Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
Убиха с нож учителка по математика в Габрово във входа на блока и.
http://www.dnes.bg/crime/2010/10/27/agr ... ovo.102284
б.т.в. Тук не казват но се говори че може да става дума за отмъщение на ученик.
Maмицата им тъпа христянска, да горят в собствения си Ад, дано.Marfa wrote:Чакайте да ви кажа какво става във Варна, значи. До Южния плаж някъв скулптор взел, че направил статуя, съставена от два дракона - явно мама-дракон и тати-дракон, които си подават златно яйце, от което най-вероятно ще се излюпи бебе-драконче.
Понеже напоследък в нашия Свети Синод си играят на кой е по по най (дотук състезанието убедително се печелеше от дедо Николай, дето анатемоса Мадона, понеже тя била виновна, задето онуй корабче потъна в Охридското езеро, да не говорим за оная история с антигей-медалите, нали) в сценария се вмъкна и варненското дедо Кирил. Та той да вземе и да анатемоса статуята с драконите, щото била масонска, нехристиянска и небогоугодна като цяло. Та тая статуя понеже била над една чушма, хората като се наведели да пият вода, все едно се кланяли на нечестивия.
Това изглежда ли ви толкова зле, колкото на мен ми изглежда?
Тази статуя е със сигурност най-красивата скулптура в града ни. Да посмеят да я махнат и ще се лее кръв.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Смъртта на жената е верно трагична, но коментарите отдолу са... нямам думи просто... аз на нейно място сигурно щях да се обърна в гробаRRSunknown wrote:Убиха с нож учителка по математика в Габрово във входа на блока и.

Но само спрях да чета, за да не си доразвалям деня (дето и без туй се вкисна след четенето на wikileaks и изнесените за войната в Ирак пикантни подробности).
- RRSunknown
- Elder God
Баси...През изминалата седмица още един скандал от подобен калибър беляза РЗС. През уикенда депутатът от РЗС
Емил Василев се оплака в писмо до медиите, че бил изнасилен от Искра Фидосова
– съпредседателката на ПГ на ГЕРБ, в мъжката тоалетна на парламента. По думите му в тоалетната още имало доказателство за насилието - счупена плочка и клатеща се мивка. По-късно той каза, че писмото било шега.

Трябва да спра да чета новини, честно...

- RRSunknown
- Elder God
Хванаха убиеца на учителката.
http://www.dnes.bg/crime/2010/10/28/zad ... ovo.102417
22 годишен, студент - явно психиопат.
http://www.dnes.bg/crime/2010/10/28/zad ... ovo.102417
22 годишен, студент - явно психиопат.
- Moridin
- Global Moderator
Да си призная не разбирам какво точно предлагаш, но в момента определено има нещо тотално сбъркано в това направленията да свършват преди да е почнал още месецът едва ли не. Трябва ли да съм със счупен крак, за да мога да извлека някаква полза и възвръщаемост от здравните си осигуровки? Защото аз всеки месец плащам повече в здравни осигуровки, отколкото струва преглед без направление при специалист, какъвто я посетя веднъж на три месеца, я не (вкл. джипито ми). Втф?The Dragon wrote:Това е съвсем различно. При здравеопазването нуждата от здравна помощ е act of god - т.е. не може да се каже предварително колко ще имаш нужда и на кое ниво от живота. Ако не пестиш - проблема си е твой. Ако си роден с муковисцидоза или се сдобиеш нефункциониращи бъбреци на 20 - имаш лош късмет от генетичната лотария, който не зависи от теб.Moridin wrote:Но от друга страна на същия принцип и здравеопазването ли да не е солидарно?
Една здравна система трябва да има три компонента - задължителна застраховка скъпо лечение, лична здравна вноска спрямо здравословното състояние и някаква форма на лек copayment от 20% с лимит от 1000 лева годишно.
Съзнавам, че ако пострадам тежко, касата ще ми покрие все някакви по-големи разходи, но какъв е шансът да стане това? И не е ли по-оправдано аз тия пари сам да си ги спестявам? Ясно, че и тая система не работи много, понеже в тежко състояние никой няма как да си плати лечението предварително, но няма ли някакъв смесен вариант? Такъв че едновременно да има солидарно осигуряване и общ финансов басейн за тежките случаи, но и да има индивидуална гаранция, че ако съм плащал някаква сума всеки месец, би трябвало ПОНЕ да мога да си взимам направление и за кожен лекар веднъж годишно, без да е това последното направление на дядото с парализа, дето съм му го взел под носа нали.
Все пак застрахотвателните компании печелят ужасно много взимайки ужасно малки суми и осигурявайки покритие в редки ситуации. Взето като цяло би трябвало здравеопазването да работи на същия принцип. Вместо това се внасят ужасно големи суми постоянно, а когато рядката ситуация да ми трябва някой да ми прегледа очите, дойде, се оказва, че не се класира пред стотици по-спешни случаи. Некакси нещо не е както трябва.
This is it. Ground zero.
Има здравни застраховки към застрахователни компании. И отделно има т.нар. допълнително доброволно здравно осигуряване, с чиято идея обаче не съм запознат.
Приходите им идват от застрахованите и техните пари, разходите - от лечението.
Да познаем ли как се намаляват разходите? Може и да не познаваме - Националната здравноосигурителна каса в момента прилага практически същата политика, без да е частна компания, стремяща се към печалба.
Как напипа проблема със застрахователите. Тяхната цел е да правят пари, т.е. да си увеличат приходите и да си намалят разходите.Moridin wrote:.......
Все пак застрахотвателните компании печелят ужасно много взимайки ужасно малки суми и осигурявайки покритие в редки ситуации. .....
Приходите им идват от застрахованите и техните пари, разходите - от лечението.
Да познаем ли как се намаляват разходите? Може и да не познаваме - Националната здравноосигурителна каса в момента прилага практически същата политика, без да е частна компания, стремяща се към печалба.
Много закъсняха даже...
иначе ся по новостите казаха, че се планувало покушение срещу Боцко и тиквата му струвала мижавите 400 иледи левове.
иначе ся по новостите казаха, че се планувало покушение срещу Боцко и тиквата му струвала мижавите 400 иледи левове.
Седях известно време пред празното поле и гледах с още по-празен поглед към екрана, опитвайки се да измисля нещо по повод новината за атентата срещу Бащицата. Не можах. Затова няма да кажа нищо друго, освен че изразът "евтин PR" придоби някак по-различен смисъл, който придава допълнителна доза евтиност и долнопробност на негови оределени аспекти.