Кът на програмиста...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 31, 2011 10:32 am

This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 31, 2011 10:48 am

Ставката ви за програмиране на час е приемлива, стига работата да не е повече от час.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 31, 2011 11:46 am

Внимание - мамотен пост. А част от смешните са всъщност легитимни въпроси на клиенти, което ме води до това да се съмнявам в компетентността на постера.

1. Вчера си купих iPhone, отварям сайта и го няма никакъв. Нито анимации, нито нищо?! Моля да го оправите!

Сори ама е валиден въпрос - един обикновен потребител не е необходимо да знае за войната на Джобс с Адобе. А това че сайта ти не работи на най разпространения таблет и смартфон е проблем.

3. Може ли да ми програмирате нов адрес на сайта – този е прекалено труден и хората не могат да го запомнят?

Изненада - какъв ти е домейна има значение. Колкото по кратък и лесен за запомняне толкова по-добре. Така че бих могъл да разбера защо собствниците на advokatskakantoramitovmitovmitovikukuv.com биха запитали дали не могат ха да хванат mmmk.bg

5. Искам да сложим падащи снежинки на първа страница!

Коледа е.

7. Paste-нах текст в администрацията, записах страницата и като реших да я видя – цялата се е разместила!

Доста браузъри при copy paste копират форматиран html както го прави и word. Така че различните стилове могат да се объркват отново един протебител не е необходимо да знае какво мама му деба е css.

13. Сайтът не се вижда на Internet Explorer 5, а всички в офиса сме с него – как ще ме убедите, че никой, не го ползва – само тук сме 5 човека!

Ако е вътрешно фирмен сайт това също е валидно искане.

14. Искам да ми заложите кодовете за думички в Google

SEO формулирано лошо

15. Напишете сайта така, че да станем първи в Google

SEO формулирано лошо

19. Ако спрем анимациите от сайта това означава ли, че спираме и флаша?

Просто нормален въпрос.

32. Сайта трябва да е на 9 езика: Български, Турски, Румънски, Английски……

Като този на филипс/асус и т.н. Мисля че има в Бг достатъчно фирми които имат контакти в много държави.

34. Първо програмирайте нещата както смятате за добре, а после ще уточняваме какво да се промени.

Което обикновенно е и каквото аз казвам на дизайнерите ми. Само смени програмирай с нарисувай.

38. Ок, казвате, че тук ще има линкове. Възможно ли е да са хиперлинкове?

Е човека не знае терминологията. big deal.

43. Видях офертата. От нея разбирам, че работите на час. Въпросът ми е за колко време максимално бързо можем да направим сайта? Примерно ден?

Ами при готов дизайн може да се направи.

55. Нека започнем отнякъде – първо да ми програмирате сайта без опции, а после постепенно ще преценяваме кое ни трябва и ще добавяме опции една по една. Колко ще струва само базов сайт без опциите?

Ми нали това е ship small/agile философията и без това.

59. Не знам как искам да е като функционалност, но веднага мога да ти кажа как не искам да е!

Това всъщност хич не е лошо начало на проект :)

60. Програмирайте го на Web 2.0. Искаме да сме в крак с модата, все пак това е „лицето“ ни пред нашите клиенти, а те са грамотни хора и ще разберат ако сайта е изостанал!

Сериозно ли това че клиента иска модерно изглеждащ сайт е за присмех. А web 2.0 е толкова безмислен buzzword че може да означава всичко.

69. Програмирайте го така, че да продава!

Ами потенциалния клиент точно за това го прави шибания сайт. За него това е най-важно.

72. Не може ли да разработите скрипт, който да взима съдържание от други сайтове и да го поставя автоматично в нашия?

Ммм напълно нормално искане. Юристите да го (раз)убеждават.

80. Има ли някаква възможност да се стопира спама, който е ужас и ми трябва много време да го чистя от коментарите?

И това трябва да те вбеси как?

84. Не знам какво ще представлява. Искам, когато хората влязат в сайта да предизвикаме ефекта УАУ!

Отново това е нещото което човек иска като изобщо реши да си прави сайт. И горе долу това е първото изречение с което са основани доста стартъпи.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Mar 31, 2011 11:50 am

Btw действително голяма част от въпросите e WTF какво точно не ги кефи

все пак това с ръчичката, която трябва да е женска и с маникюр изби рибата :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Apr 02, 2011 2:46 am

"If Programmers Knew Kung Fu"

А да видим сега кой в коя роля ще се разпознае :) Аз бих могъл да съм сенсеят (мдам, мдам, умря циганката ;)), макар че на моменти приличам малко на Drunken Master, а има хора, които биха се заклели, че са ме виждали да go ninja on the code base - макар че все пак мисля, че обикновено не оставям живи свидетели :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

ivonski
Farmer

Post by ivonski » Tue May 10, 2011 8:20 pm

ето ви една реална обява за работа в джобс.бг:
http://bit.ly/myueIH сигурно ще знаете как да си я преведете :)
Did Neil Armstrong say the moon was too far away! NO! He built himself a fucking rocketship is what he did!

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue May 10, 2011 8:45 pm

ivonski wrote:ето ви една реална обява за работа в джобс.бг:
http://bit.ly/myueIH сигурно ще знаете как да си я преведете :)
баси яката обява :)

ама PHP - пфу ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue May 10, 2011 11:29 pm

Мдам, обявата е страхотна :) А и доколкото съм чувал от очевидци (и доста на брой бивши служители), в бас... така де, в Ancient Media има и хубави хора :) Но, да, и на мен самия от известно време не ми се занимава толкова с PHP...

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Wed May 11, 2011 12:31 am

Roamer wrote:...Но, да, и на мен самия от известно време не ми се занимава толкова с PHP...
...макар че... от друга страна... като се има предвид това, което току-що прочетох... и мозъкът ми експлодира...
http://webdevelopmente.com/which-is-fas ... mment-4184

(мдам, именно този коментар; той е по-ценен и от основната статия, и от останалите коментари, взети накуп)
"PHP is actually a 'modern PERL', but with a different name"
:dash:

Мдам, както каза chromatic, "ако мислиш, че Perl, perl и PERL са едно и също, не мога да ти помогна..."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed May 11, 2011 8:32 am

Доста идиотски постинг да :mrgreen:
въпреки това php е отличен език за нещата, за които е предвиден
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Mon May 16, 2011 4:25 pm

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue May 17, 2011 12:19 pm

http://www.dilbert.com/strips/comic/2011-05-04/

Това напомня ли ви на един наш оператор? :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue May 17, 2011 12:58 pm

nodejs + mongo = fuuuun :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri May 20, 2011 10:36 pm

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue May 24, 2011 11:02 pm

Понеже с инженерство много парички в милата ни родина на този етап не могат да се вадят, мисля да започна да се занимавам с програмиране. Учил съм 2 семестъра C++ и определено още тогава ми беше много зарибително, занимавал съм се малко и с Матлаб. Дайте съвет с кой език или кои езици, да започна да се занимавам. Не смятам да се занимавам с курсове, смятам сам да се науча с адекватна за целта литература. Ще съм страшно благодарен, ако ми дадете някаква насока!