Да повърна

темата на върха.
Днес си изтеглих и чух песните на другите европейски държави, които ще участват в конкурса Eurovision.
Има някои много хубави неща, въпреки че като цяло нивото е сравнително ниско. Явно не само нас ни е хванала творческата липса.
Албания - "Пее" някаква девойка Ledina Celo, при това ужасно фалшиво. А песента прилича на нещо средно между Глория/Рени/Ивана от родните.
Андора - Пее жена, на испански. Песента не е лоша, но е леко еднообразна и ... с нищо чак толкова впечатлителна.
Австрия - Ето това беше страхотна изненада за мен. Песента, представяща Австрия, родината на Моцарт

, е латино! При това адски сполучливо, много живо, забавно и приятно. Една от любимите ми песни и не само заради личните ми пристрастия към латиното.
Беларус - Ужасна песен, изпълнява жена с ужасен маниер на пеене... бррр... а песента си е едно голямо клише.
Белгия - Песента изпълнява Nuno Resende на френски и повярвайте ми прави го страхотно. Песента е много красива, романтична балада, с много заряд. Още един от личните ми фаворити. Засега станаха два заедно с латиното от Австрия

.
Босна и Херцеговина - Ето това е една типична като за Евровизия песен, по мое мнение. Бърза, динамична, танцувална (ритъм джайв). В общи линии ми хареса и се нарежда сред любимците ми.
България - ...
Хърватска - Не лоша песен, може би с интересен аранжимент. Но общо взето е най-подходяща като за концерт на Орлин Горанов.
Кипър - Песен в типичния за последните дискотечни хитове стил - тупц, тупц + странно ориенталско подпяване (в случая не е баш, но си е точно дискотечен хит).
Дания - Приятна песен и отново доста подходяща за Евровизия, според мен. Ако не друго поне може да те накара да си тактуваш.
Естония - Ето това също беше изненада. Парчето е в стил песните на Аврил Лавин, май се водеше punk and ska или нещо такова. Леко стандартна песен във всички случаи :///, поне не ме впечатли кой знае колко.
Финландия - Отново пее мъж, изпълнението е добро. Песента е сравнително бавна - китари, пиано, мъжки беквокали, не много настоятелни ударни

... Никак не е лоша, сега като си я слушам за втори път.
Франция - Голямо разочарование... Бях доста заинтересована братята французи, какво ще покажат, но... Всъщност кво се кося, всеки знае, че франсетата не слушат правилната музика и са съвсем сбъркани...
Македония - Абе като че ли не е по-скучна от Лорейн на Каффе, но определено е по-динамична и май доста по-подходяща за Евровизия. А наблъскали са гайди и тъпани...
Германия - По някакъв начин ми напомня на песните на Гуен Стефани. Не знам що, може би гласът... Песента е хубава, но не прекалено.
Гърция - Представена от нежната половинка на дует Антик Елена. Песента се казва My number one и отново напомня за източния полъх в дискотечната музика.
Унгария - Песента много ми хареса. Номер 4 в личните ми фаворити.
Исландия - Ами, какво да кажа за тази песен. Все едно е извадена от МТВ... стандартна е.
Ирландия - По мое мнение и тази песен е доста стандартна и клиширана, да не говорим, че жената пее завидно фалшиво на места. Но е по-хубава от исландската...
Изрел - Ето тази песен силно ми напомня на аниме ендингите. Изпълнява жена и... ами страшно е хубава песента. Номер 5 за мен.
Латвия - Много красива и мелодична песен, напомня за творенията на бой бандите. Изпълняват двама мъже Walters & Kazha. Номер 6

.
Ливан - Изпълнява жена. А песента напомня за пилотна към ОСТ-о на някой анимационен филм. Доста е хубава --> номер 7 за мен въпреки насила вмъкнатите ориенталски тупц-тупц по едно време.
Литва - Little by Little и Laura and the Lovers в силно стандартната си песен...
Малта - Любовна песен от Малта, ха!? Песента е хубавка, бавна, в стила (ако не бъркам) r&b. Уви, слушали сме доста такива.
Молдова -

:shock::shock: Бързо, палаво и с много жица? WTF?
Монако - Умряла балада на френски... кво ви разправях аз за французите, а?!
Холандия - Е, тази звучи толкова автентично американски... Има тембъра на цветнокожа, не я знам такава ли е, но го докарва много добре... Всъщност песента не е лоша, но сме ги слушали много такива по МТВ.
Норвегия - Поредната песен в стил popular rock. Доста ми хареса. Номер 8 в личната класация.
Полша - Въх!... Акордеонче и ритъмче тип казачок.
Португалия - Тук отново приковах ушо с внимание, но отново останах разочарована. Песента е по-хубава от френската, но не впечатлява с нищо. Е, има доста хубав припев - Amare, amareeee...
Румъния - Изненадващо, песента звучи съвсем като да е правена я в Америка, я някъде в Западна Европа. И което е факт - песента е по-добра от Лорейн, много.
Русия - Скукааа... и фалшиво.
Сърбия и Черна гора - Никакви експерименти да се копира от Запада, песента е съвсем в традицията на съвременните сръбски песни

. Доста ми хареса всъщност. Номер 9.
Словения - Страхотна изненада. Не знаех, че в Словения се прави такава хубава музика. Пее някой си Omar Naber, песента се казва Stop. Сравнително бавна е, но има много силен заряд в изпълнението и звученето като цяло. Номер 10.
Испания - Пускам си го това и тръгвам трескаво да прочета дали случайно не изпълняват ОНЕЗИ от Las Ketchup. Оказа се, че са някакви си Son de Sol и вярвайте ми, звучат ТОЧНО като Las Ketchup. Песничката обаче радва много и затова е номер 11.
Швеция - Та братята по стандарт на живот шведи ще се представят с песен "Las Vegas", изпълнена от Martin Stenmarck, който и да е той... Наистина им съчувствам, знаете ли...
Швейцария - Отново сърцеразтрошаваща балада с женски вокал и китари. Скука...
Турция - Ами, турска песен, какво да я описвам. Не сте ли слушали Таркан, Сертаб Еренер? И все пак ми хареса, та

12.
Украйна - Тая година нямат шанс просто, с този политически хип-хоп. Малко ми напомни и на "Нас не дагонят" (или там както трябва да се пише) на Тату.
UK - Поредния дискотечен хит... Май най-типичният дотук.
Ако някой прояви желание мога да ги кача някъде песничките или пък само тези, които са ми харесали