The Official George R. R. R. R. Mar.r.r.r.tin Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 03, 2011 8:32 pm

Demandred wrote:Първото ревю на A Dance with Dragons, има леки спойлъри, да предупредя:

http://www.publishersweekly.com/978-0-553-80147-7
Image за съобщението, че
(без имена, само общо инфо)
Spoiler: show
ще има и други съживени персонажи.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Jun 03, 2011 8:56 pm

Що се отнася до мен, аз не съм недоволен от сериала, просто съм "обременен" с това, че съм чел и книгата.
Обаче принизяват книгата. Ай стига бе, всеки епизод на сладката златокоска и правят задна...Това ли трябва да е акцента?
И изобщо защо трябва да има акценти? Това е ИГРА НА ТРОНОВЕ!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 03, 2011 9:06 pm

Така е! Това със сигурност НЕ Е СПАРТА!!!

Точно както това тук не е темата на сериала, а на книгата.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Jun 03, 2011 9:39 pm

passer-by wrote:Така е! Това със сигурност НЕ Е СПАРТА!!!

Точно както това тук не е темата на сериала, а на книгата.
:D
Чакай малко, Игра на тронове е мега, хипер и т.н. сериозно фентъзи, поредицата като цяло не ми е номер 1, но Играта ми е в топ 3. Добре какво искаш да кажеш с тази ирония/сарказъм? Удовлетворен ли си от екранизацията на една от най-добрите фентъзи КНИГИ?
Мен какво ме интересува какви са очакванията на някъв тюфлек, дето даже и не е чувал за книгата? Имам предвид средностатистическия някъв си там...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Jun 03, 2011 9:42 pm

Човече, продължаваш да пишеш за сериала в темата на книгата.

Хайде, щом не ти се търси, ето ти я темата на сериала:
viewtopic.php?t=4813

Учудващо - в подфорум ТВ сериали.

В нея впрочем коментират и хора, които са чели книгата. Понеже коментират там сериала. Тук се коментира книгата. Която е нещо по-различно.

Тук - Песен за Огън и Лед. Книжната поредица.
Там - Игра на Тронове. Екранизацията на книгите под форма на сериал.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Jun 03, 2011 9:59 pm

passer-by wrote:Човече, продължаваш да пишеш за сериала в темата на книгата.

Хайде, щом не ти се търси, ето ти я темата на сериала:
viewtopic.php?t=4813

Учудващо - в подфорум ТВ сериали.

В нея впрочем коментират и хора, които са чели книгата. Понеже коментират там сериала. Тук се коментира книгата. Която е нещо по-различно.

Тук - Песен за Огън и Лед. Книжната поредица.
Там - Игра на Тронове. Екранизацията на книгите под форма на сериал.
Да , няма какво да кажа освен " my bad" i :oops:
А да и тва, че "кутрето" и "джуджето" осмислят поредицата ( за мен де).
п.с. Даже мога да се подмажа и още повече :) Мартин със сигурност е в петицата, вероятно даже и в тройката.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 04, 2011 5:50 pm

Понеже и двете книги, дето четях в София, бяха чужди, та не можех да си ги взема в самолета, подпуках A Clash of Kings и ей така на шега минах първите 300 страници. НЯМА такава четивност, НЯМА такъв брутално добър ритъм @_@ Тоя не е реален, кълна се!
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jun 07, 2011 9:57 am

По повод линка на Дем от ревюто на Пъблишърс уикли, коментар във форумите на Песента (asoiaf.westeros.org):

Well if there's one thing that review has accomplished is to decrease my expectations tremendously.

Fuck it, maybe you shouldn't read the damn thing. I mean, publisher's weekly obviously has it's finger on the pulse of SFF geekdom:

On Goodkind: 'a complex epic fantasy that crackles with vigor and magical derring-do. Author tour.'

On Kevin J. Anderson's fucking abortion of a Dune novel House Atreides: 'The attendant excitement and myriad revelations not only make this novel a terrific read in its own right but will inspire readers to turn, or return, to its great predecessor.'

On the travesty that was the Fifth Sorceress: 'to put Newcomb firmly in the George R.R. Martin camp of realistic fantasy as he creates a world where fully realized characters die, everyone is in the dark about something and sometimes things simply go wrong for no reason at all. Thanks to the author's passion for tying up loose ends, the finish is neat, but it leaves you wanting more. Fortunately, the planned sequels (at least two) will provide that, as well as ample room for further character development.'

Look at the source. When Pat, Larry, Aiden, or SFSite start destroying the thing i'll listen, but this is a bull shit synopsis from a bullshit source.

ETA: Did the NYTimes review of the show put you off of it? Was it accurate? Fuck no.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jun 08, 2011 7:44 pm

Сега си препрочитам A Feast for Crows, брутално добра е досега (малко след средата съм). Страхотен worldbuilding (за 3-4 глави в Дорн примерно перфетно беше показано културата им, като имаше и бая сюжетни обрати и character development) и както винаги много по-добре развити герои от всички други конкуренти в епик фентъзи жанра. А сюжетно може и да намаляло темпото, обаче тези, които разправят, че нищо не ставало, силно им препоръчвам късния Джордан, бързо ще си променят мнението като видят истинско нищонеставане. ;)

Въобще не заслужава нелепите критики, които масово се изсипаха по нея като излезе. Имам чувството, че повечето плюещи са били толкова разочаровани, че ги няма любимите им герои (като че ли има закон, че във всеки том трябвада присъстват всички основни герои), че са подходили крайно негативно и предубедени към книгата.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

LightOne
Adept

Post by LightOne » Tue Jun 14, 2011 10:54 am

Покрай истерията на последния епизод на сериала ми светна, че как за толкова години така и не видях някой да каже че не е било "ОМГ егаси шока!"(не че съм се ровил нявсякъде де, но все не е като да не съм чел мнения на фенове) Навсякъде срещам едно и също "Ааа-ууу! Как може! Спрях да чета! Не мога да повярвам!" и т.н. и т.н....Аз ли съм единственият на тази Вселена, който не беше изненадан и шокиран? Аз ли съм единственият в това измерение за когото това бе най-най-най-малко шокиращата сцена в цялата първа книга?!?!?Image
If you want to touch Me-touch the sun,
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me
LightOne(2005-?)

Колелото на Времето - Какво липсва в превода?

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue Jun 14, 2011 11:35 am

Не, и аз съм така.
Нед е класически Too Dumb to Live герой. ;)
Last edited by Demandred on Tue Jun 14, 2011 11:43 am, edited 1 time in total.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Tue Jun 14, 2011 11:42 am

Мда, точно това обсъждахме със сестра ми - някак много повече ми е пукало винаги за разни други герои, та чак толкова не се шокирах определено :roll: А да хвърля книга заради такова нещо, втф!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jun 14, 2011 5:27 pm

Demandred wrote:Не, и аз съм така.
Нед е класически Too Dumb to Live герой. ;)
Аз пък дълбоко не съм съгласен с тоя съвременен цинизъм по повод фентъзи свят, ма не ми се спори.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Jun 14, 2011 5:29 pm

В смисъл? Съвременен цинизъм?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jun 14, 2011 5:36 pm

В смисъл "Х не се държи както аз бих се държал и има наивни схващания за чест, значи е тъп."