Колело

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Колело

Post by Moridin » Wed Sep 29, 2010 3:23 pm

Другари, времето стана идеално :mrgreen: за да си купя колело най-сетне, след като ми откраднаха старото, точно след кат бях налял пари да го приведа в нормален вид.

Искам нещо не особено хай-тек, не за катерене на планини. Да е здраво, да има скоростен апарат, горе-долу това са ми претенциите. В Япония карах баси бричколяка и пак ми беше ок. Стига съм харчил за бензин и съм пръскал газове.

За хората, които имат опит - откъде е добра идея да се взима? Бюджетът ми е до 200 лв максимум.
This is it. Ground zero.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Wed Sep 29, 2010 3:48 pm

Ново ли?
Миналата година цените скочиха с около 30% и под 300 останаха само най-калпавите модели.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Wed Sep 29, 2010 3:48 pm

До 200 лева е доста малко като бюджет за ново колело с алуминиева рамка. Мисля че Drag Hacker почват от около 250-280 в момента, а Онтариото (от което аз съм много доволен) май вече удари 500+.
Иначе винаги има вариант да си вземеш нещо от вида на Cross от Метро предполагам.
Разгледах това:
http://магазинвелосипеди.com/
нито един от моделите до 200 лева не ми вдъхва доверие.
Това изглежда доста прилично за цената си, но не знам дали ти е много извън бюджета:
[url]http://магазинвелосипеди.com/gradski-velosiped-drag-instinct-p-262.html[/url]
във всеки случай за мен стоманената рамка е голям минус, защото качва доста тежестта.

Може да се замислиш за вариант на старо, според мен има шанс да намериш нещо по-добре. Може да видиш примерно на форума на mtb-bg.
Elves dig rocket launchers.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Sep 29, 2010 3:57 pm

За града няма нужда от Онтарио, за съжаление както написа Термита - цените скочиха и между 250 и 300 е цената сега за нов. Потърси на старо.

Драгън знаеше някакъв чичак, който сглобяваше градски велосипеди и май бяха ок като цена.

Btw 200 кинта какво включват - само байк и нищо друго? Едни ръкавички поне още си вземи, каска също не би било зле де.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 29, 2010 4:11 pm

Не ми трябват такива неща. Аз няма да ставам байкър, искам само да ходя на работа с колело. Всякакъв ташак, стига да е здрав, е ок.

Бтв от ония вело-поправящи магазинчета тип онова до кино Урвич - там дали продават колела?

Втора употреба също е ок за мен при горните условия.

Сега ще разгледам линковете.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Sep 29, 2010 4:14 pm

Този от който си взех колелото е готин тип, но е скъпчия - моято cilo ми излезна около 400 кинта. Но е страхотно.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Sep 29, 2010 4:21 pm

това до Урвич е хубав магазин :)

и ръкавички си вземи във всички случаи - евтини са, удобни са, а като допълнителен бонус те предпазват да не си оставиш кожата по асфалта :wink:
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 29, 2010 4:31 pm

Жоро, и Симеон при все цялостната небайкъровост на колелото си носеше ръкавици, допускам, че имат смисъл. А каската може да ти спаси живота, но пък е грозна...
Иначе и аз мисля, че най-добър шанс имаш с Метро, Карфур и т.н. Единственото ново под 200, което видях, беше това - http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... ke-20.html. Не съм сигурна, че го искаш. :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Wed Sep 29, 2010 4:38 pm

Каската според мен е задължителна, дори и в града. Допълнителната защита си е допълнителна защита, а чутурите трябва да се пазят ;)
Ръкавиците всъщност са повече за удобство при мен, не толкова за предпазване, защото по принцип дръжките на кормилото не са особено удобни и се кара доста по-приятно с ръкавици. А и ако навън е по-хладно не ти замръзват пръстите.

Компютърче за скоростите няма да получиш с ново колело, ще трябва да си го купиш отделно. Сигмите вървят по 20 и няколко лева. Освен това е добре да инвестираш и в звънец. Аз лично мисля да си взема и едно огледало за странично виждане, че ми писна да се обръщам да гледам през рамо като карам по улицата. Абе колелото е малко като колата, купуването е най-големият разход, но съвсем не е последния...
Elves dig rocket launchers.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 29, 2010 4:45 pm

Компютърче изобщо не ми трябва ;)
ръкавици - удобно, но далеч не задължително, карал съм столетия без тях.

огледало си е ценно. но не говорим за аксесоари сега, а за колело :)
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 29, 2010 4:50 pm

Бтв, Балкан все още правят велосипеди под името Reactor. Нямам идея какви са цените, но допускам, че би трябвало да са по-ниски...
I don't wanna die

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Wed Sep 29, 2010 4:50 pm

За под 200 лева ново май ше си земеш някой булшит. По-добре виж на старо, един приятел май си продава неговото, то е хубаво, от тия дето пише Гризли на тях, не знам дали това им е марката. Иначе аз имам Хакер, и си го карам лятото като пич, струва 250 ново.
Look at the darkness...
...around me.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Wed Sep 29, 2010 5:08 pm

Reactor са същата работа като Cross, Sprint, Leader и т.н. в ценовия диапазон под 200 лева - ужасно грозен дизайн и разцветки, задължително амортисьор* отзад.

Обикновените модели, които горе-долу си заслужават парите до 250-300лева, са Sprint Cougar/Leopard (евентуално и Hektor) и Drag Hacker. Точно тези модели Спринт май вече не се сглобяват, така че може да се наложи търсиш залежали количества.

Ferrini R1 за 320 лева е добро колело, обаче силно излиза от бюджета ти.

Честно казано, дори да вземеш нещо ново до 200 лева, има вероятност да ти върши чудесна работа. Карал съм близо година по 20-30 километра асфалт дневно елементарен Крос с пружина отзад и нямах кой знае какви оплаквания.

Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Sep 29, 2010 5:11 pm

Мерси :) бтв всъщност към какви амортисьори трябва да се целя
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 29, 2010 5:16 pm

Аз четох, че предни, но нямам идея защо.
I don't wanna die