Vampire Diaries
- JohanVladimir
- Sorcerer
Според мен да обсъждаме "самосъзнанието" на Нина Добрев и как тя лично се изживява, е крайно ирелевантно.
За мен поставянето в едно изречение на "българка" и "звезда на глобалната популярна култура" е също толкова забавлително, колкото и поставянето в едно изречение на "българка" и "президент на Бразилия". По множество причини, най-очевидната от които е, че българското е толкова далечно, разминало се, несвързано и нямащо нищо общо с произвеждането на глобално-популярно, колкото са България и Бразилия.
За мен поставянето в едно изречение на "българка" и "звезда на глобалната популярна култура" е също толкова забавлително, колкото и поставянето в едно изречение на "българка" и "президент на Бразилия". По множество причини, най-очевидната от които е, че българското е толкова далечно, разминало се, несвързано и нямащо нищо общо с произвеждането на глобално-популярно, колкото са България и Бразилия.
Нина Добрев е продукт на своята култура, в която активно участва и семейството и.JohanVladimir wrote:Според мен да обсъждаме "самосъзнанието" на Нина Добрев и как тя лично се изживява, е крайно ирелевантно.
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
- JohanVladimir
- Sorcerer
Малко разсъждения да напиша за любовните триъгълници тука, защото като си пиша мнението за любовните драми в сериала из англоезичните форуми, излизам нещо като трол.
- Spoiler: show
Нищичко не разбрах от тия две изречения...Тя не е толкова добра, защото е Българка, а е така добра, защото е Българка
P.S. Идеята, че Битието определя съзнанието е чист Марксизъм, което е и най - силният епитет, който може да и се лепне
Между другото, Йоан Владимир имаше предвид просто, че "българското" по никакъв начин не определя когото и да било, включително това девойче, като извънредно добър, хубав, талантлив и свестен, понеже явно е попадала по форумите на подобни изказвания. Българското не играе и абсолютно никаква положителна/отрицателна роля в успеха на момичето. То просто е някаква част от миналото/настоящето й.
Амплитудата на величието и не се определя от произхода, но характерния профил на това величие се определя.
"Българското не играе и абсолютно никаква положителна/отрицателна роля в успеха на момичето. То просто е някаква част от миналото/настоящето й."
Теорията, че миналото не влияе на настоящето е отрицание на принципа на кузалността
"Българското не играе и абсолютно никаква положителна/отрицателна роля в успеха на момичето. То просто е някаква част от миналото/настоящето й."
Теорията, че миналото не влияе на настоящето е отрицание на принципа на кузалността

В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
Рейлайт, ти правил ли си тестове за интелигентност? Помниш ли въпросите от типа "Ако някои са мечки са гризли и някои гризли са черни, може ли да се каже, че всички мечки са черни?".
Е, не всички аспекти от миналото влияят на всеки един аспект от настоящето. Така че в случая уточнението е съвсем не на място.
Е, не всички аспекти от миналото влияят на всеки един аспект от настоящето. Така че в случая уточнението е съвсем не на място.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
За какво говорите изобщо? Не, не ми отговаряйте.
Така, да внесем малко разнообразие в темата и да пишем за сериала: последните епизоди са някакви много странни и се опасявам, че ще развалят единственото свястно нещо в този сериал: Деймън. Някакви тъпи драми и драмички и драмчици взе да изживява, които толкова не му отиват, че... ще стане една романтична фигура(тм) и ще плача с горки сълзи за загубата на единствения свестен персонаж
Напоследък главните герои взеха да бледнеят (това е добре, защото и без това са леко скучни), а второстепенните се развиха... Много ми хареса накъде се развива Карълайн, изобщо линията с нея в момента е най-интересната в сериала.
Така, да внесем малко разнообразие в темата и да пишем за сериала: последните епизоди са някакви много странни и се опасявам, че ще развалят единственото свястно нещо в този сериал: Деймън. Някакви тъпи драми и драмички и драмчици взе да изживява, които толкова не му отиват, че... ще стане една романтична фигура(тм) и ще плача с горки сълзи за загубата на единствения свестен персонаж

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Благодаря, че ми изясни тема, в която съм експертMorwen wrote:Рейлайт, ти правил ли си тестове за интелигентност? Помниш ли въпросите от типа "Ако някои са мечки са гризли и някои гризли са черни, може ли да се каже, че всички мечки са черни?".

- JohanVladimir
- Sorcerer
- armageddon
- Forsaken