iShit

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Sep 13, 2010 8:58 pm

Га имаше флопита навремето, си спомням, че макът се отваряше май като се хване иконката на флопито и се занесеше до кошчето мисля. Може и да бъркам, беше преди пет години. Във всеки случай беше гениално. Та седях и се чудих какво правим, ако нещо ти се бъгне мишката. Хващаш отверката вероятно. Явно епохата на двд-тата не е променила нещата съществено.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 08, 2010 2:10 pm

МРАЗЯ ТЕ ЕПЪЛ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Боже толкова съм нещастен, че споделям една вселена с теб!!!!!!

Бях си сложил айпода да се зарежда на мака. ЗАЩО НАПРАВИХ ТАКАВА ТЪПОТИЯ НЕ ЗНАМ И АЗ! Все пак толкова близко до ума е НИКОГА да не пускаш мп3 плейърите на Епъл на компютър на Епъл... КЪДЕ МИ БЕШЕ УМЪТ!

Вкратце, опитах се да завлача някакъв ДОК файл до скайп. На МакОС това не е толкова тривиално колкото звучи. Няма бутон да показва десктопа, трябва да знаеш някакви не ужасно интуитивни клавишно-тъчпадови комбинации. Нейсе показах го. Обичайно трябва да звлачиш иконката до таскбара, да изчакаш да помига, да ти се отворят сичките скайп прозорци като малки, да изчакаш да помига тоя който искаш, па накрая да се отвори и ти да дропнеш файла. Тази ужасно удобно и към 20 секундна процедура принципно ме изкарва извън нерви, но днес бях в добро настроение.

САМО ЧЕ ОТ ВСИЧКИ ТИЯ МЕСТЕНИЯ НА МИШКАТА ПО СТРАННИ НАЧИНИ СИ ДРОПНАХ НЯКАК ФАЙЛА В АЙТЮНС :cry: Дори не беше отворен деба, но чакаше като акула :cry: Извади ми бутон дали иска да ми синкне айпода - ВСЕКИ ПЪТ ГО ВАДИ ДА ЕБА, НЕ МОЖЕ ЛИ ДА МУ КАЖА ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ, ЧЕ НЕ ЩА!

КАЗАХ МУ КЕНСЪЛ и докато разбера какво става, идиотът започна да синква! ЗАЩО БЕ КОЖАТА ТИ НЕДНА! УМРИ КОПЕЛЕ МРЪСНО НЕНАВИСТНО!

Изтръгнах веднага кабела, мп3ките ми (или поне неустановима част от тях) са спасени от напълно безумния тотален затрив (да, това става като си синкнете айпода на нов мак - прелестно нали???), но успя да ми унищожи всички обложки на албумите от базата данни.

СЪБИРАХ ГИ С МЕСЕЦИ БЕ НЕЩАСТНИК СМОТАН! ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЧАСОВЕ ПОТУРЧИХ ДА ГИ ТЪРСЯ, РИСАЙЗВАМ И НАЛАГАМ НА МП3КИТЕ, БЕ ШИБАНО ПОДОБИЕ НА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА ТАКОВА!

УМРИ!
ИЗЧЕЗНИ!

АРГХ!!!
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Nov 08, 2010 2:30 pm

Честито :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 08, 2010 3:05 pm

Е, кой въобще ги гледа тези обложки? :lol: И няма ли да се появят пак като го синкнеш с истинския си компютър?
Ето как скъпите неща излизат още по-скъпи, в разрез с поговорката или може би в добавка. Зимаш си едно умерено евтино китайче, което не браузи фейсбук и не може да прави кафе и торта и забравяш за проблемите, особено тоя с обложките :lol: Бтв, виж кво каза третия резултат в Гугъл за синхронизацията и как да я разкараш:
http://www.zolved.com/synapse/view_cont ... and_iTunes
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 08, 2010 3:13 pm

Ще погледна накрая на часа, но съм убеден, че каквото и да пише там, НИКОГА НЕ БИ МИНАЛО ПРЕЗ УМА НА НОРМАЛЕН ЧОВЕК!!!

обложките може да са безцелни и едва ли ще си играя да ги слагам пак, но поне си ми бяха като ръчно опечен хляб - събирах си ги търпеливо и щастливо, МАЗНО ГАДНО НЕЩАСТНО ПРЕТЕНДИРАЩО ЗА КОМПЮТЪР БЯЛО ГНЯСНО НЕЩО ТАКОВА!!!!!

естествено аз не си държа цялата база с мп3ки и обложки събирана от милион харда в милиони разместени папки синкната и на айпода, и на компа. за кво ми е на компа? там музика не слушам. изобщо това е епитомът на американската тъпотия, олицетворен в тоя айпод. така че няма какво да синквам (недайсибоже) с моя си компютър.
This is it. Ground zero.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Nov 08, 2010 5:35 pm

Мор - как дагоеба при положение че ненавистно мразиш Йшитовете си се обзавел с толкова айШитс? ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 08, 2010 7:45 pm

Да бе, Жоро, ЗАЩО???

Аз да кажа, че моят Мак не разбира когато сменим времето и не си го сменя сам. Трябваше сега да си го сменя ръчно, щото той е такава една интуитивна работеща си сама машина. :lol:

Сашо си нема работа та взе че изгледа някъв филм за Епъл. Това е някакъв особено болен култ. Тва е по-зле от протестантска църква. Това е БОЛНО на толкова много нива...

Майкрософт може и да са лайна, ама никога не са стигали до тези религиозни ексцесии. Искам Епъл да фалират, Ватикана и сичките фадъри, падрета, бишопи и т.н. да ги забранят. Да ги анатемосат, да ги обяват извън закона. Да ги изгорят на клада - кат еретици, щото са некви сектанти скапани. Ебати психопатията, дето естествено се вихри основно в Америка, щото останалия свят има някъв мозък в главата си...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 08, 2010 8:04 pm

Я разкрий подробности около култа де!

Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 08, 2010 8:26 pm

Мдам интересно... има само една версия 11 на корел за мак. Света работи на 12... днеска драйвера за канончето lide 20 скенера, който и на 7ца тръгва още, извади блажното съобщение след като си свалил драйвера от сайта на канон за mac os x на "Леопарда" че не се поддържа вече. Mаса неща по-стари от 5 години го духат офишъл. Само с некви гимнастики мое се подкара са, което дразни.

iSiktir

На теория Жоре десктопа се показва с F9 - F12 нейде, мене с клик на търкалото на едната мишка, на другата не стаа по дефолт.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Nov 08, 2010 8:42 pm

Удивително наистина, Жоро! Аз се възползвам от тази опция откакто имам iPod-a си. Защо ти не си го направил не мога да си представя. Симеон ми каза за тоя трик и аз си пазя нещата от доста досадната усирдност на Apple да ме прецака.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 08, 2010 9:33 pm

Ами филмчето ни показа хора, които се редят на опашка, за да влязат на ежегодния Епъл презентейшън както ние се редяхме за прясно мляко по Виденово време. Некви спят на палатка на опашката. Това се случва често и с разни видеоигри и конзоли, нали, ма геймърите по начало са си зле и са хора без живот и с твърде много време. Тук на тая опашка висят СЯКВИ - включая разни чичковци и лелки със семейства и професия. Разни лица се събират от целия свят, за да може Стив Джобс да им каже някаква велика новина като тая, че преименува фирмата си от Епъл Кмпютърс на Епъл Инк, щото ако погледнеш реално компютрите са най-заебаното и недоебано нещо, което Епъл правят. Това се казва пред публика, която скандира "Епъл" и "Стив Джобс" и размахва светещи Макбукове като запалки по време на балада на Металика.

Филмчето продължава с някви хипита и комюнитита, които ти обясняват как Мак не е просто компютър, а е светоусещане, бунт срещу системата (?!), антиконформизъм (?!). Това са някви чичковци и лелки, които са живели през 70-те и 80-те, когато Епъл наистина са направили революция в графиката, въвеждайки графичната среда като по тоя начин са били зловеща опозиция на ИБМ. Това, че в момента тия изроди са по-зловеща и гнусна корпорация от ИБМ, Майкрософт и квото още се сетиш, взети заедно, явно не е стигнало до акъла им все още. Имаше хипари, направили екологичен дребен семеен бизнес с ползвани Макове. Имаше артисти с изложби на Мак, вкаран в някво изкуство. Имаше дизайнери с дрехи, съобразени за иПод.

Появи се няква мацка, списваща няква колонка в секс списание, която ти обяснява, че хората, които ползват ПиСи не са толкова секси, колкото тия дето ползват Мак.

Всички повтарят като мантра колко лесен е за ползване Мак, колко е революционен, колко е здрав, колко никога не зависвал - напук на всички статистики, които говорят друго. Като това, че Епъл са чак на 4то място като опре до здравина на хардуера (на базата на счупени бройки за еди къв си период от време) и са издухани от Асус и Тошиба примерно. Филмчето, в което ни показаха сервиз на Епъл с някво покъртително количество преебани иМак-ове в него, беше тълкувано от емоционална гледна точка - колко е тежко, като ти се развали любимия Мак. Или като ти се развали нещо дребно от любимия Мак, като примерно камерата, заради което резултатът е същия - губиш целия Мак за дълъг период от време докато ти го оправят. Та имаше някакви печални хора, гушнали иМаковете си с такава скръб на лицето...

Когато се появи за трети път пичът с татуираната ябълка на прасеца и колан с електронна катарама, която изписваше "Тенк ю, Стив Джобс", не можах да издържа и отидох да проверявам студентски протоколи като по-приятна алтернатива. Сашо го погледа още малко и после си пусна някво докюментари за бирата в САЩ.

Мисля да спрем да гледаме докюментарита за САЩ и Северна Америка, защото сериозно ме повреждат. Действат ми както ми действаха новините в България.

ПП. Опитах се да накарам Сашо да дойде и да напише мнение за филмчето и той каза, че екстремнните религии го депресират, независимо от това дали са с Джизъс или със Стив Джобс. Та не ще. :neutral:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 08, 2010 11:00 pm

Ми отде да знам що! Не беше нарочно! По принцип не пипам айтюнс ВЕРИЦАТА МУ НЕДНА КОПЕЛДАШКА с триметров път, и исках просто да си заредя айпода! Затрил съм си кабела и ползвам фирмения, който си седи вързан на мака в офиса и толкоз. Не съм го нагласял изобщо!
МАМА МУ ДЕБА!

С никви айшитс не съм се обзавел! Имам айпод само щото го даваха за 10$ на промоция!

НИКОГА ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ НЯМА ДА ИМАМ ЛИЧЕН МАК, ЗАКЛЕВАМ СЕ С КРЪВ И КОПРИВА.

ДАНО СТИВ ДЖОБС СВЪРШИ ЗАТОЧЕН НА О-В СВЕТА ЕЛЕНА СРЕД ТЪЛПА ГЕЙОВЕ НЕГРИ!

п.п. Електронната катарама.... :? :cry:
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 08, 2010 11:01 pm

А може точно това да е мечтата му бе, Жоре?

Уук.

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Nov 08, 2010 11:04 pm

бах я в индустриалната революция, за чий ни беше...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 08, 2010 11:15 pm

тя информационната мина и замина, ти още страдаш по индустриалната :P

ЕПЪЛ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РИТУАЛНО ИЗГОРЕНИ ВСИЧКИ ИМ ОФИСИ, А СТИВ ДЖОБС ДА БЪДЕ РАЗПИЛЯН НА ПАРЧЕТИИ ПО ВСИЧКИ МОРЕТА И ДА ГО РЪФАТ МЕДУЗИ!

Ще пиша това във всеки свой пост по тая тема оттук насетне.
This is it. Ground zero.