Moridin wrote:Формално Калибре форматира само файлове без ДРМ, да напомня... ако ще говорим легално
Самаиле, втф не е по-напреднал от Сони и Киндъла? Друго нещо с тъч И е-инк на пазара няма освен въпросния нов нуук и това на кобо. Проблемът на тия с тъча беше липсата на е-инк и нормален за четене екран. Проблемът на тия с хубавия екран беше (според мен поне) недъгавият интерфейс. Сега имаме 2-в-1. Остава само да ги направят цветни и аз честно не се замислям какви повече фийчъри мога да искам.
Аз доколкото знам Сони не са вадили е-инк рийдър с тъч скрийн
п.п. това от линка ти не ме кефи, а и малко ми звучи журналистическа измислица. лцд-то не се държи добре на светлина. Да си сменя структурата ей така материала е малко сай-фай. Но дори да беше така, пак не ми звучи никак по-удобно от просто е-инк с тъч

А за Нуука пак ще кажа - да има тъч, но също така и Кобо, Сони и Амазон имат, както ти спомена. (или нещо си объркан за Сони, не мога да разбера..) Но иначе няма никакво нововъведение в този продукт, не е нещо което да може да се конкурира успешно с лидерите на пазара, разбираш ли? Ще си запази малкият процент дял който сега имат Б&Н но не виждам как биха могли да надминат Сони или Киндъл. Демек, става дума за бизнес.
А това от линка може и да не те кефи, но Епъл съвсем насериозно са се замислили да го вградят в следващите си iOS джаджи. Е, разбира се зависи доколко ще могат да запазят батерията и доколко ще е развита технологията вече, щото те никога не експериментират с недоказани неща. Идеята е че таблетите вече така и така се разпространиха много, а хората искат и да четат на тях - разбира се това е тъпо, и малко хора го правят, щото на такъв екран, колкото и да е добра разделителната способност заболява очите. (още повече като добавиш нормално дневно ползване на настолен компютър) Така че те са подали патент да направят в някой от бъдещите айфони и айпади екран който като влезеш в апликацията за книги да се сменя с е-инк. А може би и за браузъра, като вид опция. Ами Боже, не бих отказал и такъв екран в обикновен компютър, ако може да четем с е-инк уеб страниците, не виждам смисъл да си блъскаме очите излишно с ЛСД-та.
А, и да не говорим, че както ти спомена сигурно в скоро време ще наизлязат и цветни е-инк, така че картинката е пълна. Да, някой хора все пак ще предпочитат ярките цветове на ЛСД, но пък поне ще имаме избор.
БТВ, този линк от Сони Великобритания незнайно защо показва старият модел на Сони Тъч. Новият е с Пърл, по-добре провери и в Уикипедия за да видиш развититето на продукта. Ето и линк от ЮЕс магазина:
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 5#features