Malazan Book of the Fallen, Part II
- The Dragon
- Elder God
Извинявам се за въпроса, но има ли някакво развитие по този въпрос? След 10-тия Малазан ли ще има вероятност да се превежда Еселмонт или има шанс и за по-рано?Beric wrote:Бард вече официално се интересува от КесълмонтДадоха ми Night of knives за анотация. Жоро, онова дето го говорехте с Валери и ако не си го направил, го спретни сега и даже ще има някой лев за бира
- Moridin
- Global Moderator
Аз зачетох Стоунуилдър (втория, т.е. третия Еселмонт).
Не е лош, но твърде е фенфик цялата работа с тия еселмонти. Разбирам че се кефи на собствения си свят, но няма нужда от тия лапешки референции нон-стоп. А и да вземе да научи малко английски....
Поне се чете доста по-бързо и повечко неща стават, в сравнение с рандъм малазан.
Не е лош, но твърде е фенфик цялата работа с тия еселмонти. Разбирам че се кефи на собствения си свят, но няма нужда от тия лапешки референции нон-стоп. А и да вземе да научи малко английски....
Поне се чете доста по-бързо и повечко неща стават, в сравнение с рандъм малазан.
This is it. Ground zero.
Аз пък най-сетне се хванах да наваксам след около петгодишна пауза и прочетох седма част (Reaper's Gale). Като цяло, останах доволен
Очаквах доста да се разочаровам, с оглед многото негативни отзиви, които бях чел, основно оттук. Ся, верно, че е доста назад от първите пет книги. Но дали щото много отдавна съм ги чел, някакси не успях да усетя чак толкова свирепо контраста и се забавлявах доста. Даже веднъж откарах до към 4-5 часа сутринта с нея, което отдавна не ми се беше случвало. Може би много отдавна не бях чел епик фентъзи просто. След пет години определено оценявам колко по фенбойски съм се отнасял едно време към тая поредица. Страхотен свят и наистина шапка му свалям на Ериксън за нервите и въображението да движи толкова огромна история през хиляди страници, хилядолетия и континенти. Определено обаче му куцат доста неща като писател. Дали щото не ги владее твърде, не може да се контролира или пък заради естеството на поредица, не знам, може би и заради трите. Със сигурност задълбочаването в героите му е една от слабите страни, както и логореята на места. Частта с Awl и Redmask беше абс излишна с оглед на самата книга (може би има някво значение за частите след това), демек поне 100на страници от 900 можеше да ги няма. Голяма част от Летерите и Едурите също бяха супер рандъм и незапомнящи се. Но пък 1000ата гледните точки на малазанските маринки всъщност ме изкефиха. Определено създават доста слабости в наратива, но пък на мен лично ми бяха доста забавни и ми създадоха някакво яко чувство, че съм вътре във военните действия. Кънвърджънсът накрая нещо не му се получи много. Някакси разпилян и малко безцелен ми беше. Но като цяло беше ОК. Заредил съм Toll the Hounds и мисля да я налазя скоро, докато не ми се е изчепал пак ентусиазмът 

Last edited by Random on Sun Mar 27, 2011 11:34 am, edited 1 time in total.
- Moridin
- Global Moderator
Дам, съгласен съм с теб, а и седма е сред по-приличните книги. И аз мисля, че това е единственото място, където "многото войници" работи - за съжаление нито в шеста, нито в девета се случва пак
Редмаск частта има майнър значение за след това, но определено детайлизирането й беше излишно, а връзването й с Туул/Ток накрая - бая излишно (всъщност бях доста изнервен, че завръзката с убитите вълци от пролога се реши по тоя точно начин).
Кънвърджънса по-добре да не го коментираме, специално тоя в Рефуджиума беше под всякаква критика, но и Силкас беше егати черешовото топче. Единственият силен, но и силно неподходящ момент беше смъртта на знаеш кой.

Кънвърджънса по-добре да не го коментираме, специално тоя в Рефуджиума беше под всякаква критика, но и Силкас беше егати черешовото топче. Единственият силен, но и силно неподходящ момент беше смъртта на знаеш кой.
This is it. Ground zero.
Таз смърт беше силно WTF момент за мен
Дори не я почуствах като особено заредена с емоция.

- Spoiler: show
- Moridin
- Global Moderator
За който не е разбрал, следващият Еселмонт ще излезе (на английски) вероятно през декември тази година и ще се занимава с Даруджистан (и нещата, останали незавършени в осмата книга на Ериксън). Заглавието оригинално беше Orb, Sceptre, Throne но поради massive awkwardness вероятно ще остане само Sceptre and Throne.
Следващата книга е за Джакуруку и силно потресаващото й работно заглавие е City in the Jungle. It's KIND of hard not to think of a naked chick on the cover.
Последната книга, както вече казах в по-преден пост, е за Асейл и засега има фундаменталното заглавие Assail.
Следващата книга е за Джакуруку и силно потресаващото й работно заглавие е City in the Jungle. It's KIND of hard not to think of a naked chick on the cover.
Последната книга, както вече казах в по-преден пост, е за Асейл и засега има фундаменталното заглавие Assail.
This is it. Ground zero.