О, АлДим чете тука... Плс. АлДим, плс, заяж се ти с мен за нещо - ти поне го правиш по темата.

Бъфи е сериал, за който е чувало сравнително ограничено ядро от зрители, което няма нищо общо като размер с масовостта на Изгубени да речем, или истерията, която навремето Туин Пийкс предизвика. И тъй като за разлика от теб, аз обичам фактите, проста справка показва, че рейтингите на Бъфи са достигали в най-добрите си времена до 5 милиона на епизод, докато рейтингите на Изгубени са били системно 2 пъти повече, а в пиковите сезони - 4 пъти. И тъй като тук голямата ти болка е сравнението с плачевните неща на ХБО - рейтингите на Сопранос са били винаги поне 2 пъти повече от тези на Бъфи (при все, че става дума за сравнение между ябълки и портокали, защото ХБО е платена телевизия с TV-МA-рейтинг, а Бъфи e s TV14). True Blood и Six Feet Under са с малко по-високи рейтинги от Бъфи. Така че задръж количествените оценки - фенбазата на Бъфи я има, и тя не е толкова голяма, колкото лоялна и шумна. Но дори и този аргумент да беше в час и Бъфи наистина да беше толкова популярен, колкото го изкарваш - това няма значение. МакДоналдс също са по-популярни от френските ресторанти, щото са по-достъпни, но тва не значи, че вътре ще се нахраниш като хората.Факт е, че Бъфи е сериал, за който буквално ВСЕКИ е чувал
Като човек, който е чел вагони книги и т.н. знаеш добре доколко подобен тип литература може да се похвали с някакво качество. Това, както също добре знаеш, се нарича милкване на успешна идея. Повече респект имам към сериали, които имат систематичен и планиран сценарий и развитие на героите, и не им е фикс-идея да бълват срещу фенбойчетата максимално количество материал от вселената им, най-често със съмнително качество. И отново сравнението с ХБО - знаеш, Карнавал по бюджетни причини го спряха на 1/3 от цялата история, само с 2 заснети сезона. После ХБО предложиха на Даниел Науф да направи филм, феновете му предложиха да напише книга, комикс... каквото и да е, в които да довърши тоя епос. До ден днешен знаеш ли какво имаме - 24-те епизода с историята във формата, в която той е искал тя да бъде представена. Нито повече, нито по-малко. Ето това е нещо, достойно за уважение. Същото важи и за Дейвид Милч с Deadwood.по който са изписани тонове литература
Много ми е интересно тази глупост на какво основание си я написал, в смисъл - кви ти са критериите, по които познаваш кое е по-голям културен феномен. Щото веднага мога да ти кажа, че Сопранос системно е обявявано за най-доброто нещо, което се е случвало на телевизионния формат от създаването му. И не само мога да го кажа, а мога да ти извадя десетки цитати от реномирани журналисти. Това е сериалът, който дефинира едночасовия драма-формат, впоследствие подет от други телевизии, и който вдигна стандартите още от първите си епизоди до нива, които дори превъзхождат добрите игрални филми - дори чисто технически ако говорим. Тва трябва да си изключително неинформиран, за да не го знаеш.и който е е, в крайна сметка, културен феномен, какъвто НИКОЙ от HBO-сериалите не е
Чудесно, току що описа доста точно SFU.Защото не разчита просто на страхотна режисура, качествен сценарий, актьорска игра и production values като нещата на HBO, които съм гледал, а на челното врязване в огромно количество сериозни и важни теми. Като при това успява да го прави, въоръжен с качествен хумор, перфектни диалози и великолепни актьорски изпълнения.
Да, като знаеш толкова, опитай да ми докажеш, че името на Уидън е 10 пъти по-огромно от имената на Алан Бол, Дейвид Чейс и Дейвид Саймън. Бтв, сигурно знаеш, че и Лейди Гага е огромно име в тийн поп-културата, тва обаче не прави песните й поносими.Което естествено е наливане от пусто в празно и лесно за осмиване от разбирач като теб. Макар че минимум очаквах, че имаш някаква представа от това колко огромно е името на Уидън в поп-културата.
Irrelevant. Ок, добави го до Рим и първия сезон на ТБ, пак не е достатъчно, за да даваш мнение за ХБО като цяло.Едит: Също така установихме, че съм гледал първия сезон на SFU. Що не четеш внимателно?
Всеки го знае не значи НИЩО, докато не уточниш. Това, което има значение е активната фен база, а тя е в изключително пряка връзка със статистиката, която ти предложих. Освен това статистиката няма отношение към хиперболизацията ти, а доказва, че повече хора знаят сериалите на ХБО, отколкото Бъфи.Когато говорех за това, че всеки го знае, това еясно как мутира във "всеки го е гледал" (@_@).
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest