София прайд

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jun 15, 2011 9:14 pm

А каква ще е реакцията ако е арабин мюсюлманин?

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jun 15, 2011 9:41 pm

Това дали е арабин няма никакво значение.
Колкото до мюсюлманството - независимо от страната, религиозните различия винаги за проблем за низшите духом. :lol: Това е най-широкоразпространеният начин за разделяне на хората все пак.

Но ми даваш идея - какво ще кажете за брак между: сакат бял гей евреин и черен гей мюсюлманин с даун? Мисля, че вселената би имплодирала от потенциала за дискриминация. :lol:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jun 15, 2011 9:44 pm

Е, Канада все пак е страна, където традиционно има негри, докато в България са (да, знам, че се повтарям) митични чудовища. Ако не беше така, вероятно положението щвше да е съвсем различно.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jun 15, 2011 9:49 pm

В България ако питате мен циганите (коренно население) са далеч по мразени расово от негрите. Дори втората световна не сме се възползвали от вълната расизъм да подгоним евреите и циганите. просто не мога да повярвам че има расизъм в България когато слушам сини скинари да пеят: Гара Дембеле - син бог.
И освен това е много популярно да имаш гадже негърка (поне така беше по мое време в университета) .
Last edited by RRSunknown on Wed Jun 15, 2011 9:53 pm, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 15, 2011 9:53 pm

Ще има проблем само за силно религиозните хора, щото бракът при тях изисква партньора да приеме съответната религия. Ако арабинът мюсюлманин не го ебе за исляма и християнката дето се жени за него не я ебе за християнството, няма да има кой знае кви проблеми от страна на обществото, да не кажа направо никакви. Тук е фрашкано с всякакви смесени бракове.

Имах съквартирант иранец, който ходеше с австралийка. И двамата бяха станали канадци вече, щото от малки са тука. Държеше се с нея по-напредничаво отколкото доста от белите му западни събратя. Родителите им бяха в течение на нещата и даже си ходеха на гости.

Изобщо, обществения и семеен натиск към такива смесени двойки тук е доста по-малък. Това може да си е типично за Канада, която е страна, пълна с вежливи хора, които още си спомнят откъде са дошли. Местните са второ-трето поколение емигранти. Ксенофобия не съм усетила ИЗОБЩО. Колегите ми, дето са от разни други раси и им личи повече, че не са бели пък не са усетили расизъм. Страната е може би най-гей френдли страната в света - на хомосексуалните им е позволено всичко, без даването на кръв, срещу което ограничение напоследък разни лекари пуснаха петиция. И това ви го казвам аз, дето живея в най-християнската и морално изостанала провинция. До нас си имаме дори амиши.

И никое малцинство не се е напънало да гази мнозинствата и да им се качва на главата. Мнозинството като цяло не вижда всяко вдишване на малцинството като погазване на правата и свободите си, та може и затова да е повсеместната мир и любов. Селебрейтват си заедно всякакви дифърънси с разни ей такива прояви и нещата си вървят.

едит: Нямало расизъм в България. Ела да слушаш майка ми и свекърва ми как разправят кви мозъчни центрове липсвали на тая и оная раса.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jun 15, 2011 9:56 pm

E то ако говорим роднини предполагам че мнозинството германци са слушали от дядовците си Зиг Хайл а американците са слушали да се вика White power .

б.т.в. Денис Родман разказва как са го замеряли с камъни и са му викали да си ходи в африка 80-те години в университета.
Last edited by RRSunknown on Wed Jun 15, 2011 9:57 pm, edited 1 time in total.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jun 15, 2011 9:57 pm

Да, майка ти и баба ти не живеят с различни раси, като изключим циганите, на които по социални причини често им липсват разни неща. И каквото каза младежът горе.
I don't wanna die

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 15, 2011 10:03 pm

Е, майка ми и свекърва ми обаче живеят с гейове и са живели цял живот с такива. Да разказвам ли какво смятат за тях?
Аргументацията за ненавистта им към хомосексуалните е също толкова адекватна колкото и тая за расизма им.

И не знам защо темата стигна до това да сравняваме страните по света по толерантност и да обясняваме нетолерантността им. Хубу, нетолерантност има, има исторически предпоставки за нея (понякога). Може ли НИЕ ВЕЧЕ да я понамалим и спрем, все пак, след като си даваме сметка, че я има?

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jun 15, 2011 10:07 pm

И да приключим - ей това гледайте
http://vbox7.com/play:78314095
Жената живее в пробит провинциален град и всички я приемат нормално.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 15, 2011 10:08 pm

AlDim wrote: Но ми даваш идея - какво ще кажете за брак между: сакат бял гей евреин и черен гей мюсюлманин с даун? Мисля, че вселената би имплодирала от потенциала за дискриминация. :lol:
щ

Тц. Лесбийки трябва да са! Тогава вече стигаме пълния потенциал!!!

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jun 15, 2011 10:16 pm

Amelia wrote:Хубу, нетолерантност има, има исторически предпоставки за нея (понякога). Може ли НИЕ ВЕЧЕ да я понамалим и спрем, все пак, след като си даваме сметка, че я има?
Е, в България се гради някаква илюзия, че сме супер толерантни. Докато хората не забележат колко е лицемерна и рехава тя, напредък в това отношение няма да има.
И не, не твърдя, че сме екстремни - има къде, къде по-проблемни нации от нас. Но имаме доста багаж за изхвърляне.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Jun 15, 2011 10:18 pm

Не знам как майка ти и баба ти са живели цял живот с гейове, след като при комунизма това е било дори формално подсъдно.
Бтв, сигурна ли си, че бабите и майките в Канада и Америка пред децата си също не пускат подобни коментари?
I don't wanna die

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jun 15, 2011 10:24 pm

Абе все тая бабите - ти спокойно можеш да намериш млади хомофоби и в настоящата тема :lol:

Иначе за Америка - всички знаем, че God hates fags. Освен в Калифорния и повечето щати, които са достатъчно не на юг и не в центъра, предполагам. В Канада са далеч по-позитивни нещата.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jun 15, 2011 10:30 pm

<<<млад хомофоб, ама с ИнтИлИгентна аргументация!

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Jun 15, 2011 10:39 pm

Бтв искрено ви се моля да пуснете един image search за "god hates fags" в google. Аз в момента се въргалям от смях :lol:

Ето, даже расите са се обединили в името на общия враг:
Image