Направо ще пейстна двете си мнения от Форплей, ама да знаете, че това не значи, че пренебрегвам нашия си форум:
Brotherhood - купих си я в събота (бтв колекторсът е жесток и е на цена на нормално издание;))). На 20% съм след около 5 часа игра и съм адски доволен. Има една купчина подобрения спрямо двойката, икономиката е мръднала с много (тъй като сега целият Рим е един голям вариант на Вилата в Монтериджони), геймлейно играта просто мачка с няколкото нови, но съществни добавки към арсенала на Езио. Въобще само хубаво мога да кажа засега, историята също и в минало и в наше време с Дезмънд засега кефи много. Мисля, че със сигурност ще ми е в топ 5 за тази година, ама да видим.
Ами имах само една мисия с такива (гардове на кон) и просто си ги спирах и свалях директно с хидън блейда, не съм пробвал с пистолет, а за арбалета (доколкото разбирам от рев'та въпросният бил много як) вече 3 пъти събирам кеша и го похарчвам за реновиране на град. Последното препоръчвам да се прави от първия възможен момент, защото точно както във Фейбъл 2 и 3 гарантира адски много пари много бързо.
Бтв възможността да се язди в града е всъщност огромна геймплейна промяна, защото вече гътваш някой, hijack-ваш рандъм кон до теб GTA-style и после палиш icon_smile))
Много ми хареса, че губиш част от способностите си (като например да скачаш нагоре за захват като висиш на ръб за по-високо катерене) в началото на новата игра, но някой неща като пистолета остават и даже с него капитаните на кулите на Борджия се убиват веднагически и то от покрив, който обикновено е на майната си.
А и Чезаре изглежда като страхотен гадняр, жалко, че не му бяха взели по-як войс оувър. Езио е мнооого по-готин от преди и даже имаше 2-3 много правилни лафчета. Надявам се играта да е дръпнала откъм "живец", поне в началото е така.
Може би единствената ми критика засега е, че е доста лесна, ама да видим.