Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Martix
Archmage

Post by Martix » Thu Jun 09, 2011 11:00 am

Мартикс, ако искаш след някоя друга годинка, като си погледал анимета и си им свикнал на изразните средства (гримасите сиреч) му дай пак шанс - може да ти хареса повече.
Може. Кой знае какво ни готви бъдещето.
Их, знаех си, че ще ме изтълкуваш грешно...

Тук грешката е моя. Написах образование и явно си сметнал, че имам предвид училищно и по общо такова. А имах предвид точно, че най-вероятно не съм гледал повечето от нещата, които пародира анимето. :)
с какво качество го гледа
Качеството според мен е достатъчно добро като за лаптоп. 720p. Не е от него. Просто рядко се заглеждам в конкретни детайли. Още по рядко ги запомням, за да ги пускам по форуми. :)

И Между другото 7 не е висока оценка.
Висока е. А за нещо от 80-те е даже много висока. С други думи, хипотетично, ако го бях гледал през 77-ма например, щях да му сложа 9-ка. Гледам обаче да меря с един аршин всичко, затова се получават разминавания. Чувствай се свободен да не си съгласен. :)
Добър - 4. Laughing
Сесията ми идва и с 4 можеш само да ме зарадваш :lol:
There are no rules! I'm gonna get you!

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Jun 10, 2011 10:45 am

Догледах Seikimatsu Occult Gakuin, към края нещата малко се оправиха. Голямата скука ми беше в епизоди 6-9.

Финалът ми хареса с изключение на едно адски досадно шонен/сейнен клише - най-яката мацката неочаквано се крашна точно по този идиот и лузър, главният герой. Едни от нещата в първите епизоди, които ми харесаха бяха точно минималните изгледи за това.
Като държаха да го уредят сексуално, можеше да го съберат с някоя друга по-подходяща партия.

Чета разни коментари, как краят не бил логичен и как главният герой бил победил извънземните с лъжица :shock: ...според всичко си беше логично (дори и time paradox-ът си беше стандартен), а тези хора просто не им пука да съобразят какво точно се случва (няма да изпадам в подробности и обяснения).

Последните 3 епизода малко поуравновесиха нещата. Общо взето приятно сериалче...но е на една-две стъпки от възможността да бъде нещо много по-яко.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Jun 10, 2011 10:08 pm

Martix wrote:
И Между другото 7 не е висока оценка.
Висока е. А за нещо от 80-те е даже много висока.
При положение, че вече доста години филмовите (а и аниме) стандарти стремглаво вървят надолу, твърдението че класиките от 70-те или 80-те трябва да се третират снизходително, го намирам за екстремно неправилно.
Това е все едно да кажеш, че за времето си Beatles са били на шест, ама сега хайде да им дадем среден - три, щото вече си имаме Лейди Гага. :lol:
Добър - 4. Laughing
Сесията ми идва и с 4 можеш само да ме зарадваш :lol:[/quote]

С добър 4 не се влиза лесно за магистратура. :P

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jun 14, 2011 9:46 am

Видях, че ще излиза нов сезон и реших да се запозная с досегашните два на Natsume Yuujinchou.
Едно нещо ще му призная - гледа се бързо, леко и приятно, а сюжетът му е малко по-различен от стандартните ученически сериали...е, не че няма епизод със school trip, епизод с onsen и епизод с фестивал :lol: :lol: :lol: .

Това, което не ми харесва е как главният герой вечно се доказва, като непоправим добряк и алтруист, как вечно влиза в дълг към някой и как youkai-ите вечно трябва да постъпят срещу природата си...и да не го изядат... :lol: . Бабата на главният герой също ми е противна, въпреки усилията на авторката да я направи трудно разбираем, но симпатичен образ. Има го и стандартният shoujo момент, че всички младежи трябва да се bishi-та в почти shounen-ai отношения. :lol:

Какво ми хареса - приятната атмосфера, приятната графика в пастелни тонове, приятната музика - хем носталгична, хем зареждаща с енергия...и най-вече наглия Nyanko-sensei. Той е основната причина да изгледам анимето - забавен, циничен, практичен и адски силен. Natsume не би постигнал нищо без него. По-горе споменах за дългове, най-големият дълг на главният герой е точно към Nyanko-sensei.
Другите youkai също са интересни, някои от тях много забавни.

Харесах си и една комедийка: Working, загледах и 3 серии. Стори ми се много смешно и динамично...продължавам с останалите епизоди.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Tue Jun 14, 2011 8:50 pm

Напоследък само Гинтама, стигнах до 175.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jun 14, 2011 8:54 pm

Имаме тема за Гинтама - ако искаш сподели мнение там.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Tue Jun 14, 2011 9:08 pm

Знам, като изгледам всички стари епизоди ще споделя възхищение там. :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jun 15, 2011 10:08 am

Докато сме в темата, на Gintama-та съм му бил паузата на 209-ти епизод докато приключи текущия арк, с цел после да го изгледам наведнъж.
От новия сезон за сега най-яки бяха едно сегментче с Ямазаки на тема anpan и един двусериен арк с новите очила на Са-чан :lol: :lol: :lol: .

Изгледах още няколко епизода от Working. Определено ме забавлява.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 20, 2011 3:31 pm

Изгледах първия епизод от Deadman wonderland. Изглежда за момента идейно, ама да видим.

http://dwl.jp/index2.html
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?sh ... e&aid=7902
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jun 20, 2011 4:01 pm

Ние си го гледаме това всяка седмица, малко множко ми идват на моменти кървищата, ама иначе е интересно :)
Иначе ние току-що изгледахме King of Thorn и ми беше малко втф цялата работа, ама става за убиване на време :)

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jun 20, 2011 6:06 pm

Приключих Working.
Не е нещо върховно и непостижимо, но ми беше приятно и кавайско.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Jun 20, 2011 7:19 pm

След като новия сезон ме зариби с Ao no Exorcist, реших да тествам и други анимета. Бях изключително приятно изненадана от Tiger and Bunny и C ~ Money of Soul and Possibility Control.

Tiger and Bunny е много типично за Sunrise аниме. Силно комерсиално (всъщност бидейки себе си Sunrise са издигнали комерса до нови невиждани нива, но за това по-нататък), мека, екшън и супер-герои (буквално в случая). На пръв поглед изглежда тъповато и шарено без каквито и да било компенсиращи елементи. След това обаче успява да прояви сюжет. Идеята е малко крадена от X-men вселената. Хора със супер сили (NEXT) започват да се раждат сред населението. Но тук те не са чудовища, които да се изтребят, а хора, които да защитават останалите и дори участват в нещо като ТВ шоу. Получават точки за заловени престъпници и спасени граждани. Както казах, звучи тъпо. Добре нарисувано и готини герои, ако и да са доста клиширани. Върхът на комерса, който споменах е, че спонсорите на героите от сериала, са всъщност истински фирми, които са платили, за да се вижда логото им на екрана по време на сериала. NЕXT идва от едноименното лого на Pepsi.

Въпреки изредените минуси, сюжетът, който се появява около 6-ти еп започва да става все по-силен и героите имат доста добро развитие и бекграунд.

C ~ Money of Soul and Possibility Control - това е едно изключително оригинално като сюжет и идея аниме. В него освен обикновените стокови борси, има и други, специални такива, където всеки търгува не с акции, а със собствените си потенциал и бъдеще. На пръв поглед звучи безумно и в началото е малко трудно за проследяване, но след 2-3 серии всичко добива смисъл и става много готино. Силно се надявам да не го прецакат в бъдеще. Мистичния елемент засега е creepy по един доста як начин.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jun 21, 2011 8:49 am

Мда, от тези трите само последното не съм пробвала, по простата причина, че малко множко взеха да стават вече :roll: И Екзорсиста, и Тигърчо и Зайко си ги гледам всяка седмица (Котетсу е мноого як, т'ва е :) )

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Jun 21, 2011 10:12 am

Котецу е много дразнещ, това е той. Мразя такива герои, които в желанието си да правят добро на всяка цена, не мислят колко много повече рушат. Той е доста такъв - импулсивен, шегаджия и каквто ли не, но в доста важни неща е бая куц.

Силно ти препоръчвам С, за мен е най-силният от трите.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jun 21, 2011 10:41 am

Мен точно затова ме кефи, щото е идиот :lol: Ще го преслушам и С-то, интересно изглежда :) Аз се въздържам само от харемните истории, лекичко ме дразнят, иначе на всичко хвърлям поне едно оче :wink: