Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
- simple_stupid
- Sorcerer
tigermaster wrote:Този сигурно се подвизава във форума с ника simple_stupid... Или поне на мен ми звучи твърде много като него.

просто не е честно така направо и без нужда да разкриваш инконгнитото ми тук на по-недосетливите.

Но проникновена, честна и красива както винаги...
Твой Иво Димов

Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.
- tigermaster
- Elder God

Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- The Dragon
- Elder God
Мдам, да земат пак малко да попишат за свинското да му падне и на него цената

http://vbox7.com/play:054811b2

http://vbox7.com/play:054811b2
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/05/3 ... tta.120051
Добавете фейспалм по ваш избор.
Топлофикациите искат по-скъп ток през нощта
Така хората ще се мотивират да се отопляват с парно
Представителите на топлофикационните дружества поискаха увеличаване на цените на нощната електроенергия, за да не се отопляват домакинствата с ток, а с парно.
Становището си те представиха пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на открито заседание за обсъждане на цените на електроенергията от комбинирано производство за топлофикациите.
Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Илия Николаев заяви, че цените на нощната енергия трябва да се повишат с поне 15%, за да са мотивирани клиентите да се отопляват с парно. В момента по думите му разлика в цените няма.
Докладът на работната група на ДКЕВР предвижда увеличение на цените на почти всички топлофикационни дружества с до 10%, но без да е отчетено исканото от "Булгаргаз" повишение на цените на синьото гориво от 1 юли.
Въпреки това повечето топлофикации изразиха забележки към предлаганите от комисията цени и декларираха повече собствени разходи, които не са признати от комисията.
Най-голямата топлофикация - софийската, нямаше съществени забележки. Изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов посочи, че е възможно дружеството да не изпълни заложеното количество за производство на топлинна и на енергия по комбиниран способ, защото ТЕЦ "София" е в края на своя експлоатационен ресурс.
Добавете фейспалм по ваш избор.

Предстои постепенното отпадане на признаването на дипломите, издадени от чуждестранни висши училища. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов в отговор на въпрос на БТА.
Той уточни, че предложението е публикувано на сайта на министерството и предстои да бъде разгледано на заседание на правителството в началото на юни. По този начин българските университети, в които завършилите в чужбина ще искат да продължат образованието си, сами ще проверяват валидността на издадените дипломи. За държавния сектор ще остане по-съществено какви резултати завършилите извън България дават на изпитите за постъпване в администрацията.
Тъй де, какви са тия Харвард, Принстън, Ем Ай Ти, Оксфорд, Кембридж, Сорбона и разни други такива? Може би и те продават дипломи, та трябва ние лично да проверим колко всъщност знаят и могат завършилите в тях.
А болдваната част ме разсмя, признавам.
Чакай сега да видим правилно ли съм разбрала.
С едната ръка, образно казано, ще искаме от чужбинците да признават българските дипломи, продукт на 50-те+ университета, които си чуваме тука.
С другата ръка няма да признаваме разните чужбински дипломи, освен ако приносителите им не могат да докажат, че са усвоили същите знания, каквито биха притежавали, ако бяха завършили тутраканския филиал по говедовъдство на добруджанския университет в Генерал Тошево.
За това ли говори Игнатов?
С едната ръка, образно казано, ще искаме от чужбинците да признават българските дипломи, продукт на 50-те+ университета, които си чуваме тука.
С другата ръка няма да признаваме разните чужбински дипломи, освен ако приносителите им не могат да докажат, че са усвоили същите знания, каквито биха притежавали, ако бяха завършили тутраканския филиал по говедовъдство на добруджанския университет в Генерал Тошево.
За това ли говори Игнатов?
Доколкото разбирам, дипломата в чужд университет няма да се взема под внимание, а на място ще се проверява какво знае и може кандидатът. Която проверка по принцип си е в реда на нещата, но все си мисля, че при интервюто за пост в държавната администрация би се взела предвид и дипломата от престижен чужд университет.
То не че човек с диплома от такъв университет ще се скъса да работи в нашенската администрация, или поне така ми се струва.
А за нашите университети - да, явно те сами ще проверяват "валидността на издадените дипломи". Представям си как НБУ (чийто ректор беше Игнатов впрочем, преди да стане министър
) проверява валидността на диплома от Харвард например. 
Това засега е само предложение, де - публикувано в сайта на министерството по думите на Игнатов от информацията. Да видим дали ще се приеме след няколко дни.
То не че човек с диплома от такъв университет ще се скъса да работи в нашенската администрация, или поне така ми се струва.
А за нашите университети - да, явно те сами ще проверяват "валидността на издадените дипломи". Представям си как НБУ (чийто ректор беше Игнатов впрочем, преди да стане министър

Това засега е само предложение, де - публикувано в сайта на министерството по думите на Игнатов от информацията. Да видим дали ще се приеме след няколко дни.
Да де, ама това е типичен пример за лекуване на главоболие с ампутация на главата, ако е така. Аз все пак го разбирам по-скоро като българските университети сами да поемат отговорността да се свържат с чуждия за потвърждение, а не само да вярват на случайната шарена хартийка, която студентът им носи.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either