Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Nov 23, 2007 1:21 pm

Съгласен съм.
Но наистина през главата ми мина такава новина (а мисля, че и по телевизията го показваха), за нещо като "хартия" с памет, при което целият ти комп се побира в едно руло, което като го разгънеш, по него тече всякаква съхранена или нет-информация. Тъй че ако е вярно, че такова чудо ще излезе скоро на пазара...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Nov 23, 2007 1:27 pm

Сгъваем монитор се разработва наистина, проблемът при него е захранването и влиянието на външни фактори върху него но технологията я има.Няма да се учудя ако се появи до 10 години.GSM-те с камера бяха нещо невиждано преди 4-5 години и ми се смееха като разправях че такъв ще е достъпен за всеки.

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Sat Aug 02, 2008 2:18 pm

Преди малко се рових из читанката и пак си набелязах доста неща за четене. Което отнове ме наведе на мисълта, че ми трябва e-book reader.
Поразрових се и открих, че Sony PRS-505/LC може да се намери в България за 211 лв.
Според мен е по-удобно от лаптоп - първо заради размера (Все пак никой не говори за рийдъра като за нещо, което ще измести добрата стара книга. Говорим за устройство, което носиш със себе си и четеш, докато си на път и т.н.). Второ - повечето рийдъри имат e-ink дисплеи с резолюия 800х600 при 116 ppi. За сравнвние - нормалните компютърни дисплеи имат 72 dpi.

Иначе и аз смятам, че когато прочетеш нещо на компа и ти хареса, е добре да си го купиш в книжен формат.

Beric
Paragon

Post by Beric » Mon Nov 15, 2010 2:17 pm

Изпросих си за рожденния ден и тамън пристигна :) Доста готино изглежда устройството, макар да не съм го пробвал по-сериозно. Определено ще ми е страшно полезно за работа. Готиното е, че има вградена лампа, с която може да се чете и на тъмно, макар че ще гълта по-яко батерията.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Tue Nov 16, 2010 11:47 am

Amazon още пази в тайна продадените Kindles, но онлайн търговецът се радва на бум през последното тримесечие. Продажбите на Amazon нараснаха с 39% през третото тримесечие в сравнение с миналата година, достигайки 7.6 млрд. долара. Приходи също надхвърлиха прогнозите на Уолстрийт, с нетна печалба от 231 млн. долара, с 16% повече спрямо миналата година. Kindle 3 излезе през юни, и Amazon заяви, че новите версии са "най-бързо продаваните за всички времена." Тъй като компанията отказва да оповести продажбите си на устройството, това е доста мъгливо твърдение. Но бизнесът с Kindle отчита ръст, подпомогнат от скорошните намаления на цената, които доведоха базовата версия до 139 долара. Amazon има Kindle приложения за широка гама от устройства - в това число iPhone, IPAD, както и телефоните BlackBerry и Android - и планира скоро да стартира пазар "Kindle Singles" за кратко, евтино съдържание.
Източник: CNN

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Tue Nov 16, 2010 12:43 pm

Beric wrote:Изпросих си за рожденния ден и тамън пристигна :) Доста готино изглежда устройството, макар да не съм го пробвал по-сериозно. Определено ще ми е страшно полезно за работа. Готиното е, че има вградена лампа, с която може да се чете и на тъмно, макар че ще гълта по-яко батерията.
И на мен ми дойде новия, имат голям юзабилити ъпгрейд. Колкото до лампичката - брутална е, но не върви с киндъла а с една от кориците (които се купуват отделно)...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 16, 2010 2:54 pm

Усещам и аз бързото самоподаряване :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

hellside
E'lir

Post by hellside » Tue Nov 16, 2010 3:12 pm

Добре де, откъде ви идват Киндълите - от Америката или от Европа - в смисъл - има ли го още нечовешко висене и плащане на данъци по митниците, или и това отмина?

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 16, 2010 3:17 pm

Добре, нека съм ламер - какво му е по-доброто от рандъм друг електронен четец?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Nov 16, 2010 3:42 pm

Има си лампичка.

Beric
Paragon

Post by Beric » Tue Nov 16, 2010 3:48 pm

Не знам моя откъде дойде. А лампата вярно е в корицата. Иначе не съм държал на конкретна марка и модел, просто ми трябва, покрай постоянното пътуване.

hellside
E'lir

Post by hellside » Tue Nov 16, 2010 4:12 pm

Аз се порових назад в темата, но не открих дали киндъла чете кирилица или не? Предполагам може да си отваря сума ти видове файлове, ама може би само на английски...
Освен това безжичната връзка или 3Г-то там сигурно все пак си е ограчена - в смисъл : води те само до Амазон, а не можеш да стигнеш примерно до Шадоуденса през киндълчето, нали така?

Beric
Paragon

Post by Beric » Tue Nov 16, 2010 4:24 pm

Отваря си кирлица както и повечето файлове. За нет не знам. Отгоре на всичко си збравих кутията с кабели и зарядни при наште и още не мога да му изчовъркам всичките опции. Има говорител за слушане на аудио книги, ама предполагам, че ще гълта батерията по-яко.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 16, 2010 5:26 pm

Тоя на барнс и ноубълс също изглежда як
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Nov 16, 2010 5:31 pm

Интересува ме откъде се теглят книгите и в какъв формат са и дали има пиратски всички както и нови книги дали мога да ги дърпам от нета без да трябва да ги купувам от амазон