София прайд
Moderator: Moridin
Всичко хубаво, това с униформата и аз го осъзнах през метъл годините си. Но тук не става дума за моето хоби или за демонстрация на философските ми възгледи, настроения към света и стандартен пубертетски бунт срещу системата. Тук става дума за изискване на ЧОВЕШКИ ПРАВА, които в този конкретно момент се забраняват на някои човеци ОТ ЗАКОНА. Моля, нека правим тази дребна разлика, щото е доста съществена.
Този виц е единственото смислено нещо в цялата тема. Живеем в 21 в., аман от стадни рефлекси. Единственият човек, който трябва да се интересува от това с каква сексуална ориентация си, е човекът, с който се чукаш. Точка.
Колкото до прайдовете - ако целта е да се демонстрира гей-културата по начин, подобен на демонстрирането на чалга-културата (събиране на хора с еднакъв вкус) - никакъв проблем. Достатъчно е само съответното мероприятие да бъде изолирано или така организирано, че да не пречи на хората, на които им се драйфа от въпросния вид култура.
Но, ако целта на тези прайдове е да се пробуди толерантност в обществото, то, Трип, Ролик... сори, но българските идиоти-педерасти са не по-малко идиоти от българските идиоти-хомофоби.
Лекар, който всеки ден спасява десетки животи се прибира вечер в къщи и праска гаджето си в задника. Този лекар има две опции да пробуди в мен - идиота-хомофоб (който по няква незнайна причина се е заинтересувал кой с кого спи) - толерантност към сексуалността си:
а) да си сложи пера на уя и да се замляска демонстративно с гаджето, не защото изпитва ебати грандиозната любов в момента, а защото има публика;
б) или да седне като човек срещу мен и да ми разкаже за работния си ден.
Значи, нека да помогна - единият от двата варианта няма да проработи със 100% вероятност.
Колкото до прайдовете - ако целта е да се демонстрира гей-културата по начин, подобен на демонстрирането на чалга-културата (събиране на хора с еднакъв вкус) - никакъв проблем. Достатъчно е само съответното мероприятие да бъде изолирано или така организирано, че да не пречи на хората, на които им се драйфа от въпросния вид култура.
Но, ако целта на тези прайдове е да се пробуди толерантност в обществото, то, Трип, Ролик... сори, но българските идиоти-педерасти са не по-малко идиоти от българските идиоти-хомофоби.
Лекар, който всеки ден спасява десетки животи се прибира вечер в къщи и праска гаджето си в задника. Този лекар има две опции да пробуди в мен - идиота-хомофоб (който по няква незнайна причина се е заинтересувал кой с кого спи) - толерантност към сексуалността си:
а) да си сложи пера на уя и да се замляска демонстративно с гаджето, не защото изпитва ебати грандиозната любов в момента, а защото има публика;
б) или да седне като човек срещу мен и да ми разкаже за работния си ден.
Значи, нека да помогна - единият от двата варианта няма да проработи със 100% вероятност.
Амели, не мисля, че прайдовете имат за цел да протестират срещу закона, който всъщност е доста невинен към хомосексуалните. В момента в който стане възможно и узаконяването на съвместното съжителство, мисля, ще бъде съвсем еднакъв. Проблемът са предразсъдъците на части от обществото.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
Ми за мен тоя прайд има смисъл дотолкова, доколкото трябва да демонстрира, че хомосексуалните съществуват и е дошло време да им се дадат разни права. Не вярвам да е кой знае колко приятен за когото и да е, че да се прави с идея хомосексуалните да ни станат приятни. Това дали са ни приятни или не е извън въпроса всъщност. С тоя тип прояви определено няма да накарат света да ги харесва, но то не е и нужно светът да ги харесва, за да благоволи да е логически консистентен и да им позволи да имат същите права като хетеросексуалните двойки.
Законът далеч не е невинен. Има накъде да се променя, за да стане по-добър за тези хора. Това за съвместното съжителство няма да проработи, освен ако не дадат изрично опцията "двойката" да е хомосексуална или хетеросексуална. Тук в Канада така са направени дефинициите, ма то тук и хомосексуалните бракове са позволени, та не е голям дерт. А и съвместното жителство не ти дава автоматично правото да осиновиш дете с партньор от същия пол. Трябват си нови текстове направо. А съм чувала и че конституцията ни изрично забранява хомосексуалните бракове в момента, та ще трябва още на това ниво да се правят промени. Ма тея промени с мълчане и скатаване няма да станат - трябва да стане ясно, че има достатъчно хора, които имат нужда от тях.
Законът далеч не е невинен. Има накъде да се променя, за да стане по-добър за тези хора. Това за съвместното съжителство няма да проработи, освен ако не дадат изрично опцията "двойката" да е хомосексуална или хетеросексуална. Тук в Канада така са направени дефинициите, ма то тук и хомосексуалните бракове са позволени, та не е голям дерт. А и съвместното жителство не ти дава автоматично правото да осиновиш дете с партньор от същия пол. Трябват си нови текстове направо. А съм чувала и че конституцията ни изрично забранява хомосексуалните бракове в момента, та ще трябва още на това ниво да се правят промени. Ма тея промени с мълчане и скатаване няма да станат - трябва да стане ясно, че има достатъчно хора, които имат нужда от тях.
Още повече, че по-общият въпрос вече се обсъжда в друга темаifadriana wrote:Все пак поканата ми тук беше отправена към желаещите да дойдат. Не мисля, че останалите са длъжни да дават обяснения защо не желаят или няма да го направят![]()

"озлобява"Amikae wrote: което само може да раздразва и назлобва хората.

Иначе борбата за равни права на гейовете пред закона далеч не е спечелена (сравнението с негрите и жените е подходящо), но не съм сигурен доколко гей-прайдовете помагат за нея (по-скоро имат ефект на "ня-ня-ня" на този етап и на това място, без значение как и защо са възникнали някога някъде). Силвъра добре го каза за опознаването на хора с етикет "различни" (гейове/цигани/турци/други) - има далеч по-подходящи начини това да стане. А че е хубаво да става мисля е очевидно.
Мне, законът не работи така. Ако не е специално указано, че двойката трябва да е разнополова, ще се отнася и до еднополови двойки. Иначе естетствено, че има накъде да се подобрява.Законът далеч не е невинен. Има накъде да се променя, за да стане по-добър за тези хора. Това за съвместното съжителство няма да проработи, освен ако не дадат изрично опцията "двойката" да е хомосексуална или хетеросексуална.
I don't wanna die
Чл. 46 от конституцията на България се занимава с брака. Естествено, че не знам конституцията наизуст, но при наличие на интернет не беше трудно да се провери.
Съжителството не е равносилно на брак според законите, поне засега. А ако се направи, може просто да се отмени бракът въобще. Или пък обратно, за брак да не се изисква подпис и регистрация - както е било през последните десетина хиляди години.
Само не разбрах връзката между двата примера за неравнопоставеност пред закона на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, които изтъкна Amelia, с организираното събитие.
Съжителството не е равносилно на брак според законите, поне засега. А ако се направи, може просто да се отмени бракът въобще. Или пък обратно, за брак да не се изисква подпис и регистрация - както е било през последните десетина хиляди години.
Само не разбрах връзката между двата примера за неравнопоставеност пред закона на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, които изтъкна Amelia, с организираното събитие.
- JaimeLannister
- Forsaken
Ти си глупак.Roland wrote:Глупак.
@ Амикае:
Омразата с такива мащаби е напълно необоснована. Никой от мразещите с такива мащаби никога не пострадал по вина на гей, нито гей му е откраднал жената някога, нито каквото и да е. Необоснованата омраза ще се изненадаш колко лесно се лекува понякога - достатъчно е да бъдеш поставен в среда, където си ПРИНУДЕН да вденеш, че тия хора не ядат бебета сутрин и не изнасилват момченца вечер. Един приятел-гей да имаш, общо взето стига да преосмислиш МНОГО от схващанията си.На мен просто ми се струва много наивно вярването, че хората могат просто така да се променят. Омраза с подобни мащаби се изкоренява само с времето и поколенията. Не може да поставиш един човек, който цял живот е мразил гейовете в гей среда и да очакваш, че той ще се промени. На него те ще го отвращават, нищо повече, и пак ще ги мрази. Не всеки се променя, но всеки може да бъде накаран да си трае по един или друг начин.
В България барем го няма религиозният фактор, то той е, дето спъва разните движения в Америка.
Да, не е равносилно, но се предвижда партньорите да могат да се наследяват, да си признават децата и т.н., уредени са главните проблеми при липса на брак.
А го намесихме, понеже Амелия каза, че чрез прайда се демонстрира, че на хомосексуалните трябвало да се дадат разни права, което все си мисля, не е директната му цел, поне не и сега.
А го намесихме, понеже Амелия каза, че чрез прайда се демонстрира, че на хомосексуалните трябвало да се дадат разни права, което все си мисля, не е директната му цел, поне не и сега.
I don't wanna die
- Ordo Malleus
- Mistborn
Паради? Закони? Осиновяване на деца?
?
Точно българите сме толкова толерантни към всякакви етноси, религии, ориентации и т.н., че няма накъде. Единствените пъти, когато гейовете си "взимат" в нашата държава, са точно тези пъти, когато решават да се показват. Че ние ви приемаме, бе. В шоубизнеса сте, по ръководни постове в компании сте, т.н. Следя новините и като се замисля се сещам за точно един случай на пребит гей - скинарчета, но при тях ако не беше гей наблизо, щяха да смажат някой, защото походката му не им харесва. То по наш`те ширини "педал" си е добродушна закачка, ебаси.
И дано никога не стигнем онази "толерантност" на западните общества, която позволява на всякакви малцинствени групички направо да се подиграват с обществото.
?
Точно българите сме толкова толерантни към всякакви етноси, религии, ориентации и т.н., че няма накъде. Единствените пъти, когато гейовете си "взимат" в нашата държава, са точно тези пъти, когато решават да се показват. Че ние ви приемаме, бе. В шоубизнеса сте, по ръководни постове в компании сте, т.н. Следя новините и като се замисля се сещам за точно един случай на пребит гей - скинарчета, но при тях ако не беше гей наблизо, щяха да смажат някой, защото походката му не им харесва. То по наш`те ширини "педал" си е добродушна закачка, ебаси.
И дано никога не стигнем онази "толерантност" на западните общества, която позволява на всякакви малцинствени групички направо да се подиграват с обществото.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Като никога съм напълно съгласен със Силвър.
Живеем в страна, в която болшинството хора наистина се дразнят неистово от подобно парадно демонстриране на хомосексуалността. И в случая няма никакво значение дали хората имат моралното право да се дразнят. Факт е, че се дразнят. Хомосексуалното малцинство иска да промени този факт, иска да бъде приемано. Е, как можеш да накараш някой, който яко ти се дразни, да спре да го прави? Като му навираш в лицето точно тези си качества, които го дразнят и скандираш „приеми ме”? Или като изтъкнеш пред него тези си черти, заради които той ще те уважава, заради които ще реши, че си ценна личност, въпреки нещата в теб, които го дразнят.
Законът има редица несъвършенства, обществото също. И не е лоша идея хората да се борят за промяна на тези несъвършенства. Но не това е начинът.
Живеем в страна, в която болшинството хора наистина се дразнят неистово от подобно парадно демонстриране на хомосексуалността. И в случая няма никакво значение дали хората имат моралното право да се дразнят. Факт е, че се дразнят. Хомосексуалното малцинство иска да промени този факт, иска да бъде приемано. Е, как можеш да накараш някой, който яко ти се дразни, да спре да го прави? Като му навираш в лицето точно тези си качества, които го дразнят и скандираш „приеми ме”? Или като изтъкнеш пред него тези си черти, заради които той ще те уважава, заради които ще реши, че си ценна личност, въпреки нещата в теб, които го дразнят.
Законът има редица несъвършенства, обществото също. И не е лоша идея хората да се борят за промяна на тези несъвършенства. Но не това е начинът.
But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Само че тук няма заведения с надпис "само за хетеросексуални" и магазини в които да отказват да продават на гейове и поне на гейовете, които аз съм виждала не са им пречили да се издигнат в работата. Според мен сравнението не е съвсем аналогично. От друга страна хората искат да направят дискотека, а не политически митинг, та не виждам защо е драма.
I don't wanna die