Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
Случаят с мъртвото бебе в хладилника - записи от СРС:
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/12/0 ... iha.105444
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2010/12/0 ... iha.105444
- Spoiler: show
- herairness
- Jaghut Tyrant
Ся, факт е, че това е ужасно, ако е истина. Аз обаче нещо не разбирам: какви са тези записи със СРС на хора, преди срещу тях да бъде подадена каквато и да е жалба? Българската полиция всички граждани ли записва? Или само всички лекари? Или само тези конкретно? По каква причина? Със съдебна заповед от кого?
Или може да не са СРС-та, а разпечатки от мобилните оператори. Те откога записват самите разговори като по закон трябва да пазят само информация за това кога и с кого си говорил (май, де, може нещо да се бъркам)?
Изобщо, рано е да се бърза със заключенията, мисля!
Или може да не са СРС-та, а разпечатки от мобилните оператори. Те откога записват самите разговори като по закон трябва да пазят само информация за това кога и с кого си говорил (май, де, може нещо да се бъркам)?
Изобщо, рано е да се бърза със заключенията, мисля!
Доста е гнусно, ама лекарите имат обяснение - не било раждане, аборт било. Не било живо и не мърдало, механични движения били. Те на това му викали "стои живо". Било под 600г и преди 22-а седмица, т.е. не е жизнеспособно и това не е раждане. И т.н.
Та не е като да са го убили баш. Отношението вече е доста гнусновато, но то си е типично за докторята. И тоя хаос и неразбория... Нямат ли някви канални редове, по които да се реагира на такива неща?
Иначе записите верно са малко особени. Правени заради разследване на шефа на болницата, който наскоро напуснал ГЕРБ със скандал. Гадайте сега законни ли са или не и ако са законни - доколко.
Та не е като да са го убили баш. Отношението вече е доста гнусновато, но то си е типично за докторята. И тоя хаос и неразбория... Нямат ли някви канални редове, по които да се реагира на такива неща?
Иначе записите верно са малко особени. Правени заради разследване на шефа на болницата, който наскоро напуснал ГЕРБ със скандал. Гадайте сега законни ли са или не и ако са законни - доколко.
А бе... В седми месец не е баш като да е аборт. Дори не искам да извикам в ума си представата как едно мъртво и немърдащо бебе ще прави механични движения. Колкото до СРС-тата - доколкото схващам, са били чиста случайност - използвани са във връзка с провеждащо се разследване. Само не знам под чие давление са разпространени из медиите, а не са дадени директно на прокурор, както му е редът, но все пак говорим за правителство, което живее от единия PR.
А случката ми изглежда някак нереална... Само че се сещам как наскоро оставиха един човек да си умре в чакалнята на болницата ей така като стой та гледай, и то пред камерите, пред хората вътре, пред всички. Извинявам се, ама само на мен ли ми се струва, че нещата са вече доста откачени?
А случката ми изглежда някак нереална... Само че се сещам как наскоро оставиха един човек да си умре в чакалнята на болницата ей така като стой та гледай, и то пред камерите, пред хората вътре, пред всички. Извинявам се, ама само на мен ли ми се струва, че нещата са вече доста откачени?
Петия месец по-скоро. Добре, те имат някакви там разбирания, знания, че до еди-коя си седмица е нежизнеспособно, статистика и т.н. Обаче дори не са положили и минимално усилие да му дадат шанс да си пробва късметчето да бъде от ония мизерни 10 %, които оцеляват. И май е било в 23 седмица - толкова различни версии има - от 21 до 23 седмица. Ражда се, те го оставят настрана, казват на майката, че е мъртвородено и почват да чакат то съвестно да се причисли към 90-те процента смъртност. (И без това било нежелано дете). И след 24 часа бездействие, в които за малко са го сложили и в хладилника, нещо ги загризва съвестта, както се вижда от записите:... "То си е живо и здраво, тъй ли?
Да бе, бах маа му. "
Гадно!
Да бе, бах маа му. "
Гадно!
Last edited by Zee on Fri Dec 03, 2010 9:02 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
- beliefcontrol
- Paragon
Има все нещо вярно в цялата тази история, но както се вижда, никой няма за цел да каже кое от всичко.
Размятат се разни обвинения и скорострелно декласифицирани записи от СРС по съвсем независим случай, само и само Цветанов да може да ги прочете от трибуната на парламента в деня за парламентарен контрол...
Така де, PR-а е на първо място, истината и законите по-късно.
Извинете за скептицизма.

Размятат се разни обвинения и скорострелно декласифицирани записи от СРС по съвсем независим случай, само и само Цветанов да може да ги прочете от трибуната на парламента в деня за парламентарен контрол...
Така де, PR-а е на първо място, истината и законите по-късно.
Извинете за скептицизма.

Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
- JaimeLannister
- Forsaken
Грозна история.
Ама то с това подслушване човек да почне да се тревожи какво говори. Ми ако е умряло да си говорят квото си щат. Ако искат на майка да го псуват. Какво значение има това всъщност? Това са лични разговори бе! Ми то утре ще ме затворят щото псувам Бойко.
А другото е ужасно грозно, но просто трябва да се разнищи случая и да се види дали са направил нещо нередно, дали са го трепали, умряло ли е било и не и т.н. И ако има нещо такова да ги обвинят. САМО ЧЕ! Не могат да ги обвиняват, че си говорят грубо!
Ама то с това подслушване човек да почне да се тревожи какво говори. Ми ако е умряло да си говорят квото си щат. Ако искат на майка да го псуват. Какво значение има това всъщност? Това са лични разговори бе! Ми то утре ще ме затворят щото псувам Бойко.
А другото е ужасно грозно, но просто трябва да се разнищи случая и да се види дали са направил нещо нередно, дали са го трепали, умряло ли е било и не и т.н. И ако има нещо такова да ги обвинят. САМО ЧЕ! Не могат да ги обвиняват, че си говорят грубо!
Един обзор на изминалата седмица, в която имаше 17 големи скандала. Обзорът е от моя гледна точка, предварително се признавам виновен в пристрастие:
http://raylight.blog.bg/politika/2010/1 ... nta.646048
http://raylight.blog.bg/politika/2010/1 ... nta.646048
В традициите вграждаме себе си – ценностите си, светогледа си, паметта си, мъдростта си, себе си жертваме, за да предадем своите познания, но и страхове на бъдещите поколения през хилядолетията.
Са остава само да се разбере от приказките на българската журналистика кой кого обвинява, закво го обвинява, как го обвинява, обвиненият как се защитава и т.н, и т.н.
Желая успех на всички следящи рядката кашица в пресата. Аз отдавна съм се отказала да очаквам квато и да е адекватна и нетенденциозна информация от нея. В демократичните условия на свободната ни преса вече никой нищо не знае, само че не заради информационно затъмнение, а заради информационен хаос. Мизинформация отсекъде....
Желая успех на всички следящи рядката кашица в пресата. Аз отдавна съм се отказала да очаквам квато и да е адекватна и нетенденциозна информация от нея. В демократичните условия на свободната ни преса вече никой нищо не знае, само че не заради информационно затъмнение, а заради информационен хаос. Мизинформация отсекъде....