A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 17, 2011 1:37 am

Аз само да вметна, че НИЩО в тоя епизод не може да бие сцената между Варис и Литълфингър. Отделно словесната престрелка между Петир и Ренли на турнира ме израдва много, а също и - на ниво дребни детайли, как Хрътката мигновено се извъртя и коленичи като чу гласа на Робърт.

Ревю в блога
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue May 17, 2011 9:27 am

Между другото, конската глава беше гадна, ма не беше рандъм. Са, Грегър си има такива... отклонения, както знаем (например в книгата разсича де кой му попадне под меча, щото е тъпа безмозъчна машина за убиване), та вероятно това беше препратка към природата му. Може пък да са решили, че разказът на Кутрето как изгорил лицето на брат си не е достатъчен. Всъщност в оригинал тази история Хрътката я разказа на Санса, не Кутрето, ма карай.

Но все едно. Много добър епизод. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 17, 2011 9:43 am

Не съм съгласен. За природата му - сама си написала, че имаше и други индикации. Първо, сцената беше доста лошо направена и биеше на евтино, второ - на мен лично не ми загатна какъв е мръсник Планината, а просто се чувствах тъпо, защото го направи (смисъл яко wtf). Ако беше посякъл на Лорас коня щеше да има много повече смисъл - за да го свали от него, но своя собствен, само за да покаже, че е енрейджнал? Come on...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 17, 2011 9:54 am

Посече коня си защото коня му го предаде - не е случайно това. Много символика има - победителя в двубоя при събаране от кон печели коня на победения - Грегър едновременно показа с този жест че не прощава на предателите (един вид) и второ че не признава победата и няма да му даде наградата. А да заколиш чужд кон е немислима постъпка за рицаря- строго е било забранено дори да целят конете в двубоите. Не знам доколко сте схванали но планината загуби защото Лорас умишлено си беше подбрал разгонена кобила която разбуни жребеца на Грегър.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 17, 2011 9:59 am

Мдам, това го бях забравил, те си го бяха казали. И въпреки това за ужасно евтиното изглеждане на сцената нищо не можеш да кажеш.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 17, 2011 10:01 am

Сцената не я коментирам :)
Много се съмнявам обаче че може да се отсече глава на кон по този начин.
Ето тук показват как се използва подобен меч
http://www.youtube.com/watch?v=_hfLZozBVpM

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 17, 2011 11:57 am

На мен ми бяха окей Ренли и курвата му, бтв - добре се получи снасянето на информация, а и дъгоцветното маниерничене на Лорас си беше доста забавно (на мен винаги ми е забавно).

Интересно, че Хрътката са го направили многострадален стоик, вместо озлобена гад, както е в книгата - ще ми е любопитно да видя тоя характер как се връзва с разните неща, дето има да прави по-нататък. А, да, колениченето беше много осъм. Грегор е голям бастун, ма той е non-speaking part anyway :lol:

Варис и Литълфингър изкъртиха в тронната зала - личи им и на двамата актьори, че им се услажда мазничкото. Ееей, Аря как наака ония пазачи! Бтв, само на мен ли сцената в Ийрито ми се стори като нещо от силно алтернативен раннодеветдесетарски фентъзи филм с Дейвид Боуи в ролята на злодея? Много яко беше - и физиономиите на Кейтлин и Тирион: W.T.F. Брон също е много як, кла здраво ги без да си дава много зор в онова меле на пътя.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue May 17, 2011 1:01 pm

Да, тва с колениченето беше много добър момент - горе-долу единственият интересен из баталиите.

Не си само ти с Ийрито.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 17, 2011 1:11 pm

E, oнова с камата също беше впечатляващо, най-вече откъм графичност и shock-value, не толкова откъм естетика, разбира се. Но битките като цяло бяха малко бавни и непохватни, да.

Робърт наистина кърти обаче.
Spoiler: show
Не знам от следващия епизод нататък кво ще правим без него и Визерис, тва са двата най-яки overplayed персонажа в сериала досега. Но може Петир и Варис да ги заместят достойно.
Чакам Тиуин, Чарлс Денс винаги ме е кефел много.

А, и пропуснах за Ийрито - встрани от психопатщината на оная и отрочето й, цялата атмосфера беше мнооого яка, в смисъл на физическата обстановка.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue May 17, 2011 2:22 pm

Мда, тва, което е най-гнусно е, че
си заминават всички кадърно изиграни герои и ще останат да ни радват Денерис и Серсей.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 17, 2011 2:39 pm

E,
заминават си само двама и накрая още един, другото си остава,
а се очакват и добри допълнения като Чарлс Денс примерно. От Джером Флин (Брон) очаквам много готини неща, ето че Варис и Литълфингър почнаха да набират яко скорост, а следващите сезони се очакват други яки персонажи. Бтв на Денерис не й дават засега материал за игра, така че може да се подобрят нещата по-нататък. А ако Лина Хеди си запази всичко по изпълнението ОСВЕН едната-единствена физиономия, ще е страхотна според мен.

На мен най-големите очаквания ми са свързани с Бриен във втори сезон - тая роля има страхотен потенциал за актьорска игра.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 17, 2011 3:32 pm

И Марк Стронг да е Станис както си говорехме! :wink:

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue May 17, 2011 3:46 pm

Да, даже няма да му се налага да играе нещо различно от това, което винаги е играл досега в разните си costume-dramas :D

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 17, 2011 3:57 pm

Бтв, сцената с коня не нам дали е била зле (мен ми беше безразлична), обаче е едно към едно с книгата, така че...
And you can't dance with a devil on your back...

Vash
Paragon

Post by Vash » Tue May 17, 2011 4:14 pm

Очевидно само на мен ми харесва много Серсей. Е нищо, значи само аз не съм прецакан :lol:.
Най-добрия епизод засега, пак. Харесва ми, че ограничиха сюжетните линии. Сигурно следващия ще има повече Джон и Денерис за баланс.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."