Търся...
Moderator: Moridin
Добре е да се обърне внимание на екрана - аз лично не понасям лъскавите екрани, които се подвизават под различно име, примерно glare, color-shine и не знам още как. От една страна, дават по-добри цветове - доколкото това е възможно за масовите матрици на лаптопите. От друга страна, малко да изгрее слънце и не можеш да видиш какво показват от отблясъци. Вярно, имат предимството, че може да служат като огледало, когато са изключени.
Но това е въпрос на вкус. Аз предпочитам да не ми блести и да не се мъча.
Доколкото си спомням, Full HD е 1920*1080. Това би трябвало да отива към 19-инчов екран. Това вече не е лаптоп :) Изобщо не говорим колко би струвало.
17-инчовите са масово 1600*900. Въпреки че това е 16:9, за 17 инча за мен е дребно. Отново въпрос на лични предпочитания и на настройки, разбира се (в момента мониторът ми е 22 инча с приблизително тази разделителна способност без допълнителни настройки и ми е добре - вярно, 16:10).
Но пък 17-инчовите са по-тежки от 15-инчовите, което си има значение, ако ще се носи на ръка (или на гръб, на рамо, все едно) дълго време.
Така че според мен първо трябва да се гледат външните параметри -екран, клавиатура (както казаха), размер, тегло, капацитет на батерията, а после вътрешните - процесор, памет, видеокарта, диск. И накрая ще се окаже, че лаптопът с търсеното съчетание от качества не влиза в бюджета :)
Но това е въпрос на вкус. Аз предпочитам да не ми блести и да не се мъча.
Доколкото си спомням, Full HD е 1920*1080. Това би трябвало да отива към 19-инчов екран. Това вече не е лаптоп :) Изобщо не говорим колко би струвало.
17-инчовите са масово 1600*900. Въпреки че това е 16:9, за 17 инча за мен е дребно. Отново въпрос на лични предпочитания и на настройки, разбира се (в момента мониторът ми е 22 инча с приблизително тази разделителна способност без допълнителни настройки и ми е добре - вярно, 16:10).
Но пък 17-инчовите са по-тежки от 15-инчовите, което си има значение, ако ще се носи на ръка (или на гръб, на рамо, все едно) дълго време.
Така че според мен първо трябва да се гледат външните параметри -екран, клавиатура (както казаха), размер, тегло, капацитет на батерията, а после вътрешните - процесор, памет, видеокарта, диск. И накрая ще се окаже, че лаптопът с търсеното съчетание от качества не влиза в бюджета :)
- armageddon
- Forsaken
- Moridin
- Global Moderator
znam samo edin Flais do Doma na Kinoto grubo kazano, chist e, no e dosta tupkan. 4lv trenirovka, ima evtini karti, i vsiakva bulvoch na dozi mojesh da si kupuvash. Ima instruktori, edva li ti triabvat. Dushovete sa malko gnusni.The Dragon wrote:Търси се читав фитнес на до около 750м от партийния дом. Изисквания - чист и просторен.
This is it. Ground zero.
- The Dragon
- Elder God
Флайса е гнусен по всички параграфи за жалостMoridin wrote:znam samo edin Flais do Doma na Kinoto grubo kazano, chist e, no e dosta tupkan. 4lv trenirovka, ima evtini karti, i vsiakva bulvoch na dozi mojesh da si kupuvash. Ima instruktori, edva li ti triabvat. Dushovete sa malko gnusni.The Dragon wrote:Търси се читав фитнес на до около 750м от партийния дом. Изисквания - чист и просторен.

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- JaimeLannister
- Forsaken
- JaimeLannister
- Forsaken
Относно испанския:
Сега есента трябва да започне нова вълна от издаване на ваучери по програмата "Аз мога", испанският е включен.
Става дума за курс от 300 часа, доста голям списък с фирми, към които да се запишеш, признати сертификати обаче - тц.
Пари - безплатен. По програмата могат да кандидатстват само работещи (т.е. не е за безработни).
Сега есента трябва да започне нова вълна от издаване на ваучери по програмата "Аз мога", испанският е включен.
Става дума за курс от 300 часа, доста голям списък с фирми, към които да се запишеш, признати сертификати обаче - тц.
Пари - безплатен. По програмата могат да кандидатстват само работещи (т.е. не е за безработни).
Знам, че тук има доста хора, които пътуват. Аз до ден днешен така и не станах кой знае какъв пътешественик, но в момента имам нужда от нещо такова. Приключвам сезона днес, а той беше много тежък. Особено последните седмици, които бяха пълни с доста драми, разбиха ми сърцето и т.н. шитни. И на този етап от живота си имам нужда да попътувам.
Мисля в идните седмици да си направя една няколко дневна почивка. Да отдъхна малко и да преосмисля нещата. Търся интересно местенце някъде в централна България, където да има какво да се види, защото искам да се разхождам и да снимам. Не претендирам за кой знае какъв хотел, но все пак разчитам да отседна в уютно местенце, където вечер да чета и да не се депресирам от стаята, в която съм. Не искам да е много на запад, защото съм от морето и е много вероятно да съм сам, което ще рече, че всичките разходи за бензин ще трябва да платя аз, а тоя сезон беше прекалено слаб, че да не си правя сметката. Затова се интересувам от централна България.
Ще съм благодарен за всякакви съвети!
Мисля в идните седмици да си направя една няколко дневна почивка. Да отдъхна малко и да преосмисля нещата. Търся интересно местенце някъде в централна България, където да има какво да се види, защото искам да се разхождам и да снимам. Не претендирам за кой знае какъв хотел, но все пак разчитам да отседна в уютно местенце, където вечер да чета и да не се депресирам от стаята, в която съм. Не искам да е много на запад, защото съм от морето и е много вероятно да съм сам, което ще рече, че всичките разходи за бензин ще трябва да платя аз, а тоя сезон беше прекалено слаб, че да не си правя сметката. Затова се интересувам от централна България.
Ще съм благодарен за всякакви съвети!
Боженци, Жеравна, Трявна. За това се сещам сега, но вариантите са много. Гугълни ги и си избери 
Едит: Сега се сетих, че малко преди Казанлък, на брега на язовик Копринка имаше малко хотелче с приятна кухня, чудесни гледки от стаите към язовира, както и много местенца по брега за лежерни разходки плюс факта, че това е вярното място за зяпане на тракийски гробници.
И все пак, аз препоръчвам повече Боженци или Трявна...

Едит: Сега се сетих, че малко преди Казанлък, на брега на язовик Копринка имаше малко хотелче с приятна кухня, чудесни гледки от стаите към язовира, както и много местенца по брега за лежерни разходки плюс факта, че това е вярното място за зяпане на тракийски гробници.
И все пак, аз препоръчвам повече Боженци или Трявна...
VMITW!