Абсурдистан! Във тебе ний живяхме...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 30, 2011 9:34 am

http://banks.dir.bg/2011/05/30/news8730659.html

Ех кой не си е учил макроикономиката навереме ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Mon May 30, 2011 10:41 am

tigermaster wrote:Този сигурно се подвизава във форума с ника simple_stupid... Или поне на мен ми звучи твърде много като него.
:lol: Васа,
просто не е честно така направо и без нужда да разкриваш инконгнитото ми тук на по-недосетливите. :roll:
Но проникновена, честна и красива както винаги...

Твой Иво Димов :lol: :lol:
Ако така ще постъпваш,
нищо не би постигнал,
а хората ще го нарекат глупост.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon May 30, 2011 11:42 am

:monkey: :ghostche: :panda:
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon May 30, 2011 12:07 pm

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 30, 2011 8:52 pm

След прасета, пилета и азиатци сега ни плашат с краставици ... the pain ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon May 30, 2011 9:58 pm

Мдам, да земат пак малко да попишат за свинското да му падне и на него цената :) :twisted:

http://vbox7.com/play:054811b2
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 31, 2011 2:04 pm

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/05/3 ... tta.120051
Топлофикациите искат по-скъп ток през нощта

Така хората ще се мотивират да се отопляват с парно

Представителите на топлофикационните дружества поискаха увеличаване на цените на нощната електроенергия, за да не се отопляват домакинствата с ток, а с парно.

Становището си те представиха пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране на открито заседание за обсъждане на цените на електроенергията от комбинирано производство за топлофикациите.

Председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Илия Николаев заяви, че цените на нощната енергия трябва да се повишат с поне 15%, за да са мотивирани клиентите да се отопляват с парно. В момента по думите му разлика в цените няма.

Докладът на работната група на ДКЕВР предвижда увеличение на цените на почти всички топлофикационни дружества с до 10%, но без да е отчетено исканото от "Булгаргаз" повишение на цените на синьото гориво от 1 юли.

Въпреки това повечето топлофикации изразиха забележки към предлаганите от комисията цени и декларираха повече собствени разходи, които не са признати от комисията.

Най-голямата топлофикация - софийската, нямаше съществени забележки. Изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов посочи, че е възможно дружеството да не изпълни заложеното количество за производство на топлинна и на енергия по комбиниран способ, защото ТЕЦ "София" е в края на своя експлоатационен ресурс.

Добавете фейспалм по ваш избор. :roll:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 31, 2011 2:25 pm

А които хора нямат парно и нямат топлофикация, ще се мотивират да се отопляват с кво? С точно такъв фейспалм май не разполагам. :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 31, 2011 2:36 pm

След около 7 месеца работа при Частен съдебен изпълнител, където имаше адски много дела на Топлофикация мога с ръка на сърцето да кажа, че това са едни от най-големите мръсници евър и силно приканвам всеки, който има парно да го изключи час по-скоро.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 31, 2011 3:24 pm

Предстои постепенното отпадане на признаването на дипломите, издадени от чуждестранни висши училища. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов в отговор на въпрос на БТА.
Той уточни, че предложението е публикувано на сайта на министерството и предстои да бъде разгледано на заседание на правителството в началото на юни. По този начин българските университети, в които завършилите в чужбина ще искат да продължат образованието си, сами ще проверяват валидността на издадените дипломи. За държавния сектор ще остане по-съществено какви резултати завършилите извън България дават на изпитите за постъпване в администрацията.

Тъй де, какви са тия Харвард, Принстън, Ем Ай Ти, Оксфорд, Кембридж, Сорбона и разни други такива? Може би и те продават дипломи, та трябва ние лично да проверим колко всъщност знаят и могат завършилите в тях.

А болдваната част ме разсмя, признавам.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 31, 2011 3:39 pm

Чакай сега да видим правилно ли съм разбрала.

С едната ръка, образно казано, ще искаме от чужбинците да признават българските дипломи, продукт на 50-те+ университета, които си чуваме тука.

С другата ръка няма да признаваме разните чужбински дипломи, освен ако приносителите им не могат да докажат, че са усвоили същите знания, каквито биха притежавали, ако бяха завършили тутраканския филиал по говедовъдство на добруджанския университет в Генерал Тошево.

За това ли говори Игнатов?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 31, 2011 3:57 pm

Доколкото разбирам, дипломата в чужд университет няма да се взема под внимание, а на място ще се проверява какво знае и може кандидатът. Която проверка по принцип си е в реда на нещата, но все си мисля, че при интервюто за пост в държавната администрация би се взела предвид и дипломата от престижен чужд университет.
То не че човек с диплома от такъв университет ще се скъса да работи в нашенската администрация, или поне така ми се струва.

А за нашите университети - да, явно те сами ще проверяват "валидността на издадените дипломи". Представям си как НБУ (чийто ректор беше Игнатов впрочем, преди да стане министър :idea: ) проверява валидността на диплома от Харвард например. :lol:

Това засега е само предложение, де - публикувано в сайта на министерството по думите на Игнатов от информацията. Да видим дали ще се приеме след няколко дни.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 31, 2011 4:04 pm

Е, Ицо, не забравяй, че не става въпрос за Харвард и Ем Ай Ти, защото едва ли някой луд от там някога ще се върне в тази забравена от Бога държава, а по-скоро за рандъм македонски, сръбски, румънски и албански недоразумения, подобни на които тук си имаме предостатъчно.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 31, 2011 4:06 pm

Вероятно да, ама се предлага това да стане обща практика, без изключения. Еквивалентността на дипломите, която сме договорили с някои държави къде остава?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 31, 2011 4:24 pm

Да де, ама това е типичен пример за лекуване на главоболие с ампутация на главата, ако е така. Аз все пак го разбирам по-скоро като българските университети сами да поемат отговорността да се свържат с чуждия за потвърждение, а не само да вярват на случайната шарена хартийка, която студентът им носи.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either