Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)
Moderator: Moridin
бе направо поради естеството на работата ми почти цялата идея я имам, ама предполагам, че на Малдивите ще има достатъчно време да избистрим всички конфликти на интереси...
Пък ако стане някой гаф, поне ще мога да се прехранвам от мемоари, като онзи от Сосиете.
Пък ако стане някой гаф, поне ще мога да се прехранвам от мемоари, като онзи от Сосиете.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.
като един от тея мръсници дето си клатят краката, шляпат си луксозната секретарка и си търкат задника в сексапилната кола, понеже работя в пенсионна компания и съм откраднал 20%!!!!! от парите на горките хора, споделям, че по-голяма простотитя от национализацията на професионалните пенсионни фондове не може да има.
парите- 500 милиона ще бъдат профукани за месец-два и НОИ ще успее да закърпи за кратко дупката. последиците ще са негативни за много хора и то повярвайте ми най-малко ще пострадат пенсионните компании.
съжелявам, че се връзвам само на простотиите на тая мутра, но съм афектиран, че работим като вол, а сега идват и на мен си го изкарват възмутените граждани
парите- 500 милиона ще бъдат профукани за месец-два и НОИ ще успее да закърпи за кратко дупката. последиците ще са негативни за много хора и то повярвайте ми най-малко ще пострадат пенсионните компании.
съжелявам, че се връзвам само на простотиите на тая мутра, но съм афектиран, че работим като вол, а сега идват и на мен си го изкарват възмутените граждани
Did Neil Armstrong say the moon was too far away! NO! He built himself a fucking rocketship is what he did!
- The Dragon
- Elder God
Хаоса носи веселие. А знам как почна кризата. Просто трябваше от фед да оставят да се срине банковата система. Както трябваше да оставят и да се срине Гърция преди няколко месеца. Това което ти казваш в момента е - остави паразита да се храни, защото като го извадиш ще нарани и гостоприемника. И да някои ще са напред. Умните. Тези които са продали златото сега на пика, които са сложили късите продажби където трябва. Но това е игра с нулев сбор - и някой ще загуби. Това ще са глупаците - а аз нямам нищо против те да страдат.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- The Dragon
- Elder God
Ами да - една много бърза сметка показва че удоволствието да си социално осигурен при нашите доходи означава че губиш около 300-400 хиляди евро докато се пенсионираш.termit wrote:Драгън, много е важно кои са глупаците в случая. Хората, от чиито заплати са вземани пари и са набивани на уж лични пенсионни сметки, според мен далеч не могат да се наредят в категорията на глупаците... или всички сме глупаци, че плащаме осигуровки.
Проблемът е, че не е удоволствие, а задължение. Няма как да не си плащаш осигуровките, освен ако не се набиеш в сивото, а там вече нещата стават доста сложни. За обикновен що-горе спазващ законите гражданин на заплата няма мърдане при това положение, а хората с рискови професии за които са учедени тези фондове по презумпция са на заплата, а и при тях май не върви трика с осигуряването на минимална за допълнителния фонд.
Иначе аз съм на мнение, че трябва да има солидарно осигуряване, но определено не по начина, по който се прави в България в момента.
Иначе аз съм на мнение, че трябва да има солидарно осигуряване, но определено не по начина, по който се прави в България в момента.
Elves dig rocket launchers.
- The Dragon
- Elder God
Излиза ти примерно по евтино да се осигуряваш, вместо да взимаш дивиденти чак на заплата над 12000 месечно. А върху дивидентите имаш само 5% данък, а не осигуряване.Moridin wrote:Last time i checked it wasn't OPTIONAL dude..
Едит - да бе солидарно. Хайде не благодаря - аз съм работил, печелил съм, значи и спестените пари са си мои. Нямам нищо против да ме такуват за да градят инфраструктура и да поддържат администрацията, но не искам да плащам директно на другите "работещи".
- RRSunknown
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
Нека те светна на една математическа концепция - нарича се показателна функция.RRSunknown wrote:Какви 400 000 евро - за 50 години означава че трябва да си отделяш 600 евро на месец. Бах тая заплата трябва да имаш че осигуряването ти да е 600 еврака.
Да не забравяме силата на сложната лихва :)
Колкото и да е несъвършена тази система на осигуряване, аз все пак предпочитам нея, отколкото всеки да се спасява сам. Практиката е показала, че хората не могат да мислят дългосрочно. И е наивно да смятаме, че от 20-25 годишна възраст доброволно ще си внасят пари, за да имат за пенсия.
Колкото и да е несъвършена тази система на осигуряване, аз все пак предпочитам нея, отколкото всеки да се спасява сам. Практиката е показала, че хората не могат да мислят дългосрочно. И е наивно да смятаме, че от 20-25 годишна възраст доброволно ще си внасят пари, за да имат за пенсия.
- The Dragon
- Elder God
Губиш. Имаш тавани на пенсията, продължителност на живота - като цяло си преебан здраво. При оптимални обстоятелства вадиш един порядък по малко отколкото си вкарал. А имаш и мащабен opportunity cost. И разбира се като бонус ако се гътнеш преди това си преебан зловещо.Moridin wrote:Драгъна се изсилва, както обикноевно, но принципно и аз не съм сигурен, че съм ок със солидарното осигуряване. Макар че формално погледнато ти нали нищо не губиш от него? Колкот си си изработвал, пропорционално толкова си зимаш нали така?