Май има някакъв проблем във форума...

Пишете за оплаквания, въпроси и/или предложения по форума. Или недейте...

Moderator: Moridin

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Nov 01, 2010 9:46 pm

Не трябва ли да се свери часовникът на сървъра? Написах това мнение в 21:46.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Nov 02, 2010 10:03 am

Уф, не на сървъра, на форума... да, готово е, извинявайте за забавянето :?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 11:31 am

Всяка година се удивлявам как това изобщо прави впечатление на някого :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Nov 02, 2010 12:20 pm

Ми всъщност ти си едно от мноооого малкото изключения :) Повечето хора се интересуваме от това кой какво къде кога е хвърлил :plez:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 02, 2010 12:50 pm

Е, можеше поне да пропуснеш тазгодишното възмутено безгрижие, след като беше оправено, без някой да те притеснява и без едноседмични дискусии.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 02, 2010 1:10 pm

muahahah

btw, twa s fonetikata na Safari neshto ne stava. ot butona gore :/
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Tue Nov 02, 2010 2:59 pm

Мдам, това с фонетиката ще го оправя по някое време, и на други браузъри не работи като хората, имам идея как да стане, ще видим.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 3:06 pm

То може да се смени изцяло май с нещо по-модерничко ;)

Морв, благодарностите ми към експедитивността на Пенчев са изцяло ортогонални на удивлението ми от възникването на ситуации като настоящата. СИРИЪЗЛИ, ТАЙМ МАРК?! В Сибир умират бобри, по дяволите!
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Tue Nov 02, 2010 3:14 pm

Значи виж сега... Първо, форумът има някакви интересни проблеми с пазене на информация за логнати сесии, които все още се появяват от време на време. Второ, дори и пазенето на логнати сесии да работи (като при мен), от време на време пак се случват странни неща като това да заредя форума, купчина подфоруми да ми светнат с непрочетени теми, да *не* ги чета в продължение на два часа (работа, разби'ш ли) и когато цъкна пак на "Shadowdance Forum Index", да видя, че няма *нито един* светнал подфорум. Трето, има ситуации, когато просто ми се налага да си затворя браузъра, без да съм изчел всичко - и при следващото отваряне нищо не свети като непрочетено.

Има и други случаи, в които се налага да гледаш времето на публикуване на нещата, за да можеш изобщо да разбереш какво трябва да четеш и какво не. Затова си е важно.

Да не говорим за това, че понякога, при някои теми, на практика си има значение дали отговаряш на нещо, което е пуснато сега или преди два дни... отговорът може да има съвсем различен тон, насоченост или дори съдържание ("а междувременно нещата се попромениха...").

А другите хора сигурно си имат и други причини... и дори и сега се сещам за още една-две, които на мен самия хич не са ми важни, но за други може и да са.

А бобрите ще ги спасим, ама тогава в Киргизия и Туркменистан ще настане суша, когато всички сибирски реки се окажат застопорени! :plez:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 3:24 pm

От изброеното, единствено това за двата дни ми се струва съществено, като смея да твърдя, че между два дни и един час има известна разлика :bigtongue:

проблемът със сесиите (който наистина го има) едва ли намира най-удобното си решение в това да помниш времето, когато за последно си влизал (и то по часовник, а не по постове - защото ако следиш времето по постовете, това че ВСИЧКИ са изместени с час, не е проблем за смятането на делти от време). И аз го правя понякога, когато става дума да видя кои постове са от вчера, кои от оня ден, ако съм пропуснал и ми се намаже разпознаването, но пак - един час? ОР'ЛИ?
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Tue Nov 02, 2010 3:30 pm

*shrug* Аргументите, които изложих, имат значение за мен като един от потребителите (дори като изключим другото ;)) на форума. Други потребители сигурно ще имат и други аргументи. Явно от твоя гледна точка те нямат толкова голяма тежест, колкото за нас. Ми хубу де, ама като за нас имат - и на всеки шест месеца става ясно, че за нас имат - няма смисъл да се опитваш да ни обясняваш как нямат :) Ай сиктир вече, наистина :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 3:34 pm

От админ-потребителска гледна точка - напълно съгласен.
От човешко-философска, не виждам какво пречи да се опитвам да убеждавам хората, че проблемът не е съществен, за да не възниква ситуацията за в бъдеще, а и за да наложа безкрайната си правота, предполагам? Всъщност не мислех, че спорът те изнервя, нямам нищо против да го зарежем :)
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 02, 2010 3:38 pm

О, Жоро, наистина! Бобрите! Трябваше да го кажеш от самото начало, за да не водим този глупав спор!

Значи, за пореден път няколко човека ти казват, че на тях им пука, а ти отговаряш "Ама как може, след като на мен не ми! Казвам ви, че всъщност не ви пука, а сте заблудени от Злия Империализъм!". Ми може. Диъл уит ит.

Ся, факт е, че може да си пресмяташ разликата за всеки пост и това не е такъв проблем след първите два пъти, в които сбъркаш дали се вадеше или прибавяше един час. Но не разбирам защо това правено от няколко човека плюс многочасовите дискусии всяка година са по-лесни от оправянето му за 5 минути от един човек. Освен това по същия начин както ако надписът Shadowdance отгоре беше на чорчик и с две букви с различен шрифт, то просто обърква и дразни. Да, никой няма да сбърка, че списанието е друго, ако надписът е зацапан, ама защо е толкова зло да не го одобряваме зацапан? И да не схващаме защо ти искаш непременно да е зацапан и не можеш да разбереш желанието ни да е нормално изписан...

Бтв, точно какво нередно има във възникналата ситуация?
Сори, видях че за теб това е потвърждение на агресивната ми злост, но аз на чисто логическо ниво не оправдавам цялата дандания.
Last edited by Morwen on Tue Nov 02, 2010 3:44 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 02, 2010 3:41 pm

Нищо ;)
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Nov 02, 2010 3:44 pm

Освен Пенчевото (съпорта) другото е леко излишно другари и другарки.
Хелоуин мина, може да слезете от метлите :).

Аре, ще пусна смс за бобрите в Сибир от мен да мине ;р пиша от руската поредба тука, която има прилики с фонетика без ер малык :( него пейстя от гугыл.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”