Closer

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Feb 16, 2005 7:45 pm

Matrim, а отдаваш ли значение на факта, че раждането и смъртта се случват веднъж в живота на човека, а пък срещи и раздели, да не кажа голяма дума, ама под път и над път. Биографичните филми са посветени на определен човек и това е и предназначението им - да ни покажат целия живот на даден човек или поне по-важните етапи от него. Докато за Closer и всички от сорта моите думи важат напълно.

Ех, как успя да ме въвлечеш в спор (от което аз най-много се пазя по форумите). :)
pulled out

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Feb 16, 2005 7:49 pm

А ти осъзнаваш ли че това за раждането и смъртта беше опит за шега? :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Feb 17, 2005 11:03 am

Да бе, да, напълно, ама забравих да допълня поста си с подходящи емотикони, че да придам истинския вид на това, което исках да кажа. Че даже бях написала Mat, ама навреме се усетих и се поправих. :wink:
Та исках да кажа, че филмът все пак е ограничен в определен брой минути и трябва да ни покаже най-важното, случващо се на главните герои. А и понякога прекалено многото детайли размиват общата картина. Някакси действието се вторачва в подробностите и се губи цялостта.
pulled out

Voland
E'lir

Post by Voland » Thu Feb 17, 2005 3:16 pm

Ммм приятен филм, с качествена атмосфера и добра актьорска игра. Мен пък ме изкефи похвата без мноо приказки внезапно да се прескачат няколко месеца от развитието на сюжетната линия и зрителят да остане леко замаян и объркан в първия момент. Няма какво да се обясняват и да разводняват фабулата. Филмът неслучайно е само с четирима актьори и е базиран предимно на диалози м/у тях. Лаконичността е търсен ефект и придава стил. Диалозите и реакциите са съвсем истински и това е от основните качества на филма. Само краят малко ми увисна, не че не беше подходящ просто ми дойде прекалено изведнъж...
Все пак можеше още 5-6 пъти А да се раздели с Б и да тръгне с Ц, докато Д сваля Б и тъжи за Ц... хехехе

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Tue Mar 08, 2005 1:06 pm

ми за мен си беше комедия.Диалога рулз да, ама кажете това истински чувства ли бяха?То не бяха раздели не бяха събирания.Както Матрим каза това си го има във всяка сапунка.