повече или по-малко недоразумение - особено беларуската, на която плейърът ми изтипоса стил "horror", представете си :).

Освен това, искрено се забавлявах от норвежкото предложение - песента не е нищо особено, но пък за сметка на това много ще ме израдва един класически хеви метъл на фона на повечето лигня, която се изсипва на този конкурс.

Абе нещо много се задълбахме в този конкурс, май (не че някой ме е бил по главата да пиша в тази тема де) - в крайна сметка, който иска да слуша качествена музика, не слуша този конкурс, нали?
This signature is not yet rated

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri May 20, 2005 12:17 am

Хаха, колко забавно - Македония, Румъния, Сърбия и Черна гора, Турция и Кипър се класираха, ние - не.

Cool...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around