Гледано напоследък, Part 2
Moderator: Moridin
Още не съм седнала да го изгледам, но мангата си я прочетох чинно до края и понеже през цялото време прецъквах сериала докато излизаше, мога да кажа, че този път се припокрива с мангата, всичко е направено страхотно. Харесвам си много и първия сериал, но там имаше твърде много пълнеж (което го виждам сега, като минаха вече няколко години, ама нейсеRemus wrote:Най-накрая излезе всичко на Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Почнах преди няколко дни и намирам за трудно да го оставя. Вече минах 30 епизода и анимето не спира да ме изненадва постоянно. След като минат първите 10-на епизода, горе-долу препокриващи се с първото FMA, започна една страхотна интрига и досега във всеки епизод се намира нещо, което да ме оставя зяпнал в изненада и то все неща, които ми се струват толкова грандиозни за толкова рано разкритие, че очаквам финала да ме отвее съвсем.
Няма как да не сравня видяното досега с първото аниме. FMA е някак по-спокойно и има равни дози екшън, смях и драма, докато във FMAB май опитват да смесят всичко накуп и в някои моменти, в които се правят твърде важни разкрития, вкарват хумористични сцени, които ми се струват не на място. От друга страна, тук има някои доста интересни нови образи и въпреки че има доста епизоди, всички са важни и рядко се случва да има излишни моменти. За хомункулусите съм раздвоен. Много повече ми харесва обяснението как се създава хомункулус в първото FMA, но във FMAB всичко останало свързано с тях е добре обяснено и почти безсмъртието им е страшно логично. Засега поне първото аниме ми допада повече – не е нужно да съм шокиран на всеки пет минути, за да ми е интересно нещо, - но има още 30-на епизода да си променя мнението.

- armageddon
- Forsaken
Аз също захванах новия алхимик. Бавничко обаче, поне засега, още съм на 7-8 епизод. Все пак се набиват на очи две неща 1) чибитата са под път и над път и са по дразнещи и от тези във Хелсинг ОВА-та и 2) стария материал е супер ръшнат. Или поне на мен така ми се вижда, т.е ако не бях гледал стария сериал горе долу как се развива действието, какво и защо се случва, можеше и да ми е малко в джаза. От друга страна е разбираемо тоя път явно са имали повечко материал за анимиране та са минали това, което вече е правено понабързичко.
Готово, приключих с Brotherhood и съм страшно доволен. Действително, в началото ако се сравни с предното аниме изглежда страшно избързано, но предвид всичко, случващо се в идните епизоди си е много на място. После толкова много съдържание има, че даже част от началото ти се струва излишно, а не ръшнато. След 40-ия епизод вече съвсем се държах за главата, защото вече толкова неща бяха станали, че нямах идея какво още може да хвърлят по тебе. И все пак нито веднъж не ми се е струвало твърде хаотично и винаги беше лесно да се следи къде какво и с кого се случва.
.
Трудно ми е да сравнявам двете анимета. Протагонистите са същите. Антагониста в Brotherhood ми допада много повече от този в първото аниме. Съпорт героите в Brotherhood са същите като в първото, плюс допълнително развитие на някои заради повечето епизоди, плюс още герои, някои от които абсолютно брутални, така че нова точка за BH. Както вече казах, създаването на хомункулусите в първото аниме ми допада много повече. Pride в Brotherhood ми се струва изключително смотан, да не говорим, че някои неща около него са объркващи. Sloth си е все така meh и в двете, макар че в Brotherhood е повод за смях в един-два случая. Envy също много повече ми допада в първото (бележка след Разкритието). Изобщо, за герои и развитие, Brotherhood взима всички точки. Историята може да се каже, че се развива по един и същи начин в смисъл, че и в двете анимета започваш да схващаш някои намеци след 20-на епизоди, а пълната история ти става ясна чак към края. Самите сюжети са съвсем различни, тук вече е въпрос на вкус, лично на мен този от първото аниме ми допада повече. В крайна сметка, за мен Brotherhood е по-добро само заради по-голямото съдържание.
Скоро ще почна и мангата, но първо ми трябва малко почивка от FMA, така че първо ще изгледам Tales of the Abyss. Голям фен съм на Tales of сериите, но така и не успях да се добера до някоя от игрите, тъй като в БГ не ги издават, а не ми се рискува да ги поръчвам по Амазон. Вече съм чел мангата на Tales of Symphonia и ми допадна, ОВА сериите са доста изрязани, но новите серии нещо не ги намирам, затова се прехвърлям на Abyss. Там знам малко за историята от клипове на играта в YouTube и не е лошо, въпреки абсурдно сложните титли.
- Spoiler: show

Трудно ми е да сравнявам двете анимета. Протагонистите са същите. Антагониста в Brotherhood ми допада много повече от този в първото аниме. Съпорт героите в Brotherhood са същите като в първото, плюс допълнително развитие на някои заради повечето епизоди, плюс още герои, някои от които абсолютно брутални, така че нова точка за BH. Както вече казах, създаването на хомункулусите в първото аниме ми допада много повече. Pride в Brotherhood ми се струва изключително смотан, да не говорим, че някои неща около него са объркващи. Sloth си е все така meh и в двете, макар че в Brotherhood е повод за смях в един-два случая. Envy също много повече ми допада в първото (бележка след Разкритието). Изобщо, за герои и развитие, Brotherhood взима всички точки. Историята може да се каже, че се развива по един и същи начин в смисъл, че и в двете анимета започваш да схващаш някои намеци след 20-на епизоди, а пълната история ти става ясна чак към края. Самите сюжети са съвсем различни, тук вече е въпрос на вкус, лично на мен този от първото аниме ми допада повече. В крайна сметка, за мен Brotherhood е по-добро само заради по-голямото съдържание.
Скоро ще почна и мангата, но първо ми трябва малко почивка от FMA, така че първо ще изгледам Tales of the Abyss. Голям фен съм на Tales of сериите, но така и не успях да се добера до някоя от игрите, тъй като в БГ не ги издават, а не ми се рискува да ги поръчвам по Амазон. Вече съм чел мангата на Tales of Symphonia и ми допадна, ОВА сериите са доста изрязани, но новите серии нещо не ги намирам, затова се прехвърлям на Abyss. Там знам малко за историята от клипове на играта в YouTube и не е лошо, въпреки абсурдно сложните титли.
Попадна ми случайно CatShitOne. Кретения с 3д зайци
. Гениална е.
http://www.youtube.com/watch?v=1WYFZL6VAOw
Бърз преглед на 100-150 епизода на наруто новия, дигнали са качеството за съжаление ръбовете като саске и наруто са си константа, но поне някои измряха и разни нови изроди и техники има яки.
Загледах наскоро Kuroshitsuji (Black Butler), в началото е лек фън като оурана, после стана на голяма боза обаче ;р И Края върши работа в чест на истината но като цяло Алексис апруувд сериал. ;p
Захапвам си пак Планетес, да пооправя повредите.

http://www.youtube.com/watch?v=1WYFZL6VAOw
Бърз преглед на 100-150 епизода на наруто новия, дигнали са качеството за съжаление ръбовете като саске и наруто са си константа, но поне някои измряха и разни нови изроди и техники има яки.
Загледах наскоро Kuroshitsuji (Black Butler), в началото е лек фън като оурана, после стана на голяма боза обаче ;р И Края върши работа в чест на истината но като цяло Алексис апруувд сериал. ;p
Захапвам си пак Планетес, да пооправя повредите.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ех... този нов Алхимик как не ми върви. С два устрема минах етапно до към 50-ти епизод и отново ми спря вдъхновението. Тъпото е, че както го накъсвам, позабравям малко, докато му се наканя отново, и накрая ще трябва да изгледам всичко отначало. А колко малко ми оставаше!
CatShitOne наистина е мега кретения. Ще се дебне и дано има нови епизоди!!! Бахти психопатските камили-арабски терористи!!!
На Kuroshitsuji (Black Butler) ще си остана с няколкото изгледани епизода. Нещо не ме грабва, освен както Ксел сподели фъна в началото - но много бързо фъна става "още от същото".
CatShitOne наистина е мега кретения. Ще се дебне и дано има нови епизоди!!! Бахти психопатските камили-арабски терористи!!!
На Kuroshitsuji (Black Butler) ще си остана с няколкото изгледани епизода. Нещо не ме грабва, освен както Ксел сподели фъна в началото - но много бързо фъна става "още от същото".
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
High School of the Dead
Найс! Има много гърди - всякакви размери. И се полюляват много яко. Иначе - нашите са предимно симпатяги: медицинска сестра с огромни... очи, много некадърна в боя, но я мъкнат насам, натам, защото има книжка (и предполагам, че защото пищи много сладко); отаку с мания оръжия (много ценен) и някакви други кретени, които са ми малко по-безинтересни. Истoрията е приятно реалистична, въпреки че спокойно може да не е, като се имат предвид люлелещите се във всички посоки гърди... Анимацията също е добра. Общо взето е неочаквано добро ново заглавие. Но и все пак е Madhouse.
Ще го очаквам с нетърпение да излезе цялото.
Найс! Има много гърди - всякакви размери. И се полюляват много яко. Иначе - нашите са предимно симпатяги: медицинска сестра с огромни... очи, много некадърна в боя, но я мъкнат насам, натам, защото има книжка (и предполагам, че защото пищи много сладко); отаку с мания оръжия (много ценен) и някакви други кретени, които са ми малко по-безинтересни. Истoрията е приятно реалистична, въпреки че спокойно може да не е, като се имат предвид люлелещите се във всички посоки гърди... Анимацията също е добра. Общо взето е неочаквано добро ново заглавие. Но и все пак е Madhouse.
Ще го очаквам с нетърпение да излезе цялото.
(\ /)
(X.x)
(> <)
(X.x)
(> <)
Добре де, как може именно гърдите да ти харесват?! На мен на първия кадър с гащи, поправка, гащички, вече ми беше отвратително, но Ян го гледа, зомби маниакът му със зомби маниак...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
В Highschool-a циците и пантсу шотовете зверски дразнят щото са напълно излишни, ама кво да се прави кат японците си нямат и тва им е начина за задоволяване на фантазиите. С тях в момента е за не повече от 5/10. Пак си го гледам де, някво guilty pleasure ми е.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
В първия момент и аз си мислех, че са излишни, но взех че ги оцених. Може би съм се извратила
Добър ескейп са от гадостите наоколо. Освен това имаше 2-3 момента, които ме оцъклиха - жестокостта на оцелелите. Те тотално се смахват... Бтв, аз ще го дропна докато съм сама вкъщи. Не ми е здравословно.

Добър ескейп са от гадостите наоколо. Освен това имаше 2-3 момента, които ме оцъклиха - жестокостта на оцелелите. Те тотално се смахват... Бтв, аз ще го дропна докато съм сама вкъщи. Не ми е здравословно.

(\ /)
(X.x)
(> <)
(X.x)
(> <)
Изгледах с и двата ГИГ-а на Гоуст ин дъ Шел,като вотрият същевременно ме изкефи повече и по-малко.Сега почвам да гледам Serial Experiments Lain и се чудя дали ще е по-голям майндфък от ЕВА.

Аз пък съм си тийнейджър нърд и гледам всичко с цици и пантсу стига да има поне някакъв сюжет(и нямам предвид като Queen's Blade) и шарени магийки и способности,нямам проблеми.Yan wrote:В Highschool-a циците и пантсу шотовете зверски дразнят щото са напълно излишни, ама кво да се прави кат японците си нямат и тва им е начина за задоволяване на фантазиите. С тях в момента е за не повече от 5/10. Пак си го гледам де, някво guilty pleasure ми е.

Фърлих едно око на пълнометражките на Наруто да си изчистя мозъка малко с безсмислици...
Мисля да се откажа да гледам анимета в които някой някъде дори си помисли само "Мамору"... аман!
Мисля да се откажа да гледам анимета в които някой някъде дори си помисли само "Мамору"... аман!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”