Glee

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Apr 16, 2011 4:08 pm

Единственото хубаво, което виждам е, че връщат Тери в играта (но така или иначе съкратената версия на тийзъра я пуснаха още преди месец със последния епизод). Иначе останалите неща, които се чуват - 90 минутен епизод, инспириран/посветен на Гага/Born This Way, за трети път в рамките на под 40 серии + кавър на Friday нещо не ме инспирират особено. Засега. Все пак основата на сериала е плейлистата, а не са показали че имат намерение да се вземат в ръце и да я оправят.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Apr 20, 2011 5:48 pm

Новият епизод един такъв никакъв не беше... Клубът на Сю беше приятен, но пак не ме спаси от скуката. Докато го гледах предпочетох да бърша прахта от рафтовете с книги...
But goddamn,
you got me in love again

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Apr 20, 2011 7:23 pm

То най-интересната част беше тази от трейлъра. Nuff said.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Apr 21, 2011 12:40 am

Имам чувството, че сценаристите вече дори не се опитват да измислят някакъв смислен сюжет, просто скалъпват нещо за да имат оправдание за песните, основно рециклирайки сюжетни елементи от предишни епизоди с минимални промени. А и защо да се хабят, докато все още рейтингите са огромни и песните се продават като топъл хляб...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 22, 2011 9:28 pm

Eeeeeeeh.... no.
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 28, 2011 9:24 am

Новият епизод ми хареса умерено докъм финала, когато видях тениската на Кърт. Ебати тъпоумието. Постоянно го хвалят тоя сериал как промотира гей тийновете и ги пласира в мейнстрийма, а същевременно през епизод бутат ебати хомофобските послания АБСОЛЮТНО неумишлено.

Иначе песента му след като се върна, беше убийствена, както и сцената с "Луси". Един от най-силните моменти на Куин в сериала към момента и разбира се безкрайно малоумно разрешен проблем.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Apr 28, 2011 12:28 pm

На мен не ми беше толкова гигантически тъп, както предишния. Беше гледаем. Но ми писна да гледам едно и също в този сериал, епизод след епизод, година след година. Мое мнение от тази тема от месец Май миналата година:
Dr. Horrible wrote:Иначе има едно много дразнещо нещо в сериала - постоянното повтаряне на един и същи сюжет. Всеки епизод си има своя история и линия, но има и един определен сюжет който го има разгърнат в почти всяка серия и то по абсолютно еднакъв начин - "приемай себе си". Приемай се такъв, какъвто си, приемай външния си вид, недостатъците си, репутацията си, теглото си, сексуалността си, бременността си и т.н. Идеята хич не е лоша, но ми писна да гледам как е развито по абсолютно еднакъв начин.
И сега пак същото... Защо трябваше да е удължен епизодът?! Какво толкова ново казаха, къде толкова отидоха, за да се нуждаят от повече екранно време? Все едно и също - "не се срамувай, приемай себе си". И то с един и същи сюжет - някой вземе да се срамува от себе си, всички други му обясняват "недей бе, окей си си" и накрая той пее песен "окей съм"! И всичко става по отвратително назидателен начин.
Щом съм стигнал до 18-ти епизод е ясно, че ще догледам сезона. Но ако на финала не се случи нещо супер яко, примерно Тери да разстреля всички с картечница, то това определено ще ми е последният сезон...
But goddamn,
you got me in love again

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Apr 28, 2011 12:41 pm

Определено беше гледаем, имаше даже две песни, които ми допаднаха (каква изненада, тези на Кърт и Куин). За останалото съм съгласен с Dr. Horrible, лично аз за 3ти сезон сериозно ще си помисля дали да гледам.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 28, 2011 4:39 pm

Аз ше си го гледам като пич, щото на всеки два-три епизода има песен, която ме откъртва, ама... :roll:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed May 18, 2011 11:10 am

Последните три епизода според мен имат ръст спрямо предишните, има няква истинска драма и имаше хубави песни (дори ужасно бозавата песен за петък звучеше почти прилично), обаче защо трябва да планират да правят пак оригинални песни, да му се не види? Предишните бяха абсолютно забравими пет минути след слушането и изкуствено приповдигнати...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue May 24, 2011 1:33 am

Последният епизод показа отново колко добра актриса е Джейн Линч и колко е жалко, че цял сезон талантът и е тотално опропастен от това, че я принуждават да играят абсолютни нелепости, които отдавна престанаха да са смешни с много редки изключения.

Идеята да съчинят песните за Nationals в самолета на път за Ню Йорк е твърде нелепа дори за този сериал, а това е впечатляващо. ;)
Don't be a lawyer!

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed May 25, 2011 6:55 am

Мне, не беше в самолета. Май ги съчиниха в последния половин час преди да се качат на сцената за представлението си. А на предните sectionals/regionals смятах за абсурдно да си подготвят сетлиста от днес за утре.

Финала беше ок като серия, но беше твърде meh като за финал. За разнообразие имаше (отново, след предната серия) хубава песен - дуета на Кърт и Рейчъл. Оригиналните песни бяха като предния път - тотално забравими. Тази на Морисън не беше лоша, но не ми се отличи с нищо, а и не намирам за особено уместно да си прави промоция на песните в рамките на шоуто, все пак за това са разните там American Idol-и и X-Factor-и, и те са на Фокс, и те трябва рейтинг да правят. Да беше отишъл там.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed May 25, 2011 8:40 pm

Следващият път както е тръгнало сигурно ще измислят текста и музиката на песните направо на сцената. Хубаво, не търсят реализъм, ама това си е тотално оливане.

Добре, че беше "For Good" да спаси епизода за мен, защото останалото беше доста слаба работа, а на моменти избиваше направо на Double facepalm.
Spoiler: show
Тежкият избор - славата на Бродуей или малоумникът Фин, който цял сезон се отнасяше с Рейчъкл ужасно... :roll:

И що за нелепост да се представя с посредствените оригинални песни, като можеха да са с "For Good"?

"Quinn hates Rachel is ready to derail the entire group at Nationals. Then she gets a haircut, and everything is cool." WTF?
Don't be a lawyer!

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed May 25, 2011 9:41 pm

Ееее, хубаво беше финалчето! Особено в сравнение с тъпотиите цял сезон...
Рейчъл и Фин са си много яки, единствената двойка от този сериал на която съм се радвал въобще (Уил и Ема ги мразя в червата, Пък и Лорън са прекалено комични, за да видя нещо серизно, Кърт и Блейн са чисто и просто скучни, Арти/Бритни/Сантана пак е малко от малко по-интересно, но пак нищо толкова специално).
Целувката на сцената беше супер як момент, може би любимата ми сцена от целият сериал. И беше яко, че загубиха заради собствените си действия, вместо да бъдат ощетени от зъл съдия.
Пак бяха забравими оригиналните песни, вярно, но аз съм склонен да ги торелирам. Хубаво се опитват, ако го правят по често все ще им се получи.
But goddamn,
you got me in love again

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed May 25, 2011 11:13 pm

Щеше да е яко, ако бяха загубили заради безкрайно малоумната идея да си пишат песните буквално в деня на големия финал и слабото им изпълнение, а не заради Double Facepalm момента с целувката.

Друга тотална нелепост беше как от една страна представят Уил като супер отдаден и добър учител, жертващ шанса за собствена кариера заради децата, а от друга поведението му през половината епизод беше абсолютно безотговорно - остави си подопечните непълнолетни без надзор за толкова дълго време в чужд град, и нямаше никаква роля в подготовката на песните, които щяха да изпълняват. С други думи като учител беше тотален провал (както всъщност през почти целия сезон, ако става за въпрос). But who cares that he's totally incompetent, he does it from the heart, so it's great. :roll:
Don't be a lawyer!