София прайд
Moderator: Moridin
Аз може ли да се повторя от предната страница - защо никой не отчита цялата ненужна помпозност и отчайваща липса на вкус на тези мероприятия? Не може ли мъжете-гейове просто да дойдат с костюм или с дънки, а не да си правят по два броя розови плитки, само и само да покажат, че плуват на другия бряг?
Добре, Америка е по-голяма. Защо смяташ, че в България също няма изолирани части от обществото, където то е също толкова добро. Не сме ли ние в този форум една подобна част?
И извинявай, и в България съм виждала очевадно хомосексуални двойки по улицата, които се движат без страх, че ще бъдат пребити.
Никола, и аз мога да ходя на дискотека без сребърно боди, ама като ми се слага, чудо голямо...
И извинявай, и в България съм виждала очевадно хомосексуални двойки по улицата, които се движат без страх, че ще бъдат пребити.
Никола, и аз мога да ходя на дискотека без сребърно боди, ама като ми се слага, чудо голямо...
Last edited by Morwen on Tue Jun 14, 2011 6:44 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
@ Amikae: False. Пак ти казвам, прочети откъде е тръгнало движението на прайдовете. Има го в уикипедия.
Второ - ако видиш чалга клип с гей тематика (ама сериозна, не на бъзик), ще го сметнеш ли за показност? Да, ще го сметнеш. Недей да спориш, знаеш, че е така. Показността е нужна, докато не спре да бъде смятана за показност.
Щото след десет години прайдове никой в София няма да ги счита за нещо ненормално, а това е крачка към считането на участниците в тях за нещо нормално.
@ Никола: да, безвкусица има. Щото те и гейовете са български гейове, нали, и толкова им е акълът
От друга страна жените, дето се бучат с пера по бразилските фестивали, не са по-малко кич, а идеята на прайдовете по принцип е да селебрейтват дайвърсити именно чрез карнавалност. Това, което описваш ти, е хетеронормативно схващане за "нормалност", което много LGBT хора не споделят.
@ Морви: я да видим - форум, многомилионен град. Форум, многомилионен град. Хммм, кое е реална среда за живот?
Второ - ако видиш чалга клип с гей тематика (ама сериозна, не на бъзик), ще го сметнеш ли за показност? Да, ще го сметнеш. Недей да спориш, знаеш, че е така. Показността е нужна, докато не спре да бъде смятана за показност.
Щото след десет години прайдове никой в София няма да ги счита за нещо ненормално, а това е крачка към считането на участниците в тях за нещо нормално.
@ Никола: да, безвкусица има. Щото те и гейовете са български гейове, нали, и толкова им е акълът

@ Морви: я да видим - форум, многомилионен град. Форум, многомилионен град. Хммм, кое е реална среда за живот?
Last edited by Roland on Tue Jun 14, 2011 6:46 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
Силно преувеличаваш възможността някой да те пребие на улицата ей така.
И да, в Америка нея я няма (вероятно, въпрос на възпитание), но неприемането, тоталната нетолерантност и т.н. абс си ги има, дори да не са навсякъде. Те и в България не са навсякъде и за мен са с по-висока толерантност.
Имам доста познати гейове, съученици включително, бил съм на гей партита, не само че никой не ги бие, ами и са доста на добри позиции по ентъртейнмънта
РАЗБИРА СЕ, агресията в България е неприятна, но тя не е експлицитно насочена срещу гейовете, те просто го отнасят като всяко друго малцинство.
С което не казвам, че това е нормално. Просто казвам, че в България това отношение далеч не е толкова наистина анти-гей, колкото е в Америка. По-скоро е просто "анти", като антитата си търсят предмет, на който да са анти, за да избият малко простотия и агресия, причините за които всички ги знаем.
И да, в Америка нея я няма (вероятно, въпрос на възпитание), но неприемането, тоталната нетолерантност и т.н. абс си ги има, дори да не са навсякъде. Те и в България не са навсякъде и за мен са с по-висока толерантност.
Имам доста познати гейове, съученици включително, бил съм на гей партита, не само че никой не ги бие, ами и са доста на добри позиции по ентъртейнмънта

РАЗБИРА СЕ, агресията в България е неприятна, но тя не е експлицитно насочена срещу гейовете, те просто го отнасят като всяко друго малцинство.
С което не казвам, че това е нормално. Просто казвам, че в България това отношение далеч не е толкова наистина анти-гей, колкото е в Америка. По-скоро е просто "анти", като антитата си търсят предмет, на който да са анти, за да избият малко простотия и агресия, причините за които всички ги знаем.
This is it. Ground zero.
- RRSunknown
- Elder God
- Moridin
- Global Moderator
тоя цитат е за WTF-awardХомофобството не се отучва, дори със сила
отучва се, батко, например с ОБРАЗОВАНОСТ
а най-добре изобщо и да не се научава in the first place
that said, аз лично не виждам голяма поанта в прайдовете. Както казах и в първия си пост, струва ми се, че гейовете трябва да са над тези демонстрации на свобода, тъй като свободата е ПРАВО, а не някакво дарение от страна на обществото. И ако Амикае е прав за нещо, то е, че демонстрацията на различност рядко печели подкрепа.
Иначе ако е само за купона - лошо няма

От тая гледна точка са си on spot
This is it. Ground zero.
Никола, то при жените може да е просто приятелство. Не знам, по моловете засичам периодично, но може и едни и същи да са, знам ли. На два пъти съм виждала и силно гримирани мъже, ама не от онези от Македония, а през деня и в други части на града. Не изглеждаха бити, макар че беше доста неестетично.
I don't wanna die
Говориш глупости, извинявай. Свободата е право, когато си от категорията хора с права. Когато не си, трябва някой да ти ги даде, дали по милост, или защото си се преборил за тях. Втф изобщо? По тая логика негрите и жените да бяха си траяли, щото свободата и равноправието им са ПРАВО, а не някакво дарение от страна на обществото?Moridin wrote:that said, аз лично не виждам голяма поанта в прайдовете. Както казах и в първия си пост, струва ми се, че гейовете трябва да са над тези демонстрации на свобода, тъй като свободата е ПРАВО, а не някакво дарение от страна на обществото. И ако Амикае е прав за нещо, то е, че демонстрацията на различност рядко печели подкрепа.
Иначе ако е само за купона - лошо няма![]()
От тая гледна точка са си on spot
А демонстрацията на различност има за цел да демонстрира, че различността я има и че в нея няма нищо лошо. Това, че българската история отново е балканска и накрая ще стане на "нека ви, гнусни стрейт изроди, ся ше ме гледате с пера на уя", е съвсем друг въпрос, но по белия свят нещата са доста по-добронамерени.
- Moridin
- Global Moderator
@Rol
За последното си прав.
А за първото не сме се разбрали много - имах предвид, че ТРЯБВА да е право. Естествено, че трябва да се борят за свобода, ако някой не им я дава, но не от позицията на "извоювахме си я, гледайте ни ся сеира, ще покажем, че никой не може да ни забрани", а от позицията на "омг ЕСТЕСТВЕНО, че ще сме свободни да правим каквото си поискаме, втф изобщо"
За последното си прав.
А за първото не сме се разбрали много - имах предвид, че ТРЯБВА да е право. Естествено, че трябва да се борят за свобода, ако някой не им я дава, но не от позицията на "извоювахме си я, гледайте ни ся сеира, ще покажем, че никой не може да ни забрани", а от позицията на "омг ЕСТЕСТВЕНО, че ще сме свободни да правим каквото си поискаме, втф изобщо"
Last edited by Moridin on Tue Jun 14, 2011 6:56 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.
Като го накараш да интерактва с такива хора и види колко безпочвена му е омразата. Като го поставиш в среда, в която да ОСМИСЛИ, че тия хора са точно толкова (а, хората бидейки най-различни - може би и по) читави, колкото него. По-лесно е, отколкото изглежда.Amikae wrote:Тц. С нищо не се отучва. С каква точно ОБРАЗОВАНОСТ ще отучиш някой, който мрази гейове или чернилки, да спре да мрази гейове и чернилки? С каква?!
- Moridin
- Global Moderator
С тази, която ще го накара да осъзнае, че няма грам причина да ги мрази, например?!?!?! (препинателни знаци galore)Amikae wrote:Тц. С нищо не се отучва. С каква точно ОБРАЗОВАНОСТ ще отучиш някой, който мрази гейове или чернилки, да спре да мрази гейове и чернилки? С каква?!Moridin wrote:тоя цитат е за WTF-awardХомофобството не се отучва, дори със сила
отучва се, батко, например с ОБРАЗОВАНОСТ
This is it. Ground zero.