Doctor Who & Torchwood

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Sep 09, 2010 6:14 pm

Боже как се пристрастих - изгледах 3-ти и 4-ти сезон за има няма седмица :mrgreen: Брилянтен Тенант и Дона рулз накратко, другото в спойлера:
Трети сезон:
Spoiler: show
епизода с Шекспир беше уникално брилянтен, а онзи с ангелите чудовища и немигането и връщането през времето уникално гениален. Двойният епизод с човешката версия на Доктора ми дойде твърде лигав и мелодраматичен, но пък Тенант просто блестеше в ролята. И края на сезона с тоя Мастър, или аз задобрявам, или Дюс Екс Макината е слабичка, ама познах какво е казал доктора на Марта и че будалкат Мастъра с тоя пистолет.
Четвърти сезон:
Баси якия спешъл, ама Кайли Миноуг втф :shock: Иначе имаше толкова много брилянтности, че им изгубих реда - корабът се казва Титаник, Доктора пробва код 42 за овъррайд на машините, култувите идеи на професора за Коледа и т.н. По-нататък Дона определено рулира отвсякъде - изведнъж другите две се оказаха някакви бебета кифли. Пък и самите епизоди хем станаха по-забавни, хем и по-сериозни. А пък финалните епизоди леле мале - а си мислех че няма да рева повече след края на втория сезон...Много яка идея да събере всичките му компаньони на едно място и как Дона изведнъж стана половин Тайм Лорд...и накрая малко пак всичко се нареди за нула време - Роуз си получи собствен Доктор, всички останали оживяха, обаче баш Доктора пак остана самичък...
Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Sep 09, 2010 7:57 pm

Хихи, Казах ли ти аз ТЕНАНТ :)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 12, 2010 11:04 am

Концертче ;) има го по наще бананови плантации ;)

http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/episodes/b00tq7bh
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Sep 13, 2010 8:42 pm

Мразя ги, мразя ги, мразя ги :evil: :evil: :evil: Как можаха да подменят брилянтния Тенант с това...това...този...квадратен некадърник, поради липса на по-подходящи епитети. Говори като Доктора, върши неща като него, обаче НЕ Е Доктора - Тенант имаше стил даже и в дрехите, а този носи тиранти и папийонка,блях :x
Иначе по отношение на спешълите 4 и 5
Отново брилянтен Тенант, много добър Мастър (макар и рус да замяза тотално на Миро), супер яка идея за дядката-компаньон и Тимъти Далтън за ултимът тайм лорд - якооо. А и марсианската зараза с водата беше баси яката идея, че и гадовете добре ги бяха направили страшнички. А, да не забравяме тайм краша с паст и презент доктора - прайслес, дет се вика :)))
Но пък новата мадама кефи с акцент, и новия стил на опенинга с буквите-кабинка също е мега як :)))
Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Sep 13, 2010 8:46 pm

Абе ако Мат Смит изглеждаше на малко повече от 17 години, щеше да е по-добре, като че ли... Сериозно, и Тенант, и Екълстън изглеждаха като да са събрали мъдростта на вековете, обаче новият...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Sep 13, 2010 8:52 pm

Е, той може да се редженерейтва и в 10 годишно лапе, ако ще, но погледът му винаги казва какво е видял. А при този тук няма нищо таймлордско, уви...
Image

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Sep 13, 2010 9:30 pm

Зависи как го гледаш :)
Мат Смит е много по-извънземен от Тенант. На Десетия Доктор драмите ме караха да го намразя до болка. Както и простотиите на Дейвис с това, че Доктора беше повече човек, отколкото извънземно.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Sep 13, 2010 9:32 pm

Ми по твоята логика да бяха сложили голямо дърво, дето може да говори, с голям квадратен кораб, че да изглежда извънземно, понеже дърветата са дълголетни нали...
Image

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Sep 13, 2010 9:55 pm

Не, не ми е това логиката. Просто Мат Смит ми идва като свеж въздух след Тенант, не че не харесвам втория. Много е различен, признавам, но това му е якото.. Смисъл аз като човек гледал всичко досега, мога да ти кажа, че смените на Доктора не са ми проблем пък и в миналото на сериала е имало по-лоши примери от Тенант-Смит :)
все пак аз съм фен на Доктор Ху, преди всичко като сериала Доктор Ху, а не като сериала за таймлорда с много якия Дейвид Тенант.
Пък и ти ми кажи, кой щеше според теб да е по-добре да изиграе 11?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Sep 13, 2010 10:05 pm

Абе я малко свет, че ме мързи да ровя статията на Емо. Това са некви нови серии от които първи сезон е някъф ръбец, а втори и трети - с Тенант, и сега върви четвърти? Пети?

ОБЪРКАХ СЕ.

отде да почна, ако бих?
This is it. Ground zero.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Sep 13, 2010 10:12 pm

Говорим за актьорска игра и липсата на такава. Младежите, дето играха Робин Худ или Мерлин, примерно. Пак щяха да са различни от Тенант, без да са квадратни :wink:
Едит за Мор, че ме изпреварил - 1ви сезон 2005 Екълстийн, 2-3-4 - 2006-2009 Тенънт и последният 5-ти от тая година с квадратен ръб ъъъ Мат Смит.
Image

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Sep 13, 2010 11:19 pm

Брилянтен ръб! :mrgreen: Гледай го Мор,към ту да дарк сайд...we have cookies

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Sep 14, 2010 5:46 pm

5 епизода по-късно, равносметката продължава да е същата - квадратен ръб, който не може да играе :? Съжалявам, ама просто не му се получава на момчето, опитва се, верно, но не става - нито ядосания му вид, нито крясъците, нито мисленето на бързи обороти, нищо :neutral: Мацката, дето играе Ейми, го бие по актьорска игра във всеки един епизод до момента. И като говорим за епизоди -
Тоя сезон дотук е мега скучен, единственото, дето си струваше, беше двойният епизод с ангелите и Ривър, и идеята, че проекцията на ангел в мозъка на Ейми пак е ангел. Бтв и аз мисля, че става дума баш за доктора, като човека, убит от Ривър. А, да, и Чърчил беше много симпатичен чичка
Едва ли ще спра да го гледам сериала, но е жестоко разочарование след силните предни сезони :(
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Sep 14, 2010 6:18 pm

Жоро, първи сезон не е с "ръбец", а с един доста много брилянтен английски актьор - Кристофър Екълстън (ако така се произнася). Страхотен е като Доктора. Той играе в първи сезон на новия сериал и се води 9тия Доктор от началото на сериала. Тенант е в сезони 2-4 + спешълите между 4ти и 5ти сезон. Той е десетият Доктор и е безкрайно готин, а и са му направили доста керъктър девелопмент. Мат Смит е в 5ти сезон (11ти Доктор) - той е симпатичен младеж, който не успява да изиграе добре концепцията "симпатичен младеж, който е на 900+ години и е видял цялата вселена, края на планетата си, смъртта на целия си вид и загубата на всеки човек, когото е обичал в някакъв момент". Шава с пръсти и поглед по много сладурски и закачлив начин, търчи насам-натам и върши някакви дивотии и дотам. Може би има нещо общо с по-старите Доктори, които не преживяват драмите на Десетия (Тенант), но след първите 4 сезона и след участието на двама наистина големи актьори, тоя изглежда като някво футболистче пуснато там отнякъде.
Мацката и тя отсъства тотално, когато трябва да изиграе нещо емоционално, ама явно Мофат е решил да не набляга на емоциите, щото те липсват в целия 5ти сезон, включително и във финала. Беше ми скучно, изгледах го насила, за принципа и се чудя да се хващам ли изобщо с 6ти, при положение, че толкова не ми пука за тия персонажи...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Sep 14, 2010 6:35 pm

Йес, Амелия, четеш ми мислите направо, макар и да не съм го довършила още 5-я, де 8-) Т'ва везните са супер зодия, нали :mrgreen:
Image