Тема за сънища

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu May 26, 2011 6:24 am

Ох, от цялата работа снощи епичната ми битка с торнадото беше най-леката част. :neutral: Останалото е идеална основа за хорър, кандидат за Оскар, но няма да ви го разказвам, за да можете да спите.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Tue Jun 07, 2011 9:47 pm

Strelok wrote:Понякога когато се събуждам имам чуството, че падам.
Това се нарича хипногогия, в твоя случай хипнопомпия(транзиция между будно и спящо състояние) и е напълно нормално. Надали има здрав човек, който да не е изпитвал същото усещане поне веднъж в живота си.

Радвай се, че не се събуждаш със спяща парализа, придружена с панически симптоми ежедневно в продължение на една година. За около 30 секунди до 1 минута си буден и не можеш да мръднеш нито един крайник, нито пък да дишаш. Не го пожелавам на никого, ако ще да е убиец или изнасилвач. Естествено, инцидентни случаи са поносоми. Това е може би едно от най-гадните неща, които ми са се случвали, може би с изключение на дереализацията.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jun 08, 2011 3:01 am

kalendarut_ska4a wrote:Радвай се, че не се събуждаш със спяща парализа, придружена с панически симптоми ежедневно в продължение на една година. За около 30 секунди до 1 минута си буден и не можеш да мръднеш нито един крайник, нито пък да дишаш. Не го пожелавам на никого, ако ще да е убиец или изнасилвач. Естествено, инцидентни случаи са поносоми. Това е може би едно от най-гадните неща, които ми са се случвали, може би с изключение на дереализацията.
Аз пък обожавам да ми се случва. :) Обикновено е съпътствано с някакъв страхотен сън.

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Wed Jun 08, 2011 4:39 pm

Падането или парализата? :shock:

Щото ако е парализата, ти завиждам...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Jun 08, 2011 6:16 pm

kalendarut_ska4a wrote:Падането или парализата? :shock:

Щото ако е парализата, ти завиждам...
Парализата. Не че не е гадничко, но то какво ли в тоя живот не е гадно? Просто парализата си те наказва директно. Изпитваш здрав смъртен страх, но знаеш, че няма да умреш. Приятно е in a sick way. :twisted:

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Wed Jun 08, 2011 6:53 pm

:D lol

Точно такъв подход използвах, за да я понасям - насилвах се да ми е приятна. Имаше ефект: накрая притъпяваш и не ти пука. Сега съм свикнал и не й обръщам много внимание освен да регистрирам присъствието й, ама не съм я овладял до такава степен, че да й се кефя. Особено както нямаш контрол над себе си... (дам control issues)

А по отношение на самонаказването, предпочитам да го правя, когато имам контрол върху себе си (или поне си мисля, че имам) :wink:

Спирам, че стана доста off-topic вече.

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Jun 09, 2011 9:25 am

На мен ако ми се случи такова нещо - повече няма да спя :).
Look at the darkness...
...around me.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Aug 28, 2011 10:36 am

Тръгва, значи, към философския факултет. По едно време се оказва, че неясно как съм се озовала на някакъв междуселски автобус номер 81 и спрях някъде в средата на нищото. Беше около Панчаревското езеро, което бе с размерите на средно голямо море. Всички пътища наоколо бяха блокирани и водеха наникъде, но имаше някакво заведение с хора в него. Опитах се да намеря откъде да се измъкна, тръгнах по пътечка, която рязко свърши някъде във водата. Там ме чакаше морско прасе - със зурла и прочие. Всмукна вода в зурлата и ме опръска, след което разпери криле и ми налетя, за да ме подгони и тогава видях, че всъщност е някакъв кремав тюлен. Оттам успях да избягам и попаднах в метрото, където имаше цели групи африкански студенти и системата за закупуване на билет беше доста квантова. Плашещото беше, че престарели бабички успяваха да си купят билети с помощта на някакви сюрреалистични машинки, но на мен не ми се удаде. После стана съвсем шантаво и за щастие се събудих.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sun Aug 28, 2011 10:54 am

Преди време сънувах, че се опитвам да вляза в интернет, но гугъл плюс не ми дава докато не се регистрирам. :shock:

Bernar
Commoner

Post by Bernar » Wed Mar 07, 2012 6:37 pm

Сънувах забавен сън - сестра ми е отворила ресторант, в който сервират ястия във формата на комунистически символи. А на стената се мъдри нещо като лозунг : "Да изакаме комунизма в канализацията, където е истинското му място". Много се смях на сутринта. Явно този сън беше плод на един наш разговор с нея във връзка с "репортажите" на Г. Марков. Странна работа са тия сънища.
Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя,
няма да се уплаша от зло;

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Mar 07, 2012 9:35 pm

Мдам високата температура и лекарствата за кашлица, както и промишленото четене, цъкане на уоу и гледане на безмозъчни анимета (граплър баки) правят странни неща с периодчетата на сън в който не се напъвам да си жуля въдухопровода. Пълен хаос и реалистични простотии, нищо запомнящо се де. Ако не ми беше толкова отнесено, може би щеше да има полза се аранжира в адванс някоя и друга полюция поне да видим става ли...
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”