Това, което се опитвам да кажа, е, че тоя сериал къфто и да е, е адаптация. Със сигурност една адаптация трябва да работи добре сама по себе си и да е консистентна. Сцената с Лорас и Ренли е един начин да се придаде важност на дома Тирел (според теб; аз лично се съмнявам това да е основната мисъл на сценариста, но тоя въпрос е ирелевантен на тезата ми), но има доста други потенциални начини да стане работата, които биха работили по-добре и в рамките на сериала, и от адаптационна гледна точка. Една адаптация става наистина добра не когато е просто консистентна, а когато придобивайки собствен дух успее да синтезира нещата по-добре, отколкото би го правила, ако се придържаше стриктно към оригинала. Случаят не е такъв - Лорас и Ренли не са предадени по-добре, по-живо, или по-умело - те са просто различни. КОЕТО може и да има някаква умисъл в перспектива, ако и сюжетът се размине с книгата, но тъй като това няма да стане, позволи ми да не се съглася с теб. Някои разминавки са добри или поне нелоши (Визерис във ваната). Тази не е от тях.
В заключение, "If it aint broke, dont fix it"
п.п. Струва ми се, че си решил, че имам нещо против самата сцена и сценария й. В грешка си. Нямам, макар че ми е meh. Всъщност това, което не ме кефи, е че самите герои като характери са променени. Към лошо.
Last edited by
Moridin on Wed May 18, 2011 11:39 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.