Честит да ти е, определено е най-добрият вариант.
@RRS: това с екраните е доста по-дълбока работа. Последните години просто няма наистина хубави екрани за лаптопи, дори при почти всички високи модели, защото куцо и сакато гони само цена с TN дисплеите. Дори за монитори почти не може да се намери нещо по-добро от TN на пазара, докато преди години си бях взел един велик high-end BenQ с перфектни viewing angles и перфектни цветове. Най-добрият екран на лаптоп, който съм виждал, беше на някакво 5-6-годишно Fujitsu, което поправяхме в сервиза. Сега в най-добрия случай са ярки, но останалите им качества отдавна за заебани.
За всеки случай, ако лаптопът е дръвце, и най-добрият екран на света няма да го оправи.
Иначе проблемът е, че цените за лаптопите без Windows в БГ пак са бая
по-високи от такива хем с Windows, хем с по-добри specs тук. Всъщност тук е невъзможно да се купи компютър без Windows по магазините.
А Ubuntu е добра система, но версиите, които съм пробвал все са били бъгави и разни иначе супер елементарни неща могат да се правят само през конзолата, която въобще не е за общия потребител. Да не говорим, че софтуерът, който може да се пусне на Linux без разни шашми като Wine е доста ограничен. Нито става за игри, нито за бизнес, нито за графичен или уеб дизайн със софтуер Adobe и т.н.