Една от така наречените indie компании, които винаги след като видях Penumbra са били в групата "заслужаващи специално внимание".
Въпреки това, Амнезия беше изненада за мен. Разбрах, че FG издават нова игра, когато отворих отново Стийм преди 3 дни и това беше на финалният ден на приордъра. Понеже наскоро, бях похарчил доста пари за поръчки онлайн и в хардкопи се въздържах. Но след като гледах няколко минути геймплей на филмче на Steam, усетих че това е моят тип игра.
Даже успя да ме откъсне от Starcraft 2 WoL, на която получих колекторса си едва в понеделник - но това е за друга тема.
Първите ми впечатления, след три часа игра, изтриване на 3 профила, за да мога да започна на чисто и отначало са страхотни:
Атмосфера - така съм си представял съвършения "хорор" - първо лице, shadowplay - звуци, които са поне половината от преживяването.
Първи асоциации - на много дълбоко геймплей ниво - Realms of The Haunting, малко по-близо във времето - Undying

Първи желания - искам Frictional Games на направят следващата си игра с Clive Barker

Като играеш тази игра, разбираш, колко много неща си забравил

PS - "This door won't budge" !