Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-k ... 02501?nt=4
Справедливост по български. НСО никога не са виновни.
Справедливост по български. НСО никога не са виновни.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Роми нападнаха сръбски ТИР, но си тръгнаха без кола - случайна справедливост? 

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- RRSunknown
- Elder God
Нямаше да е зле да дойдат от милионите за полицейски тормозThe Dragon wrote:http://dnes.dir.bg/news/izbori-sergey-s ... 04407?nt=6
Добре бе мама му деба ... откъде да дойдат парите ....
http://www.standartnews.com/news/detail ... 0%BE%D1%80
и изобщо от безумните разходи за подслушвания, магистрали спортни зали и проекти за лувъри.
Ми не знам, примерно от увеличените цени на цигарите. Не знам дали си забелязал, че са се повишили почти двойно в сравнение с преди няколко години. Също и със спестени пари от СРС-та, спортни зали, и измислени музейни комплекси. Не бих казала, че и те ще генерират особени приходи. Или пък с част от резерва на НЗОК, който решиха, че трябва да е към бюджета, или с парите от частните пенсионни фондове, част от които на практика национализираха...Добре бе мама му деба ... откъде да дойдат парите ....
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- The Dragon
- Elder God
За жалост спестените от СРС средства и музеите няма да са много. сори ама тоя гьол който е държавата от 2000-та насам няма да бъде оправян от малко пестене и прокарване на социална политика.
В момента има нужда от солидни реформи на начина по който се генерират и разпределят паричните потоци чак до ниво конституция, а не от социална политика.
В момента има нужда от солидни реформи на начина по който се генерират и разпределят паричните потоци чак до ниво конституция, а не от социална политика.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- RRSunknown
- Elder God
Точно сега ли трябва да се строят? Животоспасяваща нужда ли има от НОВИ ОГРОМНИ зали? Как така всички други проекти се замразяват, ама спортната зала е приоритет? И толкова ужасно ли е необходим онзи архитектурно-спортен мастодонт, разположен на майната си? СРС-тата колко кражби предотвратиха? След като е необходима само няколкоредова анонимка за СРС, дали няма да е по-скоро пилеене на пари?Moridin wrote:Спортни зали и музеи трябва да се строят и НЕ КАЗВАЙ нищо за болните от рак. Спестяването от КРАЖБИ, за сметка на това, ще донесе не малко приходи на държавата.
И не смей да ми казваш да не споменавам за здравеопазването, докато не опреш до него. Още повече, когато целево са взети пари точно от здравеопазването. Имам чуството, че си станал бойковист, бтв, нали се лъжа?
I don't wanna die
- Moridin
- Global Moderator
Ни най-малко, просто намирам думите ти за демагогски. Пари за здравеопазването със сигурност са огромен приоритет, логическото фаласи идва оттам, че те изобщо не си пречат с перата за строителство. Иначе винаги има милион спешни неща, но икономиката трябва да дърпа напред, както и градоустройството. София няма смислена спортна зала и това е факт. Нито за artistic venues, нито за спорт. А няма пак да водя с теб спора дали спорта е нещо хубаво, или не. Така че едва ли точно спортната зала е виновна за бюджета за здравеопазването.
Хилядите признати и непризнати случаи на злоупотреба със средства обаче определено са. И не се предотвратяват от СРС-та, това пък кога съм го казал. Предотвратяват се от морал и най-вече от желание и визия за доброто на държавата.
Хилядите признати и непризнати случаи на злоупотреба със средства обаче определено са. И не се предотвратяват от СРС-та, това пък кога съм го казал. Предотвратяват се от морал и най-вече от желание и визия за доброто на държавата.
This is it. Ground zero.
Жоре, нищо против спортните зали като такива, но вярвам си наясно, че е повече от нелепо докато къщата се срутва и покривът тече, да крием пропуканата мазилка с картина на Ван Дайк, вместо просто да ремонтираме. А картина на Ван Дайк може и да вземем след това, но само когато по-важната работа е свършена.
Защото просто е отвъд границите на абсурда да се строи мегаломанска спортна зала, докато няма и една област в тая проклета дупка, може би с изключение на отбраната, която да не се нуждае от средства. Не може да няма пари за лечение, а да има пари, за да се пъчи онова искърско говедо и да ми плямпа с отработен граовски акцент: е па и спортна зала че ви пострОиме, че направиме метрото да оди до нея като требва, па да ви видиме кое пак нема да ви ареса. Ма като не ви ареса, че ви направиме едни избори да си изБерете пак Станишев и че ви гледаме тогава!
Защото просто е отвъд границите на абсурда да се строи мегаломанска спортна зала, докато няма и една област в тая проклета дупка, може би с изключение на отбраната, която да не се нуждае от средства. Не може да няма пари за лечение, а да има пари, за да се пъчи онова искърско говедо и да ми плямпа с отработен граовски акцент: е па и спортна зала че ви пострОиме, че направиме метрото да оди до нея като требва, па да ви видиме кое пак нема да ви ареса. Ма като не ви ареса, че ви направиме едни избори да си изБерете пак Станишев и че ви гледаме тогава!
По това може да се спори. Винаги, когато няма пари за нещо, се изтъква аргументът "в бюджета на държавата (или общината) няма пари". Същевременно, когато се дават пари за нещо друго, което група хора смята за неоправдано, се казва "ама тези пари са си от нашето министерство/дирекция/отдел/европейска програма, и да искаме, не можем да ги похарчим за друго". Което само донякъде е вярно.Moridin wrote:Ни най-малко, просто намирам думите ти за демагогски. Пари за здравеопазването със сигурност са огромен приоритет, логическото фаласи идва оттам, че те изобщо не си пречат с перата за строителство. ......
Иначе съм съгласен практически с това, което казваш. При бюджетно организиране икономията на един бюджет не води до преливане на икономисаните средства в друг бюджет. Да не говорим, че изобщо няма стимули за икономисване на бюджет. Но логическо противоречие в нейната теза няма, има само практическо :)
С други думи, ако примерно гусин премиерът не беше открил супермаркет във Варна, със спестените 200-300-1000 лева за тази разходка нямаше да се купи нафта за отопление за дом за деца. Но причината за това е практическа, не е логическа.
Нещо такова. На мен наистина много ми додея да слушам как практически културата, здравеопазването и образованието са винаги в дъното на приоритетите. Бюджетите им са винаги някакви смехотворни, а когато дойде ред за гласуване на Държавния бюджет™, се изтъква, че ще си останат смехотворни, щото сме в криза и трябва да се пести.
Дотук добре. Аз лично не откривам практическо приложение в пестенето от здравеопазване, образование и култура, но нямам икономическото образование на финансовия министър. Не откривам практическо приложение и от ДДС-то върху книги и лекарства за сметка на смехотворното ДДС върху хазарта примерно. Но да го отдадем на наивната ми неосведоменост. Да речем, че това, което наглед ми се вижда правилно, не е икономически обосновано. Но пак не мога да си обясня защо трябва да се пести от горните области, понеже сме в криза, а същевременно да се харчи за социалистическо-мегаломански строителни обекти. Как така точно за това чудо пари има, а за лечение няма? Да де, ясно, че са различни ресори или каквото там, но все пак... Не би ли било национално отговорно решение, че дори и популистко и изборнопечелившо, ако Борисов се изтъпани и обяви гръмко:
- Можехме да ви пострОиме спортна зала като слънце, че националният отбор да не оди да се троши да играе мачовете си некъде из провинцията, понеже че ми трудно да ви направиме метро чак до Варна, но вместо това решихме със спестените пари да финансираме закупуването на *въведи някаква важна апаратура* из по-големите медицински центрове из страната, за да могат хората да получават адекватно лечение.
Примерно само. Да, знам, наивно и вероятно абсолютно неосъществимо, но що да не си мечтае човек?
Дотук добре. Аз лично не откривам практическо приложение в пестенето от здравеопазване, образование и култура, но нямам икономическото образование на финансовия министър. Не откривам практическо приложение и от ДДС-то върху книги и лекарства за сметка на смехотворното ДДС върху хазарта примерно. Но да го отдадем на наивната ми неосведоменост. Да речем, че това, което наглед ми се вижда правилно, не е икономически обосновано. Но пак не мога да си обясня защо трябва да се пести от горните области, понеже сме в криза, а същевременно да се харчи за социалистическо-мегаломански строителни обекти. Как така точно за това чудо пари има, а за лечение няма? Да де, ясно, че са различни ресори или каквото там, но все пак... Не би ли било национално отговорно решение, че дори и популистко и изборнопечелившо, ако Борисов се изтъпани и обяви гръмко:
- Можехме да ви пострОиме спортна зала като слънце, че националният отбор да не оди да се троши да играе мачовете си некъде из провинцията, понеже че ми трудно да ви направиме метро чак до Варна, но вместо това решихме със спестените пари да финансираме закупуването на *въведи някаква важна апаратура* из по-големите медицински центрове из страната, за да могат хората да получават адекватно лечение.
Примерно само. Да, знам, наивно и вероятно абсолютно неосъществимо, но що да не си мечтае човек?
Въпросът е, че в момента парите не достигат за нищо и в такъв случай със сигурност си пречат. Да имаше някви излишъци, да кажеш, че няма лошо вместо болница да се направи спортна зала. Но в момент и се ограничават всякакви естествени разходи, това е на гол тумбак чифте колани на Диор. А голият тумбак води до гадни измръзвания... И после тържествено откриват покрива.
Но хайде, нека престанем да сме толкова ежедневни и да мислим само за неотложни нужди. Нямаше ли много по-добър начин да се подпомогне спорта за толкова пари? На София не са ли й нужни паркинзи и паркове доста преди още една спортна зала? Аз мисля, че доста повече народ би минал през тях, отколкото през спомената спортна зала.
Но хайде, нека престанем да сме толкова ежедневни и да мислим само за неотложни нужди. Нямаше ли много по-добър начин да се подпомогне спорта за толкова пари? На София не са ли й нужни паркинзи и паркове доста преди още една спортна зала? Аз мисля, че доста повече народ би минал през тях, отколкото през спомената спортна зала.
I don't wanna die