A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
annorion
E'lir

Post by annorion » Mon May 16, 2011 12:53 pm

Отново успяха да продължат традицията всеки следващ епизод да е по-добър и по-кефещ от предишния. Нереално е направо!. :)

Колкото до епизода... Пича дето играе Джайми направо ме разбива, толкова добре се справя, че няма една секунда екранно присъствие, което да не е изключително качествено.

Актьорите играещи Робърт, Церсей и Петир доста ми се издигнаха в очите.

А Аря както винаги е the best of the best.

Иначе се справят много добре с това да направят сюжета по-разбираем за хората, които не са чели книгата. Доста добре подбрани и осъществени сцени, които не се натрапват, а дори кефят.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 16, 2011 1:42 pm

Абсолютно омазващ епизод се получи! Тия 50 минути ми се сториха двойно по-дълги от който и да е предишен епизод и накрая го гледах ей така: :shock:. Имаше перфектно пейснато действие, страхотна игра от всички актьори и сцените като цяло бяха като извадени от спомените ми от книгата (особено при сестрата на Кейтлин).

Много ги уважавам за опита им да предадат всичко както си му е реда в леко сбит формат - това май никога не е правено толкова директно, дори в LotR.

И нямаше глупави сцени с Денерис, което също е голям плюс. Честно казано и в самата книга не харесвах нейната част особено и нямах търпение да приключат, а тук е бледо подобие даже и на оригинала.

Абе това е първият епизод досега, на който бих дал 10-ка.
The Dragon wrote:ми обикновенно има 1080i рилийзи :)
Dragon-е, точно ти би трябвало много добре да знаеш, че няма никаква реална разлика между 720p и 1080i. И в края на краищата няма абс никакво значение, ебати.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon May 16, 2011 2:31 pm

Не исках да свършва! За първи път ми се случва да не усетя кога свършва епизода. След последната сцена очаквах да продължи, а те текнаха последните надписи. Страхотен епизод! Нямаше една слаба сцена, ни една. До тук се справят по-добре, отколкото очаквах и се надявах. :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 16, 2011 5:03 pm

Коле, да, тогава го гледах. То и нямаше кога по-рано де, не виждам какво се учудваш. :wink:

Нещо друго, което ме изкефи, беше сцената с Робърт, Нед и Лансел Ланистър, в която кралят за няколко секунди приложи версия на старата класика "Зайо, защо си със шапка? / Зайо, защо си без шапка?"

"А, смееш се, че съм дебел, а?! / А, не се смееш на шегата на Кралската Ръка, а?!"
:rofl:

Изобщо сцените, които вкарват извън книгата, са доста на място до момента. Такъв хумор определено се отразява добре на сериала. :thumbsup:

П.П. Финалната сцена я имало по смисъл в книгата, макар и различно предадена.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Mother
Misting

Post by Mother » Mon May 16, 2011 5:07 pm

Тука трябва да се сложи в заглавието "Spoilers Alert" или нещо от сорта. Аз примерно още не съм я гледал :)))
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 16, 2011 5:14 pm

Учудвам се, тъй като за мен гледането на нещо в 7 сутринта е доста сик :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 16, 2011 5:19 pm

Не си достатъчно запален по сериала ти, личи си. :P

Плюс това аз в някои дни по това време си лягам, та сега беше тамън - епизодче от Играта, няколко часа сън и сега на работа.

Майка, като не си го гледал още, чий го дириш в темата в тоя момент точно? :wink:
The Best of Mozart

Mother
Misting

Post by Mother » Mon May 16, 2011 5:23 pm

passer-by wrote:Не си достатъчно запален по сериала ти, личи си. :P

Плюс това аз в някои дни по това време си лягам, та сега беше тамън - епизодче от Играта, няколко часа сън и сега на работа.

Майка, като не си го гледал още, чий го дириш в темата в тоя момент точно? :wink:
Скучая на работа :(

Не ви упреквам разбира се. И аз щях да го гледам ако мога рано сутринта, но с това бачкане, ако си прекъсна съня ще съм като сгазен целия ден после.

Филмчето засега е добро за мен, но в никакъв случай блестящо. Следя го с интерес да видя докъде ще го докарат и могат ли да направят читав сериал по фентъзи епос.
Повечето смъртни понякога престават да вярват на разни части от себе си. С изключение на Круппе, разбира се, чиято заслужена самоувереност е абсолютна.

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Mon May 16, 2011 5:26 pm

Все повече ми се драйфа от политическата коректност в този сериал. Добре де, нека Денерис да не е малолетна, нека Церсей да не е тъпа кучка, но защо изпедерастиха Ренли и Лорас, това вече не мога да го разбера :(
Заповядайте в Клуб за фантастика и фентъзи "Соларис" - гр. Пловдив

Събираме се всеки петък от 18:00 пред книжарница "Литера" на Джумаята.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 16, 2011 5:26 pm

Mother wrote:Филмчето засега е добро за мен, но в никакъв случай блестящо. Следя го с интерес да видя докъде ще го докарат и могат ли да направят читав сериал по фентъзи епос.
Е, аз отсега мога да кажа, че съумяват. :wink:
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 16, 2011 5:28 pm

passer-by wrote:Не си достатъчно запален по сериала ти, личи си. :P

Заяждам се на общо основание. Почти 10к постове да не мислиш, че се правят само с конструктивни дискусийки :lol: :lol: :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 16, 2011 5:32 pm

Не е важен размерът на посткаунта, а как се употребява! :lol:

Ванка, не са ги изпедерастили, и в книгата се намекваше, че са такива, но в сериала няма време за тънки намеци - затова и казах онова за бързото, ясно и недвусмислено показване. :mrgreen:
Last edited by passer-by on Mon May 16, 2011 5:34 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 16, 2011 5:33 pm

Аз първите два ги гледах сутринта но сега само се подготвям психически за вчерно гледане :)
Спойлери не ме плашат в темата защото и без това знам наизуст какво става :roll:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 16, 2011 5:33 pm

Vankata wrote:Все повече ми се драйфа от политическата коректност в този сериал. Добре де, нека Денерис да не е малолетна, нека Церсей да не е тъпа кучка, но защо изпедерастиха Ренли и Лорас, това вече не мога да го разбера :(
Защото са си педераси и в книгата?(wild guess)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 16, 2011 5:34 pm

Щото Ренли и Лорас са си гаджета, как защо?! :shock:

Edit: Драгъна ме преварил, очевидно. Но да, тва е отговорът.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.