RPG Reloaded ;)
Moderator: AlDim
Имайки предвид фалита на Тройка, нещата не отиват на добре...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
- armageddon
- Forsaken
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
мхм.. клонингите на старите заглавия са меко казано провали, а за новия адвенчър дочух че бил пълен шит, няма нищо общо с Д&Д, освен надписчето Forgotten Realms..
Комерса поглъща, за жалост, обаче ми се струва, че няма да видим повече качествени РПГ-та излезли из под шапката на Bioware.. ;(
Комерса поглъща, за жалост, обаче ми се струва, че няма да видим повече качествени РПГ-та излезли из под шапката на Bioware.. ;(
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
- armageddon
- Forsaken
Май не си ме разбрал ... под клонинг на старите заглавия имах впредвид Dragon Age (които за момента изглежда точно като клониран NWN със групичка и ситуиран в широко акламирания Bioware's Original Intelectual Property свят, пълен клонинг на Царствата), а под adventure-и визирах Jade Empire 1 и 2 ...Drizzt Do`Urden wrote:мхм.. клонингите на старите заглавия са меко казано провали, а за новия адвенчър дочух че бил пълен шит, няма нищо общо с Д&Д, освен надписчето Forgotten Realms..
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
AAA току що изиграх най-върховното Д&Д евър!
естествено, не става дума нито за БГ, нито за Плейнскейп, ами за последното отроче на Black Isle и Atari- а именно: Demon Stone..
тва е най-яката игра, заклевам се! :Р
Властелина може само ряпа да яде, че и някой друга паста покрай него
В какво се състои концепцията?
Идват ти насреща минимум 25 гада, цъкаш по всеки от тях доволно голямо количество пъти(обикновено докато не те заболи показалеца), става едно голямо мазало на монитора, по едно време цъкваш по по-различен начин и става цветно мазало ;Р
така... малко по-сериозно :Р
начи, явно комерса наистина е залял и РПГ-тата в частност Д&Д, тъй като не виждам по каква друга причина освен реклама могат да лепнат на тая игра логотата на Д&Д и Forgotten Realms...
ужас направо... :Р
Единственото хубаво нещо в тая игра е графиката и, която пък за сметка на това е нечовешки хубава
Геймплея е кажи речи същия като на Lotr.. .. само дето историята е на мноооого по-ниско ниво..
драснете нещо следващия брой ако можете
естествено, не става дума нито за БГ, нито за Плейнскейп, ами за последното отроче на Black Isle и Atari- а именно: Demon Stone..
тва е най-яката игра, заклевам се! :Р
Властелина може само ряпа да яде, че и някой друга паста покрай него

В какво се състои концепцията?

така... малко по-сериозно :Р
начи, явно комерса наистина е залял и РПГ-тата в частност Д&Д, тъй като не виждам по каква друга причина освен реклама могат да лепнат на тая игра логотата на Д&Д и Forgotten Realms...
ужас направо... :Р
Единственото хубаво нещо в тая игра е графиката и, която пък за сметка на това е нечовешки хубава

Геймплея е кажи речи същия като на Lotr.. .. само дето историята е на мноооого по-ниско ниво..
драснете нещо следващия брой ако можете

- armageddon
- Forsaken
Блах Demon stone е тоооооолкова далече от най-доброто ДнД РПГ, колкото това въобще е възможно
То и от РПГ-то си е бая далеч де
Иначе за маймуните от Занибар не знам, ма все си мисля, че въпрос на вкус де...Мен лично не ме грабна достатъчно, че да го доиграя ТоЕЕ, да не говорим, че ми беше рядко нестабилна играта
Но пък сега я има за 39 кинта оригинална, та се замислям сериозно...

Иначе за маймуните от Занибар не знам, ма все си мисля, че въпрос на вкус де...Мен лично не ме грабна достатъчно, че да го доиграя ТоЕЕ, да не говорим, че ми беше рядко нестабилна играта

Правилата на бордгейминга:
- armageddon
- Forsaken
39? тук я бях мернал и за 15 ? ...
Иначе ТоЕЕ е просто феноменална.
Ян, на коя версия игра? Сложи ли patch? Circle of Eight mod?
След последното ( patch 1.3 ти трябва за да я играеш на Service Pack 2, иначе не можеш да обираш труповете) играта си беше доста стабилна, приятна, стигнах то към 12-13to ниво (вярно, попа имаше 2 магии от що ниво, ама кво да се прави, по добре от нищо) и си ми беше супер кеф да си я играя.
Иначе ТоЕЕ е просто феноменална.
Ян, на коя версия игра? Сложи ли patch? Circle of Eight mod?
След последното ( patch 1.3 ти трябва за да я играеш на Service Pack 2, иначе не можеш да обираш труповете) играта си беше доста стабилна, приятна, стигнах то към 12-13to ниво (вярно, попа имаше 2 магии от що ниво, ама кво да се прави, по добре от нищо) и си ми беше супер кеф да си я играя.
Ам, аз доколкото схванах, Drizzt съвсем иронично е написал, че Demon Stone е най-якото ДнД РПГ.
Ми то 39лв са си 15Евро тук, така че разлика никаква с Германия.
Може ли да ми дадете малко повече инфо за ТоЕЕ, някой, който я е играл, и най-много ме интересува дали е бъгава. Sacred едва я издържах да я мина веднъж и повече никога не си я пуснах, толкова бъгава беше тази игра. Да взема да си купя и аз ТоЕЕ, ако е наистина добра.
Ми то 39лв са си 15Евро тук, така че разлика никаква с Германия.
Може ли да ми дадете малко повече инфо за ТоЕЕ, някой, който я е играл, и най-много ме интересува дали е бъгава. Sacred едва я издържах да я мина веднъж и повече никога не си я пуснах, толкова бъгава беше тази игра. Да взема да си купя и аз ТоЕЕ, ако е наистина добра.
pulled out
Ами аз като играх ТоЕЕ имаше два основни проблема: яка нестабилност (изхвърляне в Windows) и много трудно джобене на трупове. С последния пач (около 20 мб) нещата се пооправиха и успях да я превъртя два пъти. Добре е човек да си сложи и Circle Of Eight patch, който отключва публичния дом и няколко куеста.
Иначе играта си заслужава, особено за хардкор D&D фенове, света на Greyhawk e интересен.
Иначе играта си заслужава, особено за хардкор D&D фенове, света на Greyhawk e интересен.
- armageddon
- Forsaken
Проблема с нестабилността и джобенето на трупове идва от оказалия се малоумне Service Pack 2 на Windows XP и ДиректХ9. Реално погледнато третия patch не оправя нито един от преблемите, неразрешени от играта със първите 2, освен горната несъвместимост.
Иначе със Cо8 мод-а (последна версия) не само оправя, както каза Grumpi, отваря включения в играта, но иначе недостъпен, Публичен дом в Нулб, но оправя доста бъгове и други недосмислици в играта. Не съм сигурен и кое от двете (patch 1.2 или Cо8 мода) слагаше и описания на предмети, feat-ове и в по достъпен вид т.е не да се ровиш за какво точно служи дадения перк в доста подробния in-game help, ами си го пише в диалоговия прозорец под списъка с feat-овете. Освен това, мисля отбелязах че сваля и ограничението от 10то ниво, но за повечето класови умения след 10то не са включени, въпреки че авторите на мода са се опитали да направят каквото им е по силите в тази насока. Ма все пак е нещо.
Колкото до Sacred, по чуждите форуми пише че Sacred на последните версии (след поостарялата вече 1.5) е станала дори интересна и приятна за играене. И са оправени повечето бъгове и недосмислици в играта, подобрен е drop-а на предметите и е доста ускорено зареждането на скиловете и комботата. Да не говорим за 80на мегабаитовия Плюс add-on, които добавя и нови questove и местности.
Иначе със Cо8 мод-а (последна версия) не само оправя, както каза Grumpi, отваря включения в играта, но иначе недостъпен, Публичен дом в Нулб, но оправя доста бъгове и други недосмислици в играта. Не съм сигурен и кое от двете (patch 1.2 или Cо8 мода) слагаше и описания на предмети, feat-ове и в по достъпен вид т.е не да се ровиш за какво точно служи дадения перк в доста подробния in-game help, ами си го пише в диалоговия прозорец под списъка с feat-овете. Освен това, мисля отбелязах че сваля и ограничението от 10то ниво, но за повечето класови умения след 10то не са включени, въпреки че авторите на мода са се опитали да направят каквото им е по силите в тази насока. Ма все пак е нещо.
Колкото до Sacred, по чуждите форуми пише че Sacred на последните версии (след поостарялата вече 1.5) е станала дори интересна и приятна за играене. И са оправени повечето бъгове и недосмислици в играта, подобрен е drop-а на предметите и е доста ускорено зареждането на скиловете и комботата. Да не говорим за 80на мегабаитовия Плюс add-on, които добавя и нови questove и местности.
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
ма за сметка на това Demon Stone може да се сравнява по бъгливост дори със Sacred, ма пак не, щото я бие по всички параграфи :Р
някой ако я е играл моля да се обади щото на 5-я чаптър- частта дето пътувате на един сал ми прави проблеми. Всякакви
1-я път като пробвах да я мина мага потъна във водата.
2-я път като пробвах да я мина боеца потъна във водата.
3-я път като пробвах да я мина целия сал потъна във водата.
4-я път като пробвах да я мина всички потънаха, но сала продължи дас е движи.
Ако не греша (в което се съмнявам, де), героите ми НЕ могат и НЕ е редно да потъват.
някой ако я е играл моля да се обади щото на 5-я чаптър- частта дето пътувате на един сал ми прави проблеми. Всякакви

1-я път като пробвах да я мина мага потъна във водата.
2-я път като пробвах да я мина боеца потъна във водата.
3-я път като пробвах да я мина целия сал потъна във водата.
4-я път като пробвах да я мина всички потънаха, но сала продължи дас е движи.
Ако не греша (в което се съмнявам, де), героите ми НЕ могат и НЕ е редно да потъват.